Nieuws

Baanbrekende Werkgever
Bedrijfsnieuws
België
EGHT Care
Employer Branding
Engineering
Event
Flox
Home of Recruitment
HR
iStorm Projects
IT
Klantenverhalen
Medisch
Outplacement
Partnerships
recruitment
RPO
Select Group
Select Medical
Select Projects
Succesverhaal
tips & tricks
Xpertize
 • Select Group & EN HR solutions samen op het Pecha Kucha recruitment event 2024 cover
  24 mei 2024

  In 2024 is Select Group samen met EN HR Solutions opnieuw partner van het Pecha Kucha Recruitment Event, georganiseerd door Recruiters United. Tijdens dit HR-event zullen 30 sprekers korte en krachtige pitches of Pecha Kucha’s brengen. Ontdek hier welke onderwerpen EN HR solutions voor hun rekening zal nemen.

  Wat is een Pecha Kucha?

  Pecha Kucha is Japans voor “chit chat”, ofwel prietpraat. In deze presentatievorm gebruikt de spreker 20 slides met elk 20 seconden per slide. Elke Pecha Kucha duurt dus altijd 6.40 minuten. Op de slides mag bovendien geen tekst staan.

  Benieuwd hoe het Pecha Kucha Recruitment Event vorig jaar is verlopen? Lees ons verslag hier.

  Ook dit jaar delen de experts van EN HR solutions hun ervaringen en inzichten over arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en doelgroepcampagnes. Welke vier Pecha Kuchas zij brengen, ontdek je hier!

  Pecha Kucha 1: Business Case Tragel “Hoe trek je grensarbeiders aan?"

  Tragel is een maatschappelijke organisatie in Zeeland en ondersteunt mensen met een beperking om een goed leven te leiden. In hun zoektocht naar zorgpersoneel, wilden ze inzetten op grensarbeiders uit België. Tijdens deze Pecha Kucha licht EN HR solutions samen met Susan Raas (HR manager Tragel) toe hoe ze deze uitdaging hebben aangepakt. Ben jij benieuwd naar hun methode en wat de resultaten zijn? Kom luisteren naar deze Pecha Kucha.

  Pecha Kucha 2: 7 tips voor werken-bij websites

  Een van de expertises van EN HR solutions is arbeidsmarktcommunicatie: hoe communiceer je doeltreffend in de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werken bij-websites: wat moet er zeker opstaan en hoe implementeer je dit in je recruitment strategie? En is zo’n website ook écht nodig? Experts Dennis Van den heuvel en Rob de Vormer van EN HR solutions delen hun beste tips & tricks.

  Panelgesprek tijdens het Pecha Kucha event 2023

  Pecha Kucha 3: Business Case EGHT Care “Structurele campagne voor projectverpleegkundigen”

  Zorgpersoneel is ook in België moeilijk te vinden. EGHT Care is lid van Select Group en ondersteunt zorgorganisaties op tijdelijke basis met projectverpleegkundigen. Om de juiste profielen aan te trekken, schakelde EGHT Care de hulp in van EN HR solutions. Tijdens deze Pecha Kucha komt Bart Van den Eynde (Directeur EGHT Care) zelf uitleggen welke stappen werden ondernomen tijdens de ontwikkeling en uitvoering van deze doelgroepcampagne.

  Lodi Planting & Rob de Vormer op het Pecha Kucha recruitment event 2023

  Pecha Kucha 4: 10 tips waarom je aan employer branding moet doen

  Naast arbeidsmarktcommunicatie, is ook employer branding een van de expertises bij EN HR solutions. Tijdens deze Pecha Kucha geven Jolien Bijhouwer (senior employer branding specialist) en Ingrid de Wel (RPO manager) 10 tips om succesvol aan employer branding te doen. Hoewel we vaak veel kunnen bijleren over onze Noorderburen, zijn deze tips geen 1-op-1 kopie vanuit Nederland, maar specifiek afgestemd op de Vlaamse arbeidsmarkt.

  Spreekt één van deze vier Pecha Kucha’s je aan? Schrijf je dan alvast in voor dit event via de website van Recruiters United.

  Kom langs op het grote Pecha Kucha Recruitment Event

  Wil je de expertise van EN HR solutions verder ontdekken? Kom langs tijdens het grote Pecha Kucha Recruitment Event op 11 juni in Antwerpen. Naast deze interessante Pecha Kucha presentaties, kan je de experts van EN HR solutions ook spreken aan hun stand voor advies op maat. Bovendien maak je er kans op een gratis vacaturemarketing campagne ter waarde van € 2.500 door simpelweg aan het grote rad van recruitment te draaien.

  Meer informatie & inschrijven kan hier: https://recruitersunited.com/event/pecha-kucha-recruitmentevent/

  Lees meer >
  EN HR solutions
 • 13 mei 2024

  De oorsprong van Peps Interim is niet toevallig. De organisatie is ontstaan uit een behoefte van de oprichter zelf. Christophe Quévy voelde zelf het gebrek aan een geschikte partner bij het zoeken naar tijdelijke arbeiders. Peps Interim is ontstaan uit deze behoefte en heeft zo een unieke werkmethode ontwikkeld die vandaag de dag nog steeds een succes is, bijna 20 jaar later.

  Hoe kwam je op het idee om Peps Interim op te richten?

  Peps is opgericht in 2005, op een moment dat ik zelf manager was in 3 KMO's, waarvan er één gespecialiseerd was in vlakglasbewerking. Voor dit bedrijf deden we voortdurend beroep op uitzendkrachten. Dit was nodig tijdens drukke periodes. Soms had ik vier of vijf mensen nodig om acht uur per dag te werken, soms in drie ploegen gedurende twee maanden, soms één persoon voor drie weken, en dan helemaal niemand meer. Het was moeilijk om vaste contracten aan te bieden en er was veel behoefte aan flexibiliteit.

  Destijds wist ik niets van uitzendwerk en dus richtte ik me tot grote namen als Randstad, Adecco en anderen. In het begin verliep alles goed. Maar na verloop van tijd verslechterde de kwaliteit van mijn relatie met de uitzendbureaus.

  Wat ging er mis met die organisaties?

  Na verloop van tijd namen de consultants steeds minder moeite om mijn bedrijf te leren kennen. De profielen die ze voorstelden pasten steeds minder bij wat ik zocht. Het verloop van consultants werd steeds groter. En de nieuwe consultants waren niet voldoende betrokken. Ze stelden niet de juiste vragen en toonden geen interesse in de taken die voor de uitzendkrachten waren weggelegd. Sommigen bezochten ons bedrijf niet eens en lazen de functiebeschrijvingen niet. Omdat ik zelf de uitzendkrachten trainde, kon ik direct oordelen over de kwaliteit van de werving.

  Destijds was ik niet de enige die deze moeilijkheden opmerkte. Bovendien hadden we als managers in KMO’s noch de tijd noch de vaardigheden om zelf te werven. We waren dus gedwongen om te vertrouwen op een uitzendbureau. Dat is toen wij, met drie partners, besloten om ons eigen uitzendbureau op te richten: Peps Interim.

  Wat moest er voor jou anders zijn?

  We wilden een uitzendbureau creëren dat dicht bij de klant stond, bij de bedrijfseigenaar. Een bureau dat de tijd nam om mensen te leren kennen, het vak en de bedrijfscultuur te begrijpen. Maar ook om de uitzendkrachten te leren kennen: wat zijn hun vaardigheden, wat is hun werkervaring, wie zijn ze echt? We wilden niet alleen vaardigheden matchen, maar er ook voor zorgen dat de uitzendkrachten zich thuis zouden voelen in de werkcultuur van onze klant.

  Hoe is dat in de praktijk gegaan?

  Tijdens de gesprekken met consultants van grote interim bedrijven merkten we dat er veel druk op hen lag. Het behalen van steeds hogere doelen, steeds meer dwingende KPI's, leidde tot een afname van de kwaliteit van hun werk. De focus lag op kwantiteit en niet op kwaliteit. Wij wilden andere waarden vooropstellen.

  Bij Peps stellen de consultants zelf de doelen vast die ze haalbaar achten. Er zijn geen KPI’s. We willen dat onze consultants hun werk goed doen, maar zonder druk. Het belangrijkste is dat onze consultants een langdurig partnership opbouwen met klanten, maar ook vertrouwen opbouwen met uitzendkrachten.

  We zorgen er dus voor dat onze kandidaten hun toekomstige werkplek goed kennen. We laten ze foto's zien, video's of nemen ze mee op een rondleiding op de werkplek. We leggen hen zo goed mogelijk uit welke taken ze krijgen. De sleutel tot succes is een transparante en diepgaande menselijke relatie.

  Als er geen KPI's zijn, wie is er dan verantwoordelijk?

  De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf. Bij Peps Interim is er een platte structuur. Er zijn geen filiaalmanagers, geen regionale managers. Voor sommige nieuwe collega's kost dit wat tijd om aan te passen, omdat ze vaak gewend zijn om opdrachten uit te voeren. Medewerkers bij Peps stellen zelf hun doelen vast, werken zelfstandig, nemen hun verantwoordelijkheden op zich en zijn vrij om initiatieven te nemen. We hechten veel belang aan de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers en aan hun welzijn.

  Onze medewerkers hebben ook inspraak. Belangrijke beslissingen worden collectief genomen. Op deze manier voelt iedereen zich medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van Peps en zijn eigen ontwikkeling binnen Peps. Het gevoel van verbondenheid wordt versterkt en de interne sfeer is meer dan gezellig. Als onze medewerkers zich goed voelen, een goeie tijd hebben met hun collega's, gedijen binnen Peps, zal de relatie met de klant en de uitzendkracht alleen maar beter worden. Dat is de sleutel tot succes!

  Hoe weet je dan of je goed werk hebt geleverd?

  Als klanten terugkomen bij Peps. Dat is de ironie van uitzendwerk. Als je kwaliteit levert en de kandidaat is heel goed, krijgt die uitzendkracht na verloop van tijd een aanbod voor een vast contract. Dat betekent dus het einde van het tijdelijke contract en de inkomsten. Maar wanneer deze klant opnieuw een uitzendkracht nodig heeft, zal hij zeker eerst bij ons komen aankloppen, zich herinnerend de goede service en kwaliteit die hij heeft ontvangen. Op deze manier leggen we langdurige partnerschappen met onze klanten. Het is niet de naam van het bureau die het succes bepaalt, maar wel de nauwe relatie van de consultant met zijn klant en uitzendkrachten.

  In onze sector draait alles om menselijke relaties. Wanneer deze goed zijn, kunnen we mooie successen behalen.

  Peps Uitzendbureau vandaag

  Na de lancering in 2005 met slechts één kantoor, heeft Peps Interim vandaag maar liefst zeven kantoren in Wallonië en één kantoor in Gent. Sinds 2018 maakt Peps deel uit van de Select Group. De formule blijft hetzelfde en is dus duidelijk succesvol, zoals blijkt uit 4 opeenvolgende nominaties voor de Trends Gazellen!

  Wil je meer weten over Peps? Bekijk de website.

  Lees meer >
 • 13 mei 2024

  Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden: onze groupies verzamelen op de Antwerp 10 Miles voor een sportieve namiddag. Ook dit jaar nam Select Group opnieuw deel aan het grootste loopfeest van het land.

  Met zo'n 60-tal lopers namen we dit jaar deel aan de Antwerp 10 Miles. Groupies van acht verschillende entiteiten namen deel aan zowel de Short Run als de 10 Miles. De zon was van de partij en het nieuwe parcours zorgde voor een toptijd bij de meeste lopers. Er namen ook enkele dappere groupies voor het eerst deel aan deze loopwedstrijd.

  In ware Select Group stijl werd ook deze editie een feestje. Na het kruisen van de finishlijn, stonden onze supporters klaar in de Select Group-tent met frisse pintjes en bubbels. De verhalen vanop het parcours en felicitaties vlogen in het rond. Onder een stralende zon, klonken we op alweer een topeditie.

  Wat zijn we trots op onze groupies die het beste van zichzelf gaven en op de supporters die voor de ideale omkadering zorgden.

  Tijdens deze editie liepen groupies mee van: Select HRSelect Projects, Arch, EN HR solutions, Home of Recruitment, iStorm.

  Lees meer >
 • 7 mei 2024

  Eind 2023 maakte Mehdi de oversteek van Marokko naar België om aan de slag te gaan bij Select Projects als ingenieur. De integratie liep zeer vlot en in april vierde hij een grote mijlpaal: zes maanden in dienst bij Select Projects, maar ook zes maanden in België.

  Hoe gaat het met je?

  Alles is goed. Ik ben nu bijna zeven maanden in België, mijn vrouw en kindje zijn ondertussen ook hier en ik begin het gewoon te worden om hier te wonen. Het weer is wel erg wisselvallig hier.

  Wat doe je nu bij Select Projects?

  Ik werk op twee projecten. Voor het tweede project zijn we momenteel een haalbaarheidsstudie aan het uitvoeren. In dat project wilt de klant een conventionelen vulllijn aseptisch upgraden.

  Hoe zijn deze projecten in vergelijking met het werk dat je in Marokko deed?

  Voor mij is het allemaal nieuw. Er zijn gelijkenissen, maar het is wel een uitdaging. Het pharmaceutische is voor mij ook nieuw. En dat betekent heel veel documentatie, nieuwe termen, nieuwe requirements.

  Ik zag het dan ook als een mooie kans om dit project te doen. Zo kon ik meer leren over de pharamceutische policies. In het begin was het erg moeilijk, maar nu ben ik al iets meer gewend.

  Het verschil met de projecten in Marokko, waar ik als process en continuous improvement engineer werkte) is dat voordien, binnen mijn twee posities, het merendeel van mijn taken van een operationeel niveau waren. Als er problemen waren, loste ik deze zo snel mogelijk op. Nu, als project ingenieur, ga je op een hoger niveau nadenken, meer strategisch. We nemen onze tijd om strategisch na te denken. Het zijn geen operationele posities. Dat is nieuw voor mij, maar helpt mij ook mijn carrière verder te verrijken.

  Hoe is het met je Nederlands?

  Ik ben de cursus gestart en wil heel graag vlot Nederlands kunnen praten of het op z’n minst kunnen verstaan. Voorlopig kan ik een beetje Nederlands.

  Het team waarmee ik werk op m’n project is ook heel internationaal: Canadezen, Spanjaarden, Italianen, Portugezen, mensen uit Katar, Libanon en Iran. We spreken dus vaak Engels (of Frans met sommigen van hen).

  Hoe heb je het cultuurverschil ervaren? Wat vind je van ons Belgen?

  Ik vind Belgen heel open mensen. Ik praat bijvoorbeeld met mijn buren, collega’s. Belgen zijn erg aardig. Ze zijn niet zo open als de mensen in Marokko, maar ik had verwacht dat ze veel meer gesloten zouden zijn. Op het werk spreken we Frans of Engels, zodat ik ook kan volgen. In de cafetaria, tijdens de lunch, zit ik ook nooit alleen. Er is altijd wel iemand om een babbeltje mee te doen.

  Er zijn met Select Projects ook heel wat afterwork activiteiten die ik graag meedoe. De laatste kon ik niet gaan, omdat het samenviel met mijn les Nederlands. Maar in de toekomst zie je mij zeker op een afterwork activiteit.

  We wensen je nog veel succes bij Select Projects, Mehdi!

  Wilt u met uw organisatie inzetten op internationale rekrutering? Neem contact op via onze website.

  Lees meer >
  Select Projects
 • 2 mei 2024

  Het Antwerp Spring Festival, een viering van muziek en kunst, betovert al twee jaar lang de harten van bezoekers uit alle hoeken van België. Vanuit de Handelsbeurs weerklonk in april opnieuw een week lang prachtige muziek. Select Group is één van de hoofdsponsors van dit stadsfestival en is hier erg trots op.

  Tijdens het Antwerp Spring Festival staat muziek centraal. Maar er is ook ruimte voor business. Zo worden concerten voorafgegaan of afgesloten met een walking dinner of receptie die ruimte geeft voor netwerkopportuniteiten. Net die combinatie maakt het voor Select Group een erg interessant evenement. CEO Bart Gonnissen is daarenboven grote fan van klassieke muziek en vervoegde de raad van bestuur die Antwerp Spring Festival hielp richting hun eerste editie in 2023.

  https://youtu.be/slePTxzCaH0

  Barok kook-concert

  Select Group was met een 100-tal klanten aanwezig tijdens de voorstelling ‘La Folia’ op dinsdag 16 april. Het barokensemble Musica Gloria stond centraal. Maar het spectaculaire hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de live kook-workshop. Een oud recept uit de barok-tijd werd live gezongen door contratenor Pieter De Praetere op barokke muziek terwijl gerenommeerde chefkok Peppe Giacomazza van njam! De instructies volgde en zijn culinaire talenten tentoonspreidde voor het publiek.

  Maar dit was niet de enige voorstelling van deze editie Tussen maandag 15 en zondag 21 april werden bijna iedere dag één of meerdere voorstellingen geprogrammeerd in de Handelsbeurs. Met telkens een andere insteek, een ander genre. Na deze muzikale week, zijn we erg trots alweer op wat het team van Antwerp Spring Festival samen met alle artiesten heeft kunnen neerzetten. We kijken al vol verwachting uit naar de volgende editie in 2025.

  Meer informatie over het Antwerp Spring Festival: https://antwerpspringfestival.be/

  Lees meer >
 • Select Group & BlackBird cover
  29 april 2024

  BlackBird, een organisatie die exclusieve high-end begeleidingstrajecten aanbiedt aan kmo-ondernemers, vroeg in 2023 CEO van Select Group Bart Gonnissen te gast in hun podcastreeks. Na deze passage werd duidelijk dat de expertise van Bart Gonnissen en van de experts binnen Select Group zou kunnen aansluiten bij de verschillende opleidingen die BlackBird aanbiedt.

  In maart nodigde BlackBird Bart Gonnissen uit om deel te nemen aan het VIP Jaartraject, als spreker. Tijdens een Q&A met de CEO kwamen verschillende HR gerelateerde topics aan bod: werkgeverscultuur, aanwervingen in uitdagende tijden, employee value proposition en communicatie. Op deze manier kregen heel wat ondernemers de kans om bij te leren van een ervaren ondernemer met expertise binnen HR.

  Blackbird Business Class

  Ook tijdens de BlackBird Business Class in April, mocht Select Group haar expertise delen. De BlackBird Business Class in April verzamelde 80 ondernemers voor vijf dagen van inspiratie en inzichten. Select Group nam één hosted evening voor haar rekening.

  Tijdens de hosted evening konden de deelnemers van de BlackBird Business Class in de unieke setting van de Verbeke Foundation luisteren naar de inspirerende talks van EN HR solutions experts. Zo lichtte Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer en Lodi Planting het belang van een goede arbeidsmarktcommunicatie toe en hoe je kan werken aan je employer branding.

  BlackBird Business Class Hosted Evening met EN HR solutions & Select Group

  We sloten de hosted evening af met een korte toelichting van alle diensten die Select Group te bieden heeft door co-CEO Jelle Destoop en een lekkere walking dinner. Zo hadden de ondernemers ook de kans om extra vragen te stellen aan onze experts en contacten te leggen met andere aanwezigen.

  Heb jij nog vragen over jouw employer branding of arbeidsmarktcommunicatie, aarzel niet om contact op te nemen met EN HR solutions. Heb je nog vragen over andere HR topics? Stel je vraag via onze contactpagina en wij brengen je in contact met een expert.

  Lees meer >
  Event
 • We are Select Group: Home of Recruitment stelt zichzelf voor cover
  25 april 2024

  Home of Recruitment ondersteunt klanten bij de werving van sales, marketing- en interim professionals op basis van werving & selectie. Altijd resultaatgericht werken maar wel met oog voor de mens: Always reaching for the stars!

  Home of Recruitment bestaat uit drie afdelingen: Salesrecruiters is het grootste werving- en selectiebureau op gebied van Sales in Nederland. Marketingrecruiters dat zijn de specialisten in het selecteren en overtuigen van de sterren binnen de marketing. Vanaf begin 2024 bemiddelen we ook interimprofessionals middels interimrecruiters.

  Specialisten in hun vak

  Wat home of recruitment zo sterk maakt is hun specialisatie. ‘Wij spreken de taal van onze opdrachtgevers en kandidaten,’ vertelt CFO Jasper Bentvelsen. ‘Bij Salesrecruiters zijn onze Consultants dagelijks bezig met het spreken van salesprofielen uit diverse branches. En kunnen hierdoor de beste kandidaten selecteren. Daarnaast kijken we per opdracht welke consultant het meeste affiniteit en ervaring heeft zodat die het beste aansluit bij de opdrachtgever.’

  Autonomie behouden binnen Select Group

  Home Of Recruitment maakt sinds oktober 2023 deel uit van Select Group. ‘Wij zochten een strategische partner met een lange termijnvisie,’ vertelt CEO & oprichter Enrico Ouwehand. ‘Wij denken die met Select Group te hebben gevonden. De gesprekken die we hadden met Bart, Jelle en Charlot waren vanaf het begin heel prettig. We merkten dat we dezelfde waarden delen als het gaat om kwaliteitsgerichtheid, integriteit en veiligheid van de organisatie.’

  Een belangrijke voorwaarde voor Home of Recruitment was ook autonomie. ‘We zijn heel trots op de merken die we hebben gebouwd en we wilden graag dat die blijven bestaan. En daar dacht Select Group precies hetzelfde over.’

  Deze overname is een win-win voor beide partijen. Select Group versterkt hiermee hun positie op de Nederlandse markt. En andersom kan Home of Recruitment versneld kijken naar de kansen voor hen op de Belgische markt. Daarnaast is deze samenwerking een opportuniteit om kennis over te dragen en nieuwe commerciële kansen te creëren.

  Wil je meer weten over de diensten van Home Of Recruitment? Bezoek hun website.

  Lees meer >
  Home of Recruitment
  Select Group
  We Are Select Group
 • Werkhuizen Lentz vindt CNC draaier met hulp van Peps Interim cover
  12 april 2024

  Werkhuizen Lentz uit Evergem deed eind 2023 beroep op Peps Interim voor de aanwerving van een nieuwe CNC draaier. Na een zoektocht van meer dan een jaar, besloten ze hun horizon te verbreden en samen met Peps Interim op zoek te gaan naar de geschikte buitenlandse kandidaat. Zaakvoerder Cindy Martens vertelt meer over die aanwerving.

  Wie is Werkhuizen Lentz?

  Werkhuizen Lentz is gespecialiseerd in het draaien en frezen van mechanische onderdelen op basis van een plan of een model voor de staalindustrie, machinebouwers, bouwbedrijven enz. Werkhuizen Lentz is dan ook geregeld op zoek naar CNC draaiers en -frezers.

  Hoe zijn jullie bij Peps Interim terechtgekomen?

  “We waren al langer dan een jaar op zoek naar een CNC draaier en kregen een mail van Marjolein van het Peps kantoor in Gent met de vraag of we openstonden voor een buitenlandse kandidaat. We hebben niet meteen toegehapt, omdat we dachten dat de taal een probleem zou kunnen vormen. We waren toen vooral nog op zoek naar Nederlandstalige profielen.

  Omdat die zo moeilijk te vinden zijn en we echt wel een nieuwe collega nodig hadden, hebben we toch maar contact opgenomen met het Peps kantoor in Gent. In een videocall konden we meteen kennismaken met een kandidaat uit Portugal en dan hebben we de sprong gewaagd.”

  Waarom hebben jullie dan toch besloten om met de kandidaat via Peps verder te gaan?

  “Omdat het ons zelf echt niet lukte om een geschikte Nederlandstalige kandidaat te vinden. We hebben via allerlei kanalen gezocht, meer dan een jaar lang, maar vonden echt niemand. Toch was het geen eenvoudige beslissing. Vooral de taal deed ons twijfelen. We dachten dan in de eerste plaats aan de veiligheid. Als je de talenkwestie combineert met iemand die nog maar weinig ervaring heeft, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van je medewerkers.”

  Wat heeft jullie overtuigd om toch voor een buitenlandse aanwerving te gaan?

  “De kandidaat die Peps voorstelde, was uiterst geschikt voor ons bedrijf. Hij had voldoende kennis en ervaring, enkel de taal zou een uitdaging kunnen zijn. Maar uiteindelijk is dat geen groot issue gebleken. Hij spreekt Engels en het lukt goed om met de collega’s te communiceren.

  We hebben het erop gewaagd en zijn nog altijd heel tevreden. Hij is sinds november aan de slag bij ons, ondertussen al meer dan vijf maanden. Hij is onlangs gestart met het volgen van lessen Nederlands.”

  Zou u Peps Interim aanraden?

  “Ja, zeker en vast. We kunnen hen niet vergelijken met andere interimkantoren die gespecialiseerd zijn in buitenlandse profielen, maar we zijn erg tevreden van hoe de samenwerking verloopt. We hebben in het verleden al beroep gedaan op interimkantoren, maar dat was nooit met buitenlandse kandidaten, zoals bij Peps Interim.

  Het valt op dat zij heel nauw opvolgen. Ze voorzien een woning en elektrische fiets voor hun arbeiders en brengen alle administratie in orde. Nog voor de eerste werkdag, kwam Frederick (Regional Director Peps Interim Vlaanderen) samen met onze nieuwe Portugese collega kennismaken met ons en het team ter plaatse. Het team in Gent is ook met hem naar de supermarkt geweest en ze hebben hem echt goed begeleid in die eerste weken. Als je alleen in een vreemd land aankomt, is dat wel erg fijn. Als we opnieuw een nieuwe medewerker nodig hebben, neem ik contact op met Peps Interim om op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat.”

  Meer informatie over internationale aanwerving, vind je op de website van Peps Interim. Of neem contact op met Frederick via F.Doublet@pepsinterim.be.

  Lees meer >
  Klantenverhalen
  Peps Interim
  We Are Select Group
 • 27 februari 2024

  Select Projects is 10 jaar geleden ontstaan als projectbureau. Sinds ze zich hebben toegelegd op de Life Sciences, is Select Projects uitgegroeid tot een vooraanstaande kennis- en expertiseorganisatie die diensten levert in nagenoeg de hele waardeketen: van project engineering op equipment-, product- en procesniveau, kwalificatie en validatieactiviteiten, QA en QC, maar ook diensten binnen de logistieke en administratie.

  Gelijkenissen Select Group & Select Projects

  Select Projects is een van de eerste leden van Select Group. Bram Damen, director van Select Projects merkt de gelijkenissen tussen beide partijen: ‘We dragen dezelfde normen en waarden uit. De sleutel tot ons succes is onder meer ons mensgerichte aanpak, die diep geworteld is in het DNA van Select Group. Zo zetten we de consultants steeds op de eerste plaats en geven hen alle kansen om te groeien en zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf.’

  https://youtu.be/iSRDXAXwh-k?si=OfrPwNZ3GEsGelEt

  Ontwikkeling van talent

  Select Projects investeert ten volle in zijn consultants op drie verschillende niveaus: via de Academy, de compentece centers en het groei-perspectiefmodel.

  Binnen de Academy zitten technische opleidingen omvat waardoor consultants meer vakbekwaam worden maar daarnaast investeren we ook in trajecten die inzetten op de persoonlijke vaardigheden zoals bijvoorbeeld leiderschap. Zo kunnen onze medewerkers zichzelf ontwikkelen tot volwaardige consultants.

  https://youtu.be/ZCu29vzD1MQ?si=9Z3GsCYFWivuMmy7

  Aan de hand van de competence centers kan Select Projects kennis vergaren, delen en borgen. Zo blijft alle kennis die geborgd binnen Select Projects, verdeeld over de verschillende vakgebieden. Dit is enerzijds een plus voor consultants die met vakspecifieke vragen terecht kunnen bij hun collega’s, maar ook onze klanten profiteren hier mee van. Door beroep te doen op Select Projects als partner, doen ze beroep op een hele database aan kennis.

  Ook op lange termijn wordt er ingezet op professionele ontwikkeling. Het groei-perspectiefmodel is een roadmap die wordt uitgestippeld per consultant om hun loopbaan ook op LT te kunnen uitstippelen.

  Mensgerichte aanpak

  Select Projects zet in op duurzame relaties met klanten, dit doen ze door in te zetten op een mensgerichte aanpak. ‘Klanten zien ons als een betrouwbare adviseur waardoor we ons ook hebben kunnen ontwikkelen tot een volwaardige kennis- en expertiseorganisatie en in staat zijn om end-to-end oplossingen te gaan leveren als een echte partner bij onze klanten,’ besluit Bram Damen, director van Select Projects.

  Wil je meer weten over de diensten van Select Projects? Bezoek hun website.

  Lees meer >
  Select Group
  Select Projects
  We Are Select Group
 • Nieuw lid Select Group: FLY cover
  7 februari 2024
  Select Group verwelkomt een nieuw lid. FLY kiest om Select Group te vervoegen. De experts van FLY begeleiden en coachen leiders, teams en organisaties die willen groeien. De match met het DNA van Select Group is hierdoor meteen duidelijk. ‘Met Select Group faciliteren we de groei van mensen en organisaties aan de hand van kwalitatieve projectoplossingen en HR-diensten, verdeeld over vijf pijlers: werving & selectie, uitzendarbeid, RPO, project sourcing en consultancy;’ vertelt CEO Bart Gonnissen. ‘De match tussen FLY en Select Group was dus meteen duidelijk.’

  Aanpak op maat

  FLY versterkt de vijfde pijler van Select Group (consultancy) en blinkt vandaag onder meer uit in leiderschapsontwikkeling, assessment centers & development centers en het optimaliseren van het werkvermogen. . Daarnaast is FLY ook actief in executive search. ‘Deze overname is dan ook een belangrijke strategische versterking, gaat Gonnissen verder. ‘Op de krappe arbeidsmarkt neemt ontwikkeling en coaching van talent een steeds belangrijkere rol in. Met de bijkomende diensten van FLY, kunnen we onze huidige klanten ook binnen deze pijler nog beter servicen en verstevigen we onze positie verder in deze dienstverlening’. ‘‘Growing leaders’ is onze slogan en met Select Group hebben we een partner gevonden die ons vleugels kan geven om die missie verder te realiseren voor bestaande en nieuwe klanten,’ vertelt Frank Philippaerts. ‘Daarnaast is ook de manier van werken gelijkaardig aan die van de leden binnen Select Group’ vervolgt de oprichter van FLY, Leon Vliegen: ‘onze aanpak en oplossingen zijn uitgewerkt op maat van de behoeften van onze klanten en afgestemd op de omgeving waarin ze opereren.’

  Synergie binnen de vijfde pijler

  De eigenaars, Leon Vliegen & Frank Philippaerts, net als de associate partners Jo Frantzen en Sonja Reckers blijven aan boord van de organisatie en zullen mee schrijven aan dit nieuwe hoofdstuk van FLY binnen Select Group. U vindt meer informatie over FLY op hun website. Heeft u nog vragen over deze recente toevoeging aan Select Group, aarzel niet om contact op te nemen met Jelle Destoop via jelle.destoop@select-group.be.
  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • Peps Interim breidt uit naar Vlaanderen: eerste kantoor geopend in Gent cover
  23 januari 2024

  In juni van vorig jaar zette Peps Interim een belangrijke stap in hun groeiverhaal door het eerste kantoor in Vlaanderen te openen. Frederick Doublet en Marjolein Van Parys namen deze belangrijke taak op zich. Aan beide kanten van de taalgrens kunnen bedrijven nu rekenen op de ondersteuning van Peps Interim voor de rekrutering van voornamelijk technische werkkrachten.

  Actief sinds 2005

  Peps Interim is actief sinds 2005. Drie ondernemers richtten Peps Interim op, om de interim wereld anders aan te pakken: lange termijnrelaties met klanten, transparantie en persoonlijk contact met interim medewerkers. Met deze visie groeide Peps Interim in Wallonië uit tot een vaste waarde binnen de sector.

  Sinds 2018 maakt Peps Interim deel uit van Select Group. Met deze toetreding kon Peps Interim voluit voor verdere groei gaan. Er kwamen verschillende nieuwe kantoren bij, zonder de vertrouwde formule los te laten. Met zeven kantoren in Wallonië en een gekende naam, trok Peps Interim in 2023 voor het eerst over de taalgrens.

  Nieuwe dienst in Vlaanderen: internationale rekrutering

  In juni 2023 openden Frederick Doublet en Marjolein Van Parys het eerste kantoor van Peps Interim in Vlaanderen. Meer specifiek werd gekozen voor Gent. Naast de vertrouwde dienstverlening, legt Peps Interim Vlaanderen daarnaast ook de focus op internationale rekrutering.

  ‘De krapte op de arbeidsmarkt is sterk voelbaar bij onze klanten, die op zoek zijn naar technische profielen. Het belemmert hun groei en dat is een grote kopzorg,’ vertelt Frederick Doublet.

  ‘De vijver aan beschikbaar talent in België is enorm klein, daarom loont het om te kijken naar het buitenland. Binnen Europa is nog heel wat hoogwaardig technisch talent beschikbaar. Onze klanten kunnen rekenen op een volledige ondersteuning door Peps Interim. De reis naar België, huisvesting, vergunningen en andere administratie, daar houden wij ons mee bezig.’

  Synergie met andere leden Select Group

  De synergie binnen Select Group blijft groot, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Zo werd recent bijvoorbeeld het kantoor van Select HR in Moeskroen geïntegreerd binnen het kantorennetwerk van Peps Interim. Door samen te werken binnen dezelfde pijler, kunnen nieuwe kansen gecreëerd worden.

  Ook aan de noordkant van de taalgrens staat synergie op de agenda. Met de kantoren van Select HR Gent en Peps Interim Gent in hetzelfde gebouw, gaat de wisselwerking tussen beide bedrijven erg snel. ‘Klanten van Select HR die nood hebben aan gespecialiseerde technische werkkrachten zoals bijvoorbeeld profielen in de bouwsector, kunnen wij verder helpen en andersom kunnen we onze klanten die met andere personeelsvragen worstelen, doorverwijzen naar de experts van Select HR.’

  Met de opening van het kantoor in Gent heeft Peps Interim haar aanwezigheid uitgebreid naar Vlaanderen, waarmee ze hun positie versterken als een betrouwbare partner voor bedrijven in de technische sector. Peps Interim blijft zich inzetten voor het leveren van kwalitatief hoogwaardig technisch personeel, vanaf nu aan beide kanten van de taalgrens.

  Ontdek meer over Peps Interim via hun website: pepsinterim.be

  Lees meer >
 • We are Select Group: 3W stelt zich voor cover
  17 januari 2024

  3W is ruim 25 jaar actief in Interim Management en beschikt over een databank van ongeveer 2000 ervaren managers. Die hebben telkens 20-30 jaar ervaring in de maakindustrie. 3W ondersteunt klanten door hen in contact de brengen met de juiste interim manager, voor specifieke projecten. Daarom bevindt 3W zich binnen Select Group onder de pijler ‘Project Sourcing’.

  De experts bij 3W hebben zelf ervaring binnen de businesswereld. Dat maakt dat zij de noden van hun contactpersonen heel goed kunnen inschatten. Zowel van C-level managers bij klanten als eigen Interim Managers.

  Synergie met Select Group

  ‘Drie jaar geleden hebben we, in overleg met de CEO van Select Group Bart Gonnissen, de beslissing genomen om 3W over te nemen,’ vertelt Patrick Michielsen, partner van 3W. ‘Wij voelden dat er veel synergie mogelijk was met de leden van de groep. Heel belangrijk was het feit dat onze visies op HR services heel sterk gelijk liepen.’

  ‘Select Group heeft een duidelijke visie: kwaliteit kan enkel gedragen worden door authentieke en gedreven personen. Dit onderschrijven we bij 3W ook voor 100%.’

  Die synergiën hebben zich ondertussen meer dan bewezen. 50% van de aanvragen bij 3W komen via het netwerk van de groep. Door de samenwerking met andere leden van Select Group, kan 3W ook de juiste persoon binnen de groep aanduiden om hun klanten te ondersteunen met andere diensten. Naast de nood aan interim managers, hebben zij ook andere rekruteringsbehoeften en 3W kan dankzij de nauwe band met Select Group de juiste oplossing bieden.

  Wil je meer weten over de diensten van 3W? Bezoek hun website.

  Lees meer >
 • Jaarevent Essenscia Vlaanderen: geen toekomst zonder industrie cover
  17 november 2023

  Zoals ieder jaar was Select Group opnieuw aanwezig op het jaarevent van Essenscia Vlaanderen in Technopolis. Met het oog op de verkiezingen in 2024, koos Essenscia dit keer niet voor panelgesprekken met experts maar een politiek debat met kopstukken van alle Vlaamse politieke partijen.

  Voor het debat van start ging, kaderden Ann Wurman en Wim Michiels de grootste pijnpunten van onze huidige Life Sciences en chemiesector. Mevrouw Wurman, directeur van Essenscia Vlaanderen, gaf aan dat er geen toekomst is zonder industrie en dat er geen duurzame toekomst is zonder een sterke industrie. Om de greendeal te realiseren is er industrie nodig. ‘Maar om van een sterke industrie te spreken, zijn de randvoorwaarden belangrijk.’ De politiek zal dus een belangrijke ondersteunende rol spelen in de transitie naar een sterke industrie.

  Copyright: Benjamin Brolet

  Wim Michiels lichtte de belangrijkste zorgen van de Vlaamse ondernemers in Life Sciences & chemie. ‘De Europese chemie loopt op dit moment 15% achter.’ Uit een snelle peiling bij de ondernemers binnen de Vlaamse Life Sciences en chemie kwamen een aantal thema’s naar boven. Koplopers zijn de hoge energiekosten en de hoge loonkosten. Maar ook de onzekerheid van vergunningen en incoherente overregulering maken het ondernemers vandaag de dag moeilijk.

  In het kader van de komen verkiezingen, werkte Essenscia een transitieplan uit met daarin ‘de cruciale randvoorwaarden voor een doeltreffend industriebeleid dat een boost geeft aan de transitie naar meer duurzaamheid. Met 10 topprioriteiten voor meer concurrentiekracht en 30 succesfactoren om de industriële transitie mogelijk te maken.’ Met dit transitieplan kort toegelicht, werd het podium vrijgemaakt voor de zeven kopstukken. Het politiek debat omvatte dan ook de belangrijkste punten uit het transitieplan.

  Lees het volledige transitieplan op de website van Essenscia.

  De verschillende leden van Select Group ondersteunen Essenscia in hun transitie naar een sterke industrie. Niet in het minst speelt Select Projects hier een belangrijke rol. Als projectbureau binnen de Life Sciences staan de experts van Select Projects klanten in deze kennisindustrie bij op projectbasis. Ontdek de projecten van Select Projects op hun website.

  Lees meer >
  Event
  Partnerships
  We Are Select Group
 • Select Group gaat partnership aan met Studio 100 cover
  16 november 2023

  Studio 100, één van de meest succesvolle productiehuizen van de Benelux, kiest voor Select Group als preferred HR partner om haar eerste stappen te zetten op de Nederlandse markt. Meer in het bijzonder ter ondersteuning van de 40-45, de Musical die vanaf september 2024 opgevoerd zal worden in een nieuwgebouwd theater van de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

  Na enkele geslaagde aanwervingen in het verleden in samenwerking met verschillende leden van Select Group, kiest Studio 100 nu voor Select Group als preferred partner voor de uitrol van hun nieuwste musicalproductie in Nederland.

  ‘We zijn erg verheugd om dit nieuws te kunnen melden. Select Group had de afgelopen jaren een goed contact met Studio 100 in België en in Nederland en we zijn dan ook erg blij om te horen dat de organisatie ons opnieuw het vertrouwen geeft voor dit grote project,’ vertelt co-CEO Jelle Destoop. ‘De musical 40-45 was een hit in België en we zijn dan ook fier om Studio 100 te mogen faciliteren bij de opstart in Nederland. Concreet zullen we de organisatie ondersteunen met onze expertise in HR services.’

  Lees verder onder de foto

  CEO Studio 100 Benelux Anja Van Mensel, Co-CEO Select Group Jelle Destoop en HR director Studio 100 Benelux Wouter Croenen

  ‘Een musical maak je natuurlijk niet alleen,’ vertelt Anja Van Mensel CEO van Studio 100 Benelux. ‘Zeker op deze schaal is personeel een van de grote uitdagingen. Het zijn de acteurs die op het einde van iedere voorstelling het applaus ontvangen, maar er komt veel meer dan een goeie cast bij kijken om een productie als deze tot een succes te maken. Mede hiervoor rekenen we op de expertise van Select Group.’

  ‘Naast het aanbieden van onze HR services, wil Select Group zich ook engageren als duurzame partner,’ legt Destoop verder uit. ‘We willen Studio 100 ten volle ondersteunen in dit Nederlands avontuur. Daarom zal Select Group ook een van de sponsors zijn voor deze musical. Zo willen we ons steentje bijdragen aan dit verhaal, dat ongetwijfeld ook over de landsgrens een groot succes zal worden.’

  Meer informatie & tickets voor 40-45, de Musical in Nederland: https://40-45.nl/

  Over 40-45, de Musical in Nederland:

  In 2018 ging in het Studio 100 Pop-Up Theater de spektakel-musical 40-45 in wereldpremière. Met meer dan 750.000 bezoekers werd deze voorstelling de meeste succesvolle Vlaamse musical aller tijden. De voorstelling zal exclusief te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, het verhaal van de voorstelling speelt zich af in Rotterdam.

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  Partnerships
 • Home of Recruitment treedt toe tot Select Group cover
  27 oktober 2023

  Select Group verwerft een meerderheidsbelang in het Nederlandse Home of Recruitment. Met deze overname versterkt Select Group zijn positie op de Nederlandse markt binnen de pijler ‘Werving & Selectie’. Deze overname werd opnieuw tot stand gebracht met de hulp van SDM Corporate Finance Group.

  Home of Recruitment is in 2022 opgericht als gevolg van een strategische rebranding. Het reeds sinds 2007 bestaande merk Salesrecruiters, marktleider in werving en selectie van salesprofielen, werd geïntegreerd in deze groep, waar later ook het merk Marketingrecruiters (opgericht in 2022) aan werd toegevoegd. Binnen Home of Recruitment is ruimte om op dezelfde wijze uit te breiden naar andere segmenten. Bij de verschillende merken van Home of Recruitment werken bijna 50 medewerkers vanuit twee locaties: Zoetermeer & Schiphol-Rijk.

  Het zijn de mensen, processen en cultuur die van Home of Recruitment een succes maken. Recruiters bij Salesrecruiters spreken dezelfde taal als de kandidaten die ze werven en de hiring managers bij de opdrachtgevers. Op vergelijkbare wijze kunnen de experts bij Marketingrecruiters dankzij hun achtergrond de sterren onder de marketing professionals selecteren en matchen met organisaties die willen groeien.

  ‘Net zoals bij andere leden van Select Group, staat bij Home of Recruitment de mens centraal in alles wat ze ondernemen. Het hoge percentage terugkerende klanten van Home of Recruitment is niet alleen een bewijs van hun professionaliteit, maar ook van hun sterke klantrelaties,’ zegt CEO Bart Gonnissen. ‘Bovendien vormt deze overname een waardevolle aanvulling op de bestaande diensten van Select Group in Nederland naast de reeds bestaande merken in Nederland: Flox, EN HR solutions, Select HR en Select Projects.’

  ‘Ons motto luidt “Always reaching for the Stars”. Met de ondersteuning van Select Group kunnen we die missie meer dan waarmaken,’ vertelt COO Caroline Schoenmakers. ‘Tegelijkertijd stellen we onze kennis en ervaring binnen de segmenten sales & marketing graag ter beschikking van alle leden binnen Select Group.’

  Deze overname kwam opnieuw tot stand met de hulp van SDM Corporate Finance Group. Met deze transactie, voegen ook twee nieuwe managers zich bij de bestaande directie van Home of Recruitment: Enrique Cortes en Jasper Bentvelsen.

  Lees meer over Select Group via www.weareselectgroup.com
  Lees meer over Home of Recruitment via https://home-of-recruitment.com/

  Het team van Home of Recruitment met CEO Bart Gonnissen (rechts) en Co-CEO Jelle Destoop (links).

  Heeft u vragen? Aarzel niet om de Co-Ceo’s Van Select Group te contacteren:
  Charlot Van Ussel: charlot.vanussel@select-group.be
  Jelle Destoop: jelle.destoop@select-group.be

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  We Are Select Group
 • Select Group in DEAL Magazine cover
  27 oktober 2023

  Generatie Z is lui. Ze zien geen werk. Ze willen zo snel mogelijk naar huis. Klopt dat? Over deze en andere thema's gingen CEO Bart Gonnissen en co-CEO's Jelle Destoop & Charlot Van Ussel in gesprek met psycholoog en trendwatcher Herman Konings.

  Het volledige interview verscheen vandaag in het DEAL magazine van SDM Corporate Finance Group dat beschikbaar was als bijlage bij de Belgische krant De Tijd en Het Belang van Limburg.

  Lees het interview hieronder:


  “GENERATIE Z LUI? IK ZIE VOORAL HEEL WAT RUWE DIAMANTEN”

  Afgelopen zomer ging psycholoog en trendwatcher Herman Konings op vraag van SDM langs bij Select Group, de ‘gespecialiseerde generalist’ in alles wat te maken heeft met HR en menselijk kapitaal. Hij bracht er een (andere) babyboomer en twee millennials uit de bestuurskamer samen voor een boeiend panelgesprek over, onder meer, generaties en hun onderlinge verschillen.

  Eigenaar Bart Gonnissen, een ervaren ondernemer voor wie de bedrijfswereld nog weinig geheimen kent. Co-CEO’s Charlot Van Ussel en Jelle Destoop, twee jonge dertigers die ambitieus meedraaien aan de top van de organisatie en – in de context van een Smart Deal – klaargestoomd worden om straks de opvolging van hun oom of schoonvader te verzekeren. En natuurlijk veranderingspsycholoog Herman Konings, die met plezier ballonnetjes oplaat over allerlei relevante trends en thematieken. De ingrediënten voor een interessante discussie waren duidelijk present in het Antwerpse hoofdkwartier van Select Group, en zo geschiedde.

  Generatieverschillen

  De aanwezigheid van twee generaties uit dezelfde familie en binnen hetzelfde bedrijf inspireert Herman Konings al gauw om de millennials aan tafel een prikkelende vraag voor te leggen: “Wat stoort jullie aan de babyboomers?” “Het is misschien wat eigen aan hen om te denken dat de alwetendheid aan hun generatie toebehoort”, stelt Jelle. “En dat terwijl veel nieuwe kennis net in de volgende generaties te vinden is. De steeds snellere digitalisering zal ervoor zorgen dat onze generatie binnen pakweg tien jaar enorm uitgedaagd wordt, laat staan alle generaties vóór ons.” Wanneer het gaat over de verschillen tussen beide generaties, laat Charlot de term ‘procescommunicatie’ vallen. “Wij hebben meer nood aan een heel open, transparante cultuur en willen betrokken zijn bij alle relevante bedrijfsthema’s.” Zonder al zijn leeftijdsgenoten daarbij over dezelfde kam te scheren, geeft Bart zijn nicht gelijk. “Het klopt wel dat wij wat behoudsgezinder zijn, voorzichtiger in waarover we communiceren en hoe we dat doen.”

  Haasje-over

  Na een verrijkende passage over diversiteit op de verschillende leidinggevende niveaus, werpt Konings op dat veel nieuwe bestuurders vandaag tot generatie Y behoren. “De millennials plegen als het ware haasje-over bij generatie X. Hoe komt dat volgens jullie, experts ter zake?” “Ik denk opnieuw aan die algemene versnelling in de maatschappij, aan die digitalisering”, zegt Bart. “De mensen uit generatie X stonden in de schaduw van de babyboomers en hebben te weinig aanpassingsvermogen getoond om mee te zijn met de nieuwe trends. Ze voerden hun job steeds heel plichtsgetrouw uit, maar zijn zich eigenlijk vergeten bijscholen. Jonge mensen zijn veel sneller mee met die veranderingen. En bovendien zijn ze veel flexibeler.”

  De leeftijden van de tafelgasten bewijzen het: bij Select Group is de situatie niet anders. “Dat heeft ook wel te maken met de vlakke structuur en het ontbreken van een hiërarchische cultuur”, verklaart Charlot. “Hier wordt niet gekeken naar status, expertise of jaren ervaring. Het enige wat telt, is of iemand al dan niet geschikt is voor een functie.” “We mogen daarnaast niet vergeten dat de babyboomers veel hebben opgebouwd”, pikt Jelle in. “Voor zichzelf, maar ook voor ons, hun kinderen. Zo konden we de wereld ontdekken en op jonge leeftijd al heel wat kennis en ervaringen opdoen. Dat resulteerde in een zekere assertiviteit en een behoefte aan snelheid.”

  Generatie Z: luie werknemers of ruwe diamanten?

  Volgend op een organische brugje naar enkele welzijnsvraagstukken en in afwachting van een discussie over het begrip ‘reverse mentoring’, de gelegenheid geven aan jonge mensen om hun stem te laten horen en tevens effectief gebruikmaken van hun input, verschuift de aandacht naar generatie Z. Konings somt allereerst de heersende vooroordelen op. “Ze zijn lui. Ze zien geen werk. Ze willen zo snel mogelijk naar huis. Klopt dat?” “Over het algemeen zie ik vooral veel potentieel”, neemt Charlot het op voor de generatie achter zich. “Wanneer je hen kan inspireren en ze echt in je zaak geloven, is het engagement groot. Zelf onboarden we heel wat schoolverlaters, in al onze entiteiten, en we stellen vast dat zij zeer snel op het niveau van een ancien functioneren. Het zijn ruwe diamanten, die wij met onze expertise en coaching kunnen sturen tot iemand heel waardevol en succesvol voor een organisatie. Als je ze in hun kracht uitspeelt, in de ideale werkvorm, dan zijn ze al op erg jonge leeftijd tot bijzonder veel in staat.”

  Bekijk het integrale gesprek over het DNA van Select Group en thema’s als welzijn op het werk, artifi ciële intelligentie en natuurlijk generatieverschillen op www.sdm.be

  Lees meer >
 • Internationale rekrutering: Mehdi start op bij Select Projects cover
  24 oktober 2023

  Steeds vaker wordt bij het invullen van openstaande vacatures gedacht aan buitenlandse kandidaten omwille van het tekort aan arbeidskrachten op de Belgische of Nederlandse markt. Ook Select Group kan ondersteuning bieden bij internationale rekrutering, en dit zowel binnen als buiten Europa. Zo startte recent de Marokkaanse project engineer Mehdi op bij Select Projects.

  Ben je op zoek naar een ingenieur, een technieker of IT-profiel? Dan heb je vast en zeker ook ondervonden dat die moeilijk te vinden zijn. De knelpuntberoepenlijst wordt steeds langer en de arbeidsmarkt steeds krapper. Het talent in België of Nederland is erg beperkt, daarom loont internationale rekrutering voor dit soort profielen meer en meer. En Select Group kan daarbij helpen.

  Niet-Nederlandstalige projecten

  ‘Om ons team van ingenieurs te versterken, zochten we een project engineer,’ vertelt HR Business Partner bij Select Projects, Bénédicte Joret. ‘Een profiel dat in België moeilijker en moeilijker te vinden is. De vraag bij onze klanten om dit soort experts in te zetten op hun projecten stijgt daarenboven ook behoorlijk snel. We merken dat de nood hoog is en we willen klanten blijven ondersteunen met de gepaste expertise.’

  Natuurlijk kunnen internationale ingenieurs niet op elk project van start gaan. Dit vraagt flexibiliteit van de klant. ‘Vandaag zien steeds meer bedrijven in dat de arbeidsmarkt in Europa te krap wordt. We merken dan ook dat meer van onze klanten openstaan voor professionals met een buitenlandse achtergrond.’

  Opnieuw succesvolle samenwerking met Xpertize

  Voor deze internationale rekrutering deed Select Projects opnieuw een beroep op Xpertize. De organisatie is eveneens lid van Select Group en werkte eerder al samen met Select Projects: ‘Net voor de coronacrisis uitbrak, hebben we zo’n 30-tal ingenieurs gerekruteerd uit Marokko voor een groot project in Gent. Alles verliep toen heel vlot,’ vertelt Bénédicte. ‘Dat we opnieuw een beroep zouden doen op Xpertize voor de zoektocht naar een project engineer, was een evidentie.’

  Lees ook: Ook Select Group ondersteunt internationale rekrutering vanuit Afrika

  Dankzij de hulp van de collega’s bij Xpertize, kon Select Projects enkele interessante profielen screenen. De eerste screening gebeurde ter plaatse in Marokko, door Xpertize. In een tweede en derde ronde, werden de kandidaten via een videogesprek voorgesteld aan hun toekomstige werkgever Select Projects. ‘Hoewel alles online verliep, konden we toch goed inschatten welke profielen geschikt zouden zijn. Bij Mehdi merkten we meteen dat de attitude ook goed zat en dat zijn Engels uitstekend was. Uiteraard kon hij ook de juiste ervaring en vakspecifieke competenties voorleggen.’

  Mehdi komt aan op de luchthaven in Zaventem.

  ‘Mehdi was daarnaast ook bereid om te verhuizen naar België, samen met zijn gezin,’ vertelt Bénédicte. ‘Van zodra zijn arbeidsovereenkomst getekend was, zijn we in samenwerking met onze vaste partner in België van start gegaan met alle administratieve procedures.’ Denk hierbij aan het in orde brengen van een visum en de nodige vergunningen, maar ook het boeken van de vliegtickets en het vinden van een woonplaats. Daarnaast heeft Select Projects Mehdi ook begeleid met zijn domiciliëring.

  Lees ook: Internationale rekrutering binnen Select Group: IT profielen in Marokkko

  Eens aangekomen in België ging onze partner samen met Mehdi op zoek naar een definitieve woonplaats waar hij met z’n gezin kan intrekken. Maar ook zaken als een bankrekening openen of een ziekteverzekering afsluiten, werden samen in orde gebracht. Select Projects hecht ook veel belang aan een goede integratie en ging daarom op zoek naar enkele korte lessen Nederlands waar Mehdi al mee kon starten, voor hij aan zijn inburgeringscursus zou beginnen.

  ‘We zijn Mehdi gaan verwelkomen op de luchthaven. We willen er namelijk voor zorgen dat hij zich onmiddellijk thuis voelt, dat hij zich niet al te veel zorgen moet maken om de administratieve & praktische kant van de zaak en zich kan focussen op zijn werk,’ vertelt Bénédicte. ‘Twee weken na zijn aankomst in België, mocht Mehdi al opstarten op één van onze Life Sciences-projecten. Zijn project situeert zich binnen engineering waarbij Mehdi zich focust op het ontwikkelen van nieuwe vullijnen.’

  De eerste dagen verliepen vlot en we wensen Mehdi alvast heel veel succes met zijn carrière in België!

  Meer weten over internationale rekrutering? Aarzel niet om contact op te nemen.

  Wie is Select Projects?

  Select Projects is lid van Select Group en actief in België en Nederland. Medewerkers van Select Projects ondersteunen klanten in de Life Sciences op projectbasis, dit binnen project engineering, validation/qualification, quality assurance & QC projecten, maar ook binnen andere vakgebieden wordt de hulp van Select Projects ingeroepen. Bij Select Projects werken professionals die op zoek zijn naar interessante en innovatieve projecten maar ook willen groeien in hun expertise. Hier kunnen ze de beste versie van zichzelf worden.

  Bezoek de website van Select Projects: https://www.select-projects.be/

  Lees meer >
  Engineering
  Select Group
  Select Projects
 • Internationale rekrutering binnen Select Group: IT profielen in Marokkko cover
  17 oktober 2023

  Dat verschillende profielen vandaag de dag amper nog te vinden zijn op onze arbeidsmarkt, is geen nieuws meer. De vijver aan beschikbaar talent raakt stillaan opgedroogd, zeker voor een aantal specifieke profielen. Bedrijven moeten steeds creatiever uit de hoek komen om talent dat elders werkzaam is, te overtuigen om bij hen aan de slag te gaan. Wat als we zouden gaan vissen in andere vijvers? Select Group zet in op internationale rekrutering en deed hier in 2023 zelf ook beroep op.

  De krapte op de arbeidsmarkt is vandaag de dag extra voelbaar binnen enkele specifieke vakdomeinen. Denk maar aan IT-profielen, ingenieurs of technische profielen. Vraag het aan bedrijven die vandaag vacatures hebben openstaan voor dit soort profielen en het antwoord luidt: ‘ze zijn niet meer te vinden’! Wanneer alle binnenlandse vijvers opgedroogd zijn, kan er altijd nog uitgeweken worden naar buitenlandse talentpools. Maar hoe doe je dat?

  Software developer in Marokko

  Dankzij de nauwe samenwerking tussen de leden binnen Select Group, kan er heel snel verder gekeken worden. Xpertize, actief in Marokko, vormt de brug tussen de werking van de Belgische en Nederlandse entiteiten binnen Select Group en de lokale markt aan Marokkaans talent. Met de aanwerving van Zakaria, een software developer uit Marrakesh hebben wij nu ook zelf gebruik gemaakt van onze diensten voor een eerste interne internationale aanwerving.

  Lees ook: 30 technisch hooggeschoolde profielen uit Marokko

  ‘Begin 2023 werd duidelijk dat we nood hadden aan versterking in ons team op het vlak van softwaredevelopment,’ vertelt Jeroen Huygh, corporate IT manager bij Select Group. ‘We moesten op zoek naar een software developer met de nodige ervaring die op lange termijn kon evolueren tot product owner van een specifieke software die wij binnen onze organisatie gebruiken.’

  Extra moeilijkheid: vooral freelancers beschikbaar

  Na een interne briefing over het profiel werd een vacature opengezet door het interne HR-team van Select Group. Al snel werd duidelijk hoe moeilijk deze opdracht was: ‘IT profielen zijn altijd moeilijk te vinden, maar in dit geval kwam er nog een extra moeilijkheid bij. Software developers werken namelijk het liefst als freelancer, zodat ze verschillende opdrachten kunnen uitvoeren bij verschillende klanten. Voor deze functie zochten we echter iemand die voor lange termijn het project kon ondersteunen en die vast bij ons in dienst zou willen gaan. Hij of zij zou moeten evolueren naar onze interne expert.’

  Net op dat aspect struikelden heel veel potentiële kandidaten. De interne HR dienst van Select Group trok dan ook alle registers open: van atypische kanalen die specifiek zijn voor IT-professionals zoals Reddit tot maatwerkbedrijven voor mensen met autismespectrumstoornis. Maar het bleek echt zoeken naar een speld in een hooiberg.

  De openstaande vacature kwam onze collega Naïm Bentaleb ter ore, die samen met zijn broer verantwoordelijk is voor Xpertize in Marokko. Hij stelde voor aan Jeroen om ook in Marokko software developers te gaan zoeken. Met de hulp van Xpertize kregen we heel wat instroom binnen uit Marokko. We hebben met enkele kandidaten een tweede ronde gehad waaronder Zakaria, die dan uiteindelijk ook akkoord ging met ons voorstel.’

  Xpertize als belangrijke lokale schakel

  De sollicitatiegesprekken verliepen via video-call. Maar voor de interne HR dienst vormde dit geen belemmering. ‘We merkten meteen dat Zakaria een match was voor Select Group. Hij was bovendien erg enthousiast, kwam professioneel over en doorstond ook de technische screening.’ Zowel de collega’s in Marokko als Zakaria spreken Frans en Engels, wat de communicatie vergemakkelijkt.

  Om het contact nog vlotter te laten verlopen tussen de Marokkaanse kandidaten en Select Group als toekomstige werkgever, speelde Xpertize een belangrijke rol. Enerzijds bereiden ze de kandidaten voor op hun internationaal of remote avontuur ter plaatse, anderzijds informeren ze de toekomstige werkgever over de lokale arbeidsmarkt en scheppen ze het algemeen kader van bij de start. Een lokale partner is nodig om die brug te slaan.

  Remote werken of verhuizen naar Europa

  Zakaria werkt vandaag vanuit Marokko. Binnen IT-profielen is dit een gebruikelijke manier van werken, die ook veel IT’ers aanspreekt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo wierven we recent een ingenieur-profiel aan voor Select Projects uit Marokko die enkele dagen voor zijn opstart de reis naar België maakte.

  Afhankelijk van de vacature en de wensen van kandidaat of werkgever, kan er voor één van deze opties gekozen worden. Of indien opportuun kan ook voor een hybride optie gekozen worden waarbij de kandidaat tijdelijk remote opstart en later de reis naar Europa maakt. Zoals altijd werken de leden van Select Group volledig op maat en kunnen we ondersteuning bieden bij internationale rekrutering in verschillende vormen.

  Meer weten over internationale rekrutering? Aarzel niet om contact op te nemen.

  Ook voor een van onze klanten vonden we de gepaste nieuwe werknemer in het buitenland. Lees het verhaal van Mehdi hier: “Internationale rekrutering: Mehdi start op bij Select Projects

  Lees meer >
  Select Group
  Succesverhaal
  We Are Select Group
 • Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ten voordele van Stop Darmkanker cover
  16 oktober 2023

  Eind mei startte de Antwerpse ondernemer Bart De Clerck zijn pelgrimstocht richting Santiago de Compostella. Dit deed hij om geld in te zamelen voor het goede doel Stop Darmkanker. Ook Select Group droeg zijn steentje bij.

  Meer dan 100.000 euro ten voordele van Stop Darmkanker

  Bart De Clerck (57) deelt zijn kantoor aan de Eiermarkt in Antwerpen met de vzw Stop Darmkanker van Luc Colemont. “Ik droomde er al twintig jaar van om de legendarische voettocht naar Santiago de Compostella te ondernemen. Toen mijn goede vriend Philippe vorig jaar overleed aan darmkanker, vielen alle puzzelstukken plots op hun plaats. Het maakte me duidelijk dat je een droom nooit mag uitstellen. Dus wandel ik nu de Camino en zamel ik tegelijk geld in voor de strijd tegen de ziekte.”

  Zo gezegd, zo gedaan en Bart trok op pad voor een tocht van om en bij de 2.500 kilometer die 90 dagen duurde. Eind augustus bereikte Bart zijn eindbestemming in Spanje en overtrof hij alle verwachtingen want het initiële doel van 25.000 euro werd ruimschoots overschreden. De actie leverde namelijk maar liefst 100.000 euro op.

  Podcasts over zijn wandelavontuur

  Tijdens zijn tocht, nodigde Bart af en toe een mede-stapper uit. Zo passeerden onder meer Jacques Vandermeiren, Caroline Craenhals van Belgian Scrap Terminal, reclameman Harry Demey, journalist Frédéric Deborsu en KMSKA-directeur Carmen Willems. De interviews met deze personen zijn te beluisteren in de podcast “Vamos! Van Antwerpen naar Santiago”.

  Select Group werkte in het verleden al samen met Bart De Clerck en CEO Bart Gonnissen wilde de ondernemer graag een hart onder de riem steken. ‘Ik kon tijdens de zomervakantie niet meewandelen met Bart, maar wilde toch graag laten zien dat we hem steunen vandaar een gift, waarmee Bart zijn podcastafleveringen kon maken. Door zijn avonturen te delen in een podcast, hebben we samen met vele anderen vanuit het thuisfront de reis van Bart en zijn boeiende gasten op de voet kunnen volgen. Proficiat met deze prestatie en het mooie ingezamelde bedrag.’

  Wil je meer weten over deze actie? Dat kan nog steeds op de site acties.stopdarmkanker.be/fundraisers/bart-de-clerck . Eind december brengt Bart De Clerck ook een boek uit over zijn pelgrimstocht.

  Meer weten over darmkanker? EGHT Care, actief in de medische sector, deelt enkele weetjes over darmkanker op hun website. Naar de website van EGHT Care.

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  EGHT Care
  Medisch
  Select Group
 • 21 augustus 2023
  De rode draad binnen Select Group is de mens. Een van onze vier waarden is dan ook “Wij zetten de mens centraal”. Iedereen waarmee we samenwerken benaderen we vanuit zijn “uniek en waardevol“ zijn. Vanuit die invalshoek willen wij ook hoop op herstel bieden aan de allerarmsten zodat ook zij zich als “uniek en waardevol” kunnen voelen. Met Mercy Ships vonden we een partner die dezelfde waarden deelt en waarmee we dit nobele doel kunnen nastreven. In september 2023 neemt Select Group opnieuw, voor de vierde keer al, deel aan het Mercy Ships Charity Dinner. Een diner waarbij sponsoren andere bedrijfsleiders uitnodigen om kennis te laten maken met Mercy Ships.

  Waarom is Select Group partner van Mercy Ships?

  Het verhaal van Select en Mercy Ships start in 2017 toen oud studiegenoot en vriend Filip Willems, Bart Gonnissen (CEO van Select Groep) in contact bracht met Bert Van Dijk (stichter en drijvende kracht bij Mercy Ships België). Bert die van aan zijn keukentafel Mercy Ships België uitgebouwd had tot een volwassen organisatie, had nood aan een extra klankbord om zijn bedrijf verder te structureren. Laat dat nu zijn wat Bart heel zijn professionele carrière gedaan heeft en zo werd hij bestuurder bij Mercy Ships België.
  Mercy Ships
  Copyright: ©2022 Mercy Ships - Photo Credit Elizabeth Page Brumley

  Iedereen krijgt de kans “uniek te zijn”

  Mensen die Bart Gonnissen kennen, weten dat hij een heel groot hart heeft en het belangrijk vindt dat een bedrijf buiten een economische bijdrage ook een sociaal engagement heeft. Zijn toetreden tot de Raad Van Bestuur van Mercy Ships is een persoonlijke drive om ook de allerarmsten de kans te geven om “uniek te zijn”. In onze HR - business benaderen wij alle mensen, of ze nu kandidaat, klant of leverancier zijn, vanuit hun talent. Iedereen is op zijn of haar manier uniek en waardevol.

  Hart voor mensen

  Alle diensten die wij aanbieden, van rekrutering tot coaching, outplacement, projectsourcing en het optimaliseren van instroomprocessen van bedrijven vertrekken vanuit de mens. We nemen de tijd om te luisteren naar ieders verhaal en vertalen dat in een kwalitatief plan van aanpak binnen onze HR domeinen. Onze medewerkers hebben een hart voor mensen net zoals de mensen van Mercy Ships! Dat is dé reden waarom het klikt tussen ons! Een goed doel steunen als bedrijf is eenvoudig maar een partnership aangaan gaat een stap verder. We delen dezelfde waarden en maken die voelbaar bij hoe we zaken aanpakken.

  Iedereen bij Select Group is fan

  Het engagement van Bart Gonnissen wordt verdergezet door de medewerkers van Select Group met tal van acties. Zo hielpen verschillende medewerkers als vrijwilligers bij lokale evenementen van Mercy Ships (Movies for Mercy, Charity Dinner), werd hun deelname aan de Antwerp 10 Miles gekoppeld aan een gift en verwelkomden enkele collega’s het nieuwste ziekenhuisschip in de haven van Antwerpen. Tijdens de eindejaarsperiode van 2020 werden klantenbezoeken met de bijhorende eindejaarsgeschenken geannuleerd en ook het traditionele nieuwjaarsfeest kon niet doorgaan. Select Group besloot om het budget dat voor deze zaken gebruikt zou worden, te doneren aan Mercy Ships. Met dit budget maakten ze een tv- en radiospot om hun verhaal met nog meer mensen te kunnen delen. Bekijk de spot hieronder. We hopen dat Mercy Ships de komende jaren nog meer kan groeien. Meer informatie over de organisatie, vind je op hun website: https://mercyships.be/
  Lees meer >
  Partnerships
 • Select Group & EN HR solutions @ Big Pecha Kucha Recruitment Event cover
  3 juli 2023

  The Big Pecha Kucha Recruitment Event, het allereerste evenement van Recruiters United in België werd een groot succes! Select Group & EN HR solutions mochten er deel van uitmaken als sponsor én als spreker.

  Al van bij de start was duidelijk dat een event van Recruiters United niet zomaar een event is. Nog voor de start van het plenaire panelgesprek, stond iedereen al te dansen. Want de dag werd geopend met een Pecha Kucha Festival: 6 minuten 40 seconden volledig losgaan op een dj.

  6 minuten 40 seconden

  Een Pecha Kucha is een Japanse manier van presenteren. De spreker krijgt 20 slides die elk 20 seconden mogen duren. Op de slides mogen bovendien geen woorden of tekst staan, enkel afbeeldingen. Op die manier blijft je publiek geboeid door wat je te vertellen hebt. In totaal duurt één Pecha Kucha 6 minuten 40 seconden.

  50 Pecha Kucha’s

  Omdat 50 wel heel veel keuze is, bood Recruiters United de Pecha Kucha’s aan verspreid over verschillende zalen. Zo was er een zaal met Pecha Kucha’s over arbeidsmarktstrategie, eentje gewijd aan recruitment & employer branding, eentje over recruitment tech & tools. Er werden drie ronden georganiseerd, met in de elke ronde dezelfde Pecha Kucha’s. Zo kon je elke ronde in een andere zaal vijf Pecha Kucha’s volgen. EN HR solutions voorzag vier Pecha Kucha’s.

  ‘Het bleek een uitdagende opdracht te zijn om te presenteren in dit format,’ vertelt Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer, directeur van EN HR solutions. ‘Maar deze vorm heeft een aantal voordelen. Als spreker beperk je echt tot de essentie en daardoor krijg je als toehoorder in korte tijd de belangrijkste informatie.’

  ‘We hebben niet alleen onze kennis gedeeld maar namen ook frisse nieuwe inzichten tot ons van concullega’s’, vertelt Jelle Destoop, co-CEO van Select Group. ‘De mix van Nederlandse en Belgische organisaties zat ook goed. Het Nederlands enthousiasme maakte mee het succes van dit event.’

  Meer weten over de vier Pecha Kucha’s die EN HR solutions heeft gebracht?

  De dag werd afgesloten met een leuk netwerkmoment. Het plafond hing vol met balonnen met daaraan kaartjes. Je kon een ballon nemen en de vraag op het kaartje stellen aan iemand bij jou in de buurt. Een eenvoudige manier om de gesprekken op gang te brengen.

  Te winnen: een gratis campagne bij EN HR solutions

  Om de deelnemers aan dit Pecha Kucha event kennis te laten maken met de diensten van EN HR solutions, hadden de collega’s van EN HR solutions een rad van recruitment opgesteld in de plenaire ruimte. Onder iedereen die doorheen de dag de hoofdprijs “één gratis campagne” draaide, werd de hoofdprijs van een gratis campagne verloot. Ook werden er een adviesgesprek over diversiteit en inclusiviteit en een UX-scan voor de werken-bij website weggegeven.

  Wij hebben alvast enorm genoten van dit evenement. Een eerste geslaagde editie waar recruiters inspiratie konden opdoen, nieuwe inzichten kregen en kennis konden maken met verschillende bedrijven, collega’s en partners.

   

  Bekijk hieronder de aftermovie:

  https://youtu.be/Oa1Ejp1WP80
  Lees meer >
  EN HR solutions
  Event
  Partnerships
 • Hockey Corporate Toernooi cover
  22 juni 2023

  Op vrijdag 16 juni nam Select Group deel aan het Hockey Corporate event in Kontich. Een toernooi waarbij bedrijven het opnemen tegen elkaar in verschillende niveaus. Wij namen, met onze beperkte hockey-ervaring deel in de beginnerscategorie met maar liefst twee ploegen.

  Omdat Select Projects zo goed vertegenwoordigd was, werd één van de twee ploegen omgedoopt tot Select Projects-ploeg. In de tweede ploeg verzamelden medewerkers van Select HR (Antwerpen & Kempen), 3W maar ook onze eigen co-CEO Charlot Van Ussel zich. Wanneer ze niet tegelijkertijd moesten spelen, supporterden de twee ploegen voor elkaar.

  Op deze warme vrijdagavond lag het niveau meteen hoog. De wedstrijdjes van 20 minuten bleken erg pittig in de hitte. Select Group won één wedstrijd, speelde gelijk maar verloor ook een wedstrijd. Aan de hand van shoot outs (penalty’s) bij hun laatste wedstrijd konden ze een vijfde plek binnenhalen.

  De eerste ploeg van Select Group, volledig bestaande uit medewerkers van Select Projects, schopte het tot een vierde plaats. Aan motivatie en inzet hier ook geen gebrek. Zelfs zonder ervaring, wisten zij de andere bedrijven het knap lastig te maken.

  Na de inspanning volgde de ontspanning met een heerlijk BBQ buffet. Wie vervoegt zich volgend jaar bij onze sterspelers? Je vindt al onze interne vacatures op onze jobwebsite: www.select-jobs.be

  Lees meer >
  Event
 • Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen cover
  13 juni 2023

  Nog slechts enkele weken en het eerste event van Recruiters United op Belgische bodem gaat van start. Op 27 juni verzamelt Recruiters United zoveel mogelijk Belgische recruiters op “The Big Pecha Kucha Recruitment Event” in Beveren. Select Group is samen met EN HR solutions hoofdsponsor.

  Pecha Kucha: presenteren op z’n Japans

  Op “The Big Pecha Kucha Recruitment Event” kan je kiezen tussen 50 pecha kucha presentaties. Je leest het goed: 50 inspirerende sessies op één dag. Nee, het event begint niet om 6u ’s ochtends en wordt ook niet verdeeld over 25 zalen. We kunnen die dag zoveel pecha kucha’s bijwonen omdat ze nu eenmaal heel kort zijn.

  Pecha kucha vond z’n oorsprong in Japan: 20 slides die elk 20 seconden duren. In totaal zal een presentatie slechts 6 minuten 40 seconden lang zijn. Het komt erop aan om als spreker in die korte tijd jouw boodschap over te brengen.

  EN HR solutions, onderdeel van Select Group, zal vier van zo’n pecha kucha’s verzorgen op 27 juni. We hebben al een voorsmaakje gegeven van de verschillende pecha kucha’s op onze website:

  · Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmart.

  · Mercy Ships en het belang van employer branding bij het werven van vrijwilligers.

  · Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have?

  In deze blogpost lichten we een tipje van de sluier over de vierde pecha kucha die zal gaan over de laatste trends in de arbeidsmarkt.

  Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen

  Wie voor wil zijn op z’n concurrenten, moet werk maken van z’n recruitment. Zo eenvoudig is het. Een machine kan niet draaien zonder motor en mensen zijn de motor van iedere organisatie of je nu een leuke zomerbar uitbaat of vaccins produceert op grote schaal. Alleen met de juiste mensen op de juiste plaats, kan jouw organisatie groeien.

  Maar recruitment is niet langer een koud kunstje, de evoluties op de arbeidsmarkt maakten van het vak een echt specialisme. Zo zijn er vandaag enkele trends die het extra moeilijk maken: vergrijzing maar ook de drang naar meer flexibiliteit van werknemers. Dit in combinatie met een mismatch tussen beschikbaar talent en openstaande vacatures maakt dat klassieke rekrutering zoals we die kennen niet meer werkt. Gelukkig kan recruitment ook anders.

  In deze pecha kucha leggen Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer (Algemeen Directeur bij EN HR solutions) en Jelle Destoop (co-CEO bij Select Group) uit tegen welke trends recruiters vandaag botsen op de Belgische markt en hoe we van onze Nederlandse buren kunnen leren anders om te gaan met recruitment. Want de recruitmenttrends in Nederland zijn vaak een voorbode voor wat ons te wachten staat in België.

  Nu al meer weten? Ontdek de diensten van EN HR solutions, specialisten op het gebied van recruitment en hoe zij ervoor zorgen dat recruitment ook anders kan. Bezoek de website van EN HR solutions.

  Lees meer >
  EN HR solutions
  Partnerships
  Select Group
 • We are Select Group: EN HR solutions stelt zich voor cover
  13 juni 2023

  EN HR solutions maakt sinds 2020 deel uit van Select Group, we stellen dit lid van onze groep graag even voor.

  Klanten helpen met hun werkgeversmerk

  EN HR solutions is een strategisch recruitmentpartner voor organisaties en faciliteert bedrijven bij het realiseren van groeidoelstellingen. Daarvoor zijn mensen essentieel en EN HR solutions maakt zich net hierin sterk: zij zorgen ervoor dat de juiste mensen aan boord komen, op het juiste moment, in ieder gewenste contractvorm.

  Het unieke aan EN HR solutions is dat alles gebeurt uit naam van de klant ter versterking van hun employer brand. Alles wat wordt opgebouwd, blijft dan ook van de eindklant. Daarnaast worden alle oplossingen van EN HR solutions versterkt met een stukje marketing.

  Vleugels in de Belgische markt dankzij Select Group

  Toen de oorspronkelijke oprichters zich definitief in het buitenland zouden vestigen, werd het verkoopproces opgestart. ‘Wij kozen voor Select Group omdat zij ons vleugels zouden kunnen geven in de Belgische markt,’ vertelt Algemeen Directeur Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer. ‘De waarden en normen binnen de beide organisaties zijn vergelijkbaar en dat is heel erg belangrijk voor ons.’

  ‘Daarnaast vonden wij de no-nonsense persoonlijke aanpak van Select Group heel prettig,’ vertelt Commercieel Directeur Kevin Sebel, ‘Het hielp ook ontzettend dat de directie van Select Group zo sterk gelooft in de toekomstbestendigheid van ons concept.’

  Diensten van EN HR solutions

  EN HR solutions biedt in Nederland en België verschillende diensten aan die onder te verdelen zijn in drie domeinen: RPO, arbeidsmarktcommunicatie en consultancy.

  RPO of Recruitment Process Outsourcing is het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van een recruitmentproces. Met steeds aandacht voor het versterken van het werkgeversmerk van de klant.

  Het tweede domein is arbeidsmarktcommunicatie. Binnen recruitment is dit domein onmisbaar. Arbeidsmarktcommunicaite omvat onder andere het maken van werken bij-websites, het ontwikkelen van employer value propositions, het opzetten van doelgroep- en employer brandingcampagnes.

  Binnen het derde domein zit consultancy omvat. EN HR solutions helpt organisaties bij het optimaliseren van hun recruitment. Wat is de huidige situatie en hoe kunnen we dat anders of beter inrichten?

  Wil je meer weten over de diensten van EN HR solutions? Bezoek hun website.

  Lees meer >
  EN HR solutions
 • Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have? cover
  7 juni 2023

  Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar op 27 juni zijn Select Group en EN HR solutions één van de hoofdsponsoren van “The big Pecha Kucha Recruitment Event” in Beveren. Het is de allereerste keer dat Recruiters United, het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland, Belgische recruiters samenbrengt tijdens een live event. Wij hebben er alvast zin in.

  Wat is een Pecha Kucha?

  Pecha Kucha is Japans voor chitchat. Binnen dit format krijgt de spreker 20 slides die elk 20 seconden mogen duren. Eén Pecha Kucha duurt dan 6 minuten en 40 seconden.

  EN HR solutions, onderdeel van Select Group, zal als hoofdsponsor vier Pecha Kucha’s verzorgen. Zo heben we er al een aantal toegelicht:

  · Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmart.

  · Mercy Ships en het belang van employer branding bij het werven van vrijwilligers.

  Hier voegen we vandaag een derde Pecha Kucha aan toe en die gaat over de noodzaak van een werken-bij website.

  Een werken-bij website: noodzaak of een nice-to-have?

  Het antwoord is natuurlijk: een noodzaak.

  Een werken-bij website is namelijk cruciaal om je organisatie op de arbeidsmarkt te laten zien. Zo speelt een werken-bij website een belangrijke rol in het recruitmentproces om sollicitaites te genereren. Dit gaat uiteraard gepaard met een investering, maar deze is vaak vele malen lager dan men van te voren denkt. Daarbij bereik je met een werken-bij website 24/7 de arbeidsmarkt én daar profiteert jouw organisatie van.

  Tijdens deze Pecha Kucha nemen Rob de Vormer (teamlead arbeidsmarktcommunicatie in Nederland) en Lodi Planting (teamlead arbeidsmarktcommunicatie in België) je mee in de wondere wereld van een werken-bij website. Hierbij zetten zij in op data. Data om aan te tonen dat een werken-bij website noodzaak is en data om jou te overtuigen om vandaag nog werk te maken van jouw werken-bij website.

  Ben je nu al nieuwsgierig?

  Wil jij werk maken van jouw werken-bij website? EN HR solutions helpt bedrijven met het uitwerken van een sterk werkgeversmerk. Die vertalen we naar concrete, duidelijke en aantrekkelijke communicatie. Wat jouw bedrijf uniek maakt? Daar komen we samen achter en passen we toe in de arbeidsmarktcommunicatie.

  Klik hier om meer te weten over werken-bij websites bij EN HR solutions.

  Lees meer >
  EN HR solutions
  Partnerships
  Select Group
 • Beopledd vervoegt Select Group cover
  31 mei 2023

  Binnen Select Group wordt op 1 juni een nieuwe vennootschap actief. Daarin bundelen de reeds bestaande afdeling Select Consultancy & Outplacement en nieuw lid van Select Group, Beopledd, hun krachten. De nieuwe vennootschap gaat verder onder de merknaam “Select Beople”

  Met het integreren van de activiteiten van Beopledd versterkt Select Group haar positie als prominente speler in de markt van HR consultancy, outplacement, assessments, learning & development en carrièrecoaching.

  Synergie van consultancy diensten bij Select Group

  Beopledd werd in 2000 opgericht onder de naam Kaleido Consulting. De onderneming groeide doorheen de jaren uit tot een referentiespeler in haar domein: het ondersteunen van individuen, teams en organisaties met hun uitdagingen in deze disruptieve tijd. Deze toevoeging aan Select Group vult de bestaande diensten van Select Consultancy & Outplacement aan en biedt de mogelijkheid tot het creëren van verdere synergiën.

  'Met Select Group vonden we een partner die sterk aanleunt bij onzebedrijfscultuur en visie', zegt Raf Vanzeer, oprichter van Beopledd. 'We ervaarden een grote complementariteit met de HR Consultancy activiteiten van Select Group. In een markt waarin schaal en kritische massa belangrijk zijn, slaan we nu de handen in elkaar om end-to-end oplossingen te bieden.

  Inspelen op groeiende vraag in arbeidsmarkt

  ‘Voor Select Group is deze aanvulling een verdere versterking van onze dienstverlening. Het bundelen van de expertises van beide ondernemingen, geeft ons de nodige slagkracht en know-how om proactief in te spelen op de veranderende arbeidsmarkt, en op de toenemende klemtoon die ondernemingen leggen op interne mobiliteit, retentie en carrièremanagement,’ vertelt Co-CEO Jelle Destoop.

  Indien u nog vragen heeft, kan u contact opnemen met Jelle Destoop via jelle.destoop@select-group.be

  Ontdek de andere merken in Select Group, op onze website.

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  België
  Partnerships
 • Mercy Ships en het belang van Employer Branding bij het werven van vrijwilligers cover
  16 mei 2023

  Op 27 juni organiseert Recruiters United “The big Pecha Kucha Recruitment Event” in Antwerpen. Het is de allereerste keer dat het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland Belgische recruiters samenbrengt tijdens een live event. Select Group is een van de hoofdsponsors en zal ook enkele Pecha Kucha presentaties verzorgen.

  Pecha Kucha, japans voor chitchat

  Met “The big Pecha Kucha Recruitment Event” komt Recruiters United met een orgineel concept: 50 Pecha Kucha’s of korte presentaties op één dag. Pecha Kucha is japans voor chitchat. Binnen dit format krijgt de spreker 20 slides die elk 20 seconden mogen duren. Een Pecha Kucha duurt dus in totaal 6 minuten en 40 seconden.

  Op 27 juni serveert Recruiters United een uitgebreid menu van Pecha Kucha’s. Maar liefst 50 verschillende thema’s komen aan bod, onderverdeeld in vier categorieën: Arbeidsmarkt (strategie en kennis), Recruitment (dienstverlening), Employer branding (en arbeidsmarktcommunicatie), Recruitment tech- en tools en Recruitment marketing.

  Select Group neemt als hoofdpartner vier Pecha Kucha’s voor z’n rekening in samenwerking met EN HR solutions. Een daarvan gaat over het belang van Employer Branding en dat in het kader van een project met Mercy Ships.

  Hoe vrijwilligers warm maken voor Mercy Ships?

  Het rekruteren van vrijwilligers die bovendien beschikken over schaarse skills, is alles behalve eenvoudig. Mercy Ships is een organisatie die medische hulp biedt aan de allerarmsten in Afrika. Je bent dus als vrijwilliger voor langere tijd van huis. Een prachtige sociale missie, maar lang niet voor iedereen. Je moet over de juiste medische of technische skills beschikken en bereid zijn om het thuisfront achter te laten voor lange tijd. Mercy Ships schakelde de hulp in van EN HR solutions om vrijwilligers te zoeken.

  Door het uitvoeren van een scan, kon de doelgroep van vrijwilligers gedefinieerd worden. Samen met Mercy Ships werd een doordacht plan opgezet om de juiste mensen bekend te maken met de organisatie en hen aan te sporen zich aan te melden als vrijwilliger. Wat dit plan inhoudt, vertelt Annelies Graafland van EN HR solutions tijdens de pecha kucha.

  Nu al meer weten?

  Wil jij werk maken van jouw Employer Branding? EN HR solutions helpt bedrijven met het uitwerken van een sterk werkgeversmerk. Die vertalen we naar concrete, duidelijke en aantrekkelijke communicatie. Wat jouw bedrijf uniek maakt? Daar komen we samen achter en passen we toe in de arbeidsmarktcommunicatie.

  Klik hier om meer te weten over Employer Branding bij EN HR solutions.

  Lees meer >
  EN HR solutions
  Event
  Partnerships
  Select Group
 • Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmarkt. cover
  9 mei 2023

  Op 27 juni organiseert Recruiters United, het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland, “The big Pecha Kucha Recruitment Event” in Beveren. Het is de allereerste keer dat zij Belgische recruiters samenbrengen tijdens een live event. Select Group & EN HR solutions zijn één van de hoofdsponsoren en zullen een viertal Pecha Kucha presentaties verzorgen.

  Wat is een Pecha Kucha?

  Tijdens het event serveert Recruiters United een uitgebreid menu van Pecha Kucha’s. Maar liefst 50 verschillende thema’s komen aan bod, onderverdeeld in vier categorieën:

  1. Arbeidsmarkt (strategie en kennis)
  2. Recruitment (dienstverlening)
  3. Employer branding (en arbeidsmarktcommunicatie)
  4. Recruitment tech- en tools en Recruitment marketing.

  Maar wat is een Pecha Kucha eigenlijk? Pecha Kucha is Japans voor chitchat. Binnen dit format krijgt de spreker 20 slides die elk 20 seconden mogen duren. Eén Pecha Kucha duurt dan 6 minuten en 40 seconden.

  EN HR solutions, onderdeel van Select Group, presenteert als hoofdsponsor vier Pecha Kucha’s. Een daarvan is de klantencase van Unit-T die gaat over het rekruteren van grote volumes in een krappe arbeidsmarkt.

  Klantencase: hoog volume werven in een krappe arbeidsmarkt

  Post & pray is verleden tijden ook lang niet iedere kandidaat reageert nog op een bericht van een recruiter. Hoe kan je dan toch nog de juiste kandidaat vinden? En wat moet je doen als je niet 1 kandidaat nodig hebt, maar honderden?

  Het antwoord op deze vraag weet Unit-T als geen ander. Zij zochten op korte termijn honderden techniekers. Daarom deed Unit-T beroep op de innovatieve oplossingen van EN HR solutions.

  Wat deze innovatieve oplossingen zijn en hoe zij er in slaagden om 100den nieuwe medewerkers in een krappe arbeidsmarkt aan te trekken voor hun projecten delen Ellen van Buiten (RPO directeur bij EN HR solutions) en Ann Lommelen (Chief Human Resource Officer bij Unit-T) tijdens deze Pecha Kucha.

  Wil je weten wat we voor elkaar kunnen betekenen als recruitment partners?

  EN HR solutions is de meest ervaren aanbieder in de markt op het gebied van RPO in combinatie met arbeidsmarktcommunicatie. Al meer dan 20 jaar zijn wij actief in diverse organisaties en uiteenlopende branches. Sinds 2020 zijn wij onderdeel van Select Group.

  In ons partnership bouwen wij samen aan de strategische plek van recruitment binnen de organisatie. Met een team van specialisten die vanuit jouw naam werken, implementeren wij een pro-actief recruitment proces en maken wij jouw werkgeversmerk sterker.

  Wij vormen een RPO team, passend bij jouw unieke recruitmentvraagstuk. Of het nu gaat om structurele werving, projectrecruitment, arbeidsmarktcommunicatie, internationaal recruitment, vaste werving, uitzendkrachten, interimmers of een combinatie van dit alles. Wij bewegen mee met de behoefte van de organisatie.

  Met RPO ben je verzekerd van een proactief en data driven recruitmentproces, waardoor je de beste mensen in de gewenste contractvorm, op het juiste moment binnenhaalt. Daarnaast bespaar je kosten, ben je flexibel en bouw je structureel aan je werkgeversmerk.

  Klik hier om meer te weten over RPO via EN HR solutions: https://enhrsolutions.com/rpo-recruitment/recruitment-process-outsourcing/

  Lees meer >
  EN HR solutions
  Event
  Select Group
 • 2 mei 2023
  Voor het eerst organiseert Recruiters United een event in België. Het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland zal met The big Pecha Kucha Recruitment Event meteen groots uitpakken: maar liefst 50 Pecha Kucha sprekers op één dag. Vier daarvan worden voorzien door EN HR solutions, onderdeel van Select Group. Op 27 juni zakken honderden recruiters af naar Antwerpen voor het allereerste Recruiters United event in België. De Nederlandse organisatie wil zich meer en meer bekend maken in Vlaanderen en wil Vlaamse recruiters de kans bieden om bij te leren van hun noorderburen. Tijdens The Big Pecha Kucha Recruitement Event zullen 50 sprekers het woord nemen voor 50 Pecha Kucha’s.

  Wat is een Pecha Kucha?

  Pecha Kucha is een presentatieformat dat oorspronkelijk uit Japan komt en nu wereldwijd wordt gebruikt. Het houdt in dat een spreker 20 afbeeldingen of dia's toont, elk gedurende 20 seconden. In totaal duurt een Pecha Kucha presentatie dus 20x20 seconden of 6 minuten en 40 seconden. Zo blijven sprekers bij de essentie en kunnen luisteraars beter de aandacht bij de presentatie houden. De presentaties zijn kort en dus kunnen er veel meer presentaties gegeven worden op één dag. Het aanbod op 27 juni zal niet alleen groot maar ook erg divers zijn.

  Vijftig onderwerpen gelinkt aan recruitment

  Onderwerpen die aan bod zullen komen: drijfveren van werknemers, Chat GPT en A.I. in recruitment, de kracht van storytelling voor je employer branding, trends in de arbeidsmarkt, succesvolle werken-bij websites, personal branding like a boss, candidate experience 3.0, de Freelance snoepwinkel, online recruitment marketing, het inzetten van supersourcers, talent strategies, mbo-recruitment en nog veel meer. Select Group is samen met EN HR solutions hoofdsponsor van dit event. EN HR solutions gaat met hun batterij aan innovatieve oplossingen plus ervaring binnen de Nederlandse arbeidsmarkt hun kennis en ervaring delen met het Belgische publiek.

  Waar zullen we het over hebben op 27 juni?

  Op 27 juni presenteert Select Group samen met EN HR solutons vier Pecha Kucha’s.

  “Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmarkt.”

  Allereerst zullen we het hebben over de krapte op de arbeidsmarkt. Post & pray is verleden tijd en ook lang niet iedere kandidaat reageert nog op LinkedIn berichten. Hoe kan je in deze krappe arbeidsmarkt toch nog de juiste kandidaat vinden? Wanneer het gaat om grote volumes, voldoen de traditionele strategieën niet meer. Dat weet Unit-T als geen ander. Zij zochten op korte termijn honderden techniekers. Unit-T deed beroep op de innovatieve oplossingen van EN HR solutions om die grote hoeveelheid aan vacatures in te vullen. Lees meer: “Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmarkt.”

  “Mercy Ships en het belang van Employer Branding bij het werven van vrijwilligers.”

  In een tweede Pecha Kucha gaan we dieper in op Employer Branding. Het buzzword in recruitment van de afgelopen 10 jaar is vandaag nog steeds relevanter dan ooit. Gen Z zoekt een job waarin ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en een werkgever wiens waarden & normen overeenkomen met dat wat ze zelf uitdragen. Dit is een doorslaggevende factor voor veel sollicitanten en des te meer bij vrijwilligers. Als partner hielp Select Group de liefdadigheidsorganisatie Mercy Ships met hun zoektocht naar vrijwilligers. Wat kunnen we van deze case leren en toepassen op onze eigen employer branding? Lees meer: “Mercy Ships en het belang van Employer Branding bij het werven van vrijwilligers.”

  “Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have?”

  De derde Pecha Kucha gaat de digitale kant op: werken bij-websites. Wat is het nut van een goede werken bij-website, wat moet er zeker opstaan en hoe implementeer je dit in je recruitment strategie? Is zo’n website écht nodig? Of kan het ook zonder? Onze expert heeft al verschillende werken bij-websites gebouwd en deelt graag zijn tips & tricks met het Belgische publiek. Lees meer: “Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have?”

  “Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen.”

  Tenslotte zullen we de trends in de arbeidsmarkt bespreken. Wat zien we vandaag in de Belgische markt en welke trends die momenteel in Nederland te vinden zijn, zullen ook in België hun weerklank krijgen? Co-CEO van Select Group Jelle Destoop en Directeur van EN HR solutions Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer nemen ons mee in dit verhaal en delen hun ervaringen en kennis ter zake. Lees meer: “Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen.” Spreekt een van deze vier Pecha Kucha’s je nu al aan? Schrijf je dan alvast in voor dit event via de website van Recruiters United. Benieuwd naar de diensten van EN HR solutions? Je ontdekt ze op hun website.
  Lees meer >
  Event
 • Select Group ook dit jaar sponsor van Antwerp Spring Festival cover
  2 mei 2023

  Select Group is fiere partner van de tweede editie van het Antwerp Spring Festival, een hoogstaand cultureel evenement.

  Bart Gonnissen, oprichter van Select Group, draagt klassieke muziek een warm hart toe. Naast een plek in de raad van bestuur van kamerorkest Casco Phil, zet hij met Select Group opnieuw de schouders onder Antwerp Spring Festival.

  “De samenwerking tussen Select Group en Antwerp Spring Festival is een perfect voorbeeld van de harmonie tussen HR en de kunsten. Door het koesteren van talent en het stimuleren van creativiteit creëren we een krachtige symfonie van groei en ontwikkeling, zowel op het podium als in de brede maatschappij.”

  Deze tweede editie zal doorgaan van 14 tot 21 mei in de Handelsbeurs in Antwerpen. Antwerp Spring Festival biedt een breed menu aan van klassieke concerten tot dansvoorstellingen. En dat middenin de stad.

  Meer informatie & tickets: https://antwerpspringfestival.be/

  Lees meer >
  Event
  Partnerships
  Select Group
 • CEO Bart Gonnissen te gast in podcast BlackBird cover
  2 mei 2023

  Ondernemers vandaag zitten allemaal met gelijkaardige kopzorgen: hoe trek ik het juiste talent aan? Waar vind ik geschikte mensen? En hoe zorg ik ervoor dat mijn toptalent niet zomaar vertrekt? CEO en oprichter van Select Group Bart Gonnissen deelde zijn visie op de arbeidsmarkt van vandaag in de meest recente aflevering van de podcast BlackBird.

  De lijst van knelpuntberoepen blijft maar uitbreiden. Momenteel staan er zo’n 234 beroepen op en ook het aantal vrachtwagenchauffeurs, koks en slagers die van buiten Europa in Vlaanderen komen werken, is in één jaar tijd meer dan verdubbeld. Onze arbeidsmarkt kan niet volgen. Er zijn veel teveel vacatures voor het aantal actief werkzoekenden. Vacatures geraken maar niet ingevuld.

  Vergeet niet te werken aan verbondenheid

  Ondernemers zitten met de handen in het haar want hoe kan je groeien als je niet de juiste mensen kan vinden? Onze krappe arbeidsmarkt maakt het niet eenvoudig om te ondernemen. Vergeet daarbij ook niet het belang van Employer Branding en verbondenheid. Met goed werkgeverschap houd je de achterdeur gesloten.

  Podcast BlackBird met Bart Gonnissen

  CEO van Select Group Bart Gonnissen vertelde in de podcast BlackBird niet alleen zijn persoonlijk verhaal: hoe hij een bedrijf van 3 medewerkers deed uitgroeien tot een bedrijf van 600 medewerkers en een omzet van 150 miljoen. Maar hij gaf ook waardevolle inzichten voor ondernemers die in de huidige krappe arbeidsmarkt te maken hebben met personeelstekorten.

  Bekijk hieronder de podcast of luister hem via jouw favoriete podcastkanaal.

  Lees meer >
  Select Group
  We Are Select Group
 • Select Group loopt de Antwerp 10 Miles cover
  25 april 2023

  Inzetten op welzijn is één van de focuspunten voor Select Group in 2023. Zo werken Select HR en Select Projects samen met Pulso ter bevordering van het mentale welzijn, neemt Select Group binnenkort deel aan een hockeytoernooi voor het fysiek welzijn en organiseerde Select Projects onlangs een sessie met lifecoach Paul Van den Bossche over slaap en gezond leven.

  De jaarlijkse deelname van Select Group aan de Antwerp 10 Miles past perfect in dit rijtje. Bewegen bevordert onze fysieke gezondheid maar ook mentaal geeft samen sporten een boost. In totaal namen zo'n 55 lopers afgelopen zondag deel aan de Antwerp 10 Miles via Select Group: 42 voor de 10 Miles (16km) en 13 voor de Short Run (6,8km). Hoewel de short runners nog in het zonnetje konden lopen, begon het te druppelen van zodra de 10 Miles-lopers naar de start vertrokken.

  Maar de regen bleek het ideale loopweer te zijn want records werden gebroken en niemand kwam volledig leeg aan de meet. Jo Vervecken tekende een topprestatie op van 59 minuten 40 seconden. Hij had de nobele taak op zich genomen om als 'pacer' de lopers die binnen het uur wilden finishen te begeleiden. Missie geslaagd!

  Select Group telt ook enkele andere snelle gazellen. Met een specifieke tijd voor ogen of op 't gemak uitlopen, iedereen mag trots zijn op z'n prestatie want mede dankzij die gelopen kilometers, eindigde Select Group 73e in het bedrijvenklassement.

  Bovendien liepen er lopers mee van bijna alle merken binnen Select Group: Select HR, Select Projects, Select Consultancy & Outplacement, EGHT Care, Peps Interim.

  Lees meer >
  Baanbrekende Werkgever
  Event
 • 15 maart 2023

  Vanaf 1 maart gaat Select Group een nieuw partnership aan en wel met het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland: Recruiters United.

  Om de positie in België te versterken, organiseert Recruiters United in 2023 een eerste event in België. Het platform bestaat ondertussen meer dan 20 jaar en brengt vakgenoten samen om kennis over recruitment te delen, het vak volwassener te maken en best practices uit te wisselen. Ondertussen telt de organisatie meer dan 600 leden.

  Met hun events maakte Recruiters United al furore in Nederland: Employer Branding summits, een verkiezing tot meest invloedrijke recruiter of nieuwjaarsevent op de schaatsbaan. Op verschillende manieren brengen ze vakgenoten bij elkaar en faciliteren ze de uitwisseling van kennis en ervaringen binnen de recruitment sector.

  The big Pecha Kucha Recruitment Event

  Voor het eerst zal Recruiters United nu ook België aandoen. Select Group wordt hoofdsponsor van dit eerste Belgische event. Op 27 juni biedt Recruiters United een verzameling aan korte inspirerende sessies - ofwel Pecha Kucha’s - over uiteenlopende HR topics. Drie rondes van telkens 50 ultrakorte presentaties.

  Ook Select Group zal enkele Pecha Kucha voor z’n rekening nemen. We kunnen rekenen op de expertise van de merken binnen Select Group om recruiters in België te inspireren. Zo zal EN HR solutions, die vinger aan de pols houden in Nederland, hun expertise in recruitment & de nieuwste trends delen met het Belgische publiek.

  Schrijf je nu alvast in voor dit event via de website van Recruiters United.

  Lees meer >
  Event
  Partnerships
  Select Group
 • 2 maart 2023

  iSTORM maakt al sinds 2018 deel uit van Select Group, we stellen dit lid van onze groep graag even voor.

  iSTORM is een selectie- en wervingsbureau dat gespecialiseerd is in het vinden van IT-professionals. De vraag naar IT-talent was nog nooit zo hoog als nu. Daarom heeft iSTORM zich op dit gebied gespecialiseerd. Christoph Maassen startte het bedrijf op in 2009 en in het begin richtte het zich vooral op klanten in Brussel en Wallonië. Na een paar jaar binnen Select Group, heeft iSTORM zijn activiteiten geleidelijk aan uitgebreid en heeft het bedrijf nu ook zijn positie in Vlaanderen verder versterkt.

  In 2018 sloot iSTORM zich aan bij Select Group. Hoe dit tot stand kwam, verklaart Christoph in de video: ‘Zoals vaak, was het toeval dat mijn pad dat van Bart Gonnissen, de CEO van Select Group, kruiste. We waren allebei bij een werkvergadering die georganiseerd was door een gemeenschappelijke kennis. We hadden daar een paar woorden uitgewisseld achteraf op de parking.’

  Gedeelde waarden

  Christoph wilde destijds groeien met zijn bedrijf maar liep steeds tegen dezelfde problemen aan: ‘Hoe kan je groeien op een voorzichtige en verantwoorde manier? Hoe kan je meer tijd besteden aan de core business wanneer het beheer, zelfs van een klein bedrijf, veel administratief werk vereist?’ Hij nam opnieuw contact op met Bart Gonnissen en al snel werd duidelijk dat een samenwerking een goed idee zou zijn.

  Christoph et une partie de son équipe

  Een van de hoofdredenen waarom Christoph de match met Select Group vond, zijn de gedeelde waarden: ‘Binnen Select Group wordt er eerst over menselijke waarden gesproken: de mens centraal zetten, sociaal geëngageerd zijn, toegevoegde waarde leveren, integer handelen, respect, nederigheid… je kon voelen dat dat niet gespeeld was. Mijn zakenpartner en ik zeiden tegen elkaar: "als de CEO zo is, zal de rest van het bedrijf op dezelfde manier zijn".... en dat is precies wat we zochten. Vandaag de dag is deze warme sfeer er nog steeds en we zijn trots om deel uit te maken van Select Group.’

  Meer weten over iSTORM? Bezoek hun website.

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • Wordt de meest invloedrijke recruiter 2022 een lid van Select Group? Stem op Victor!
  10 januari 2023

  De verkiezing voor meest invloedrijke recruiter is volop aan de gang in Nederland. Een van de kanshebbers is onze eigen Victor Kerkhof, recruiter bij EN HR Solutions.

  Ieder jaar in november nomineren vakgenoten, collega’s, klanten en kandidaten hun meest invloedrijke recruiter. Je kan je dus niet zomaar zelf inschrijven voor de wedstrijd. Per organisatie wordt maar één genomineerde toegelaten. Na de nominatieronde volgt de verkiezing. Gedurende één maand kan het publiek de uiteindelijke winnaar kiezen aan de hand van een online stemronde. De recruiter met de meeste stemmen mag zich de meest invloedrijke recruiter noemen.

  ‘Deze nominatie voor meest invloedrijke recruiter is al prachtig, maar nu wil ik winnen’

  Victor Kerkhof werd dit jaar door zijn collega’s genomineerd. ‘Dat maakt het voor mij nu al zo’n leuke prijs. Je wordt genomineerd door mensen uit de sector, door je eigen collega’s. De nominatie op zich vind ik al geweldig dus ik wil er nu alles aan doen om dit te winnen, niet alleen voor mezelf, maar ook voor EN HR Solutions, Securitas en Select Group.’

  Victor is werkzaam als recruiter bij EN HR Solutions, maar je zal hem vooral aan het werk zien bij Securitas. Hoe komt dit? Securitas doet beroep op EN HR Solutions voor RPO-diensten. Bij RPO of Recruitment Process Outsourcing schakelt een organisatie de hulp in van een externe partij om de recruitment in handen te nemen: professionele recruiters werken onder de vlag van jouw bedrijf om rekrutering te voorzien.

  Stem op Victor

  Securitas is een van de vele RPO-klanten van EN HR Solutions. Maar liefst 70 professionele recruiters ondersteunen, net als Victor, verschillende bedrijven over heel België en Nederland met hun rekrutering. Wil je meer weten over RPO? Ga dan zeker een kijkje nemen op de website van EN HR Solutions: https://enhrsolutions.com/recruitment-outsourcing/

  Hoe kan ik stemmen op Victor?

  Stemmen voor de meest invloedrijke recruiter kan heel eenvoudig via de website. Opgelet meer dan één keer stemmen is niet toegestaan en anoniem stemmen mag ook niet. Alles in het kader van transparante verkiezingen. Je hebt nog tot 23 januari om jouw stem uit te brengen.

  Lees meer >
  EN HR solutions
  RPO
 • Is LinkedIn nog wel hét rekruteringskanaal bij uitstek?
  21 december 2022
  LinkedIn is voor veel recruiters de heilige graal. Maar is dat wel zo? Kan je vandaag nog steeds de kandidaat vinden die je zoekt in de wereldwijde database van Linkedin? Of is het overaanbod aan vacatures en het tekort aan talent een doodsteek voor het sociaal netwerk? Eerder dit jaar verscheen een artikel in De Tijd waarin verschillende HR professionals waarschuwden voor het fout gebruik van LinkedIn. Er zijn namelijk steeds meer gebruikers die hun profiel op LinkedIn sluiten omdat ze gewoonweg teveel berichten ontvangen. Recruiters die elke dag dezelfde berichten sturen naar duizenden IT'ers of ingenieurs zorgen ervoor dat gegeerd talent wordt platgebombardeerd met berichten en besluit te vertrekken.

  Mensen zijn almaar moeilijker te vinden, ook op LinkedIn

  Wat is, in de huidige arbeidsmarkt nog de meerwaarde van LinkedIn? Waar gaat het platform naar toe in de toekomst? En moet je het aanschaffen als je slechts enkele nieuwe medewerkers per jaar zoekt? We vroegen het aan een van de top LinkedIn-gebruikers binnen Select HR: Michèle Pauwels. Michèle rekruteert voornamelijk Office, sales en HR profielen in de regio West- en Oost-Vlaanderen. Ze zit dus geregeld op LinkedIn, omdat net daar die doelgroep te vinden is: 'Naar mijn ervaring zijn dat soort profielen niet te vinden in de database van de VDAB. Heel af en toe vind ik ze wel terug op Indeed, maar LinkedIn blijft toch mijn nummer 1 database voor office, sales en HR-profielen.' Toch merkt Michèle een verandering wat betreft LinkedIn ten opzichte van vroeger: 'Ik heb ondertussen meer dan 15 jaar ervaring in de sector en de laatste jaren wordt het moeilijker en moeilijker om kandidaten te vinden, ook via LinkedIn. Ik schrijf evenveel mensen aan als vroeger en toch krijg ik veel minder antwoorden. Naast de kandidaten die ik aanspreek op LinkedIn, solliciteren ook nog heel wat kandidaten op de klassieke manier, via de website. Ik merk dat ik nu via die weg meer succes behaal dan via LinkedIn. Toch zou ik niet zonder kunnen. Het blijft belangrijk om je eigen database te kunnen uitbreiden met nieuwe kandidaten.'

  Niet elk profiel is te vinden op LinkedIn

  Niet elke werkende Belg is actief op LinkedIn. Volgens De Tijd zijn er in België slechts 4 miljoen LinkedIn-gebruikers. 'Je vindt niet iedereen op LinkedIn. Mijn collega’s in de regio Oost-, West-Vlaanderen die op zoek zijn naar verkoopmedewerkers of chauffeurs hebben meer succes op Indeed of bij VDAB. Het hangt van profiel tot profiel af, of je ze op LinkedIn kan vinden.' Net die ervaring ontbreken sommige kleine bedrijven, volgens Michèle. 'Als je als kleine onderneming zelf aan de slag wilt met LinkedIn als rekruteringskanaal, zal je eerst een leerproces door moeten. Je moet weten hoe de tool praktisch werkt, maar ook hoe je kandidaten het beste aanschrijft, zodat ze jouw bericht beantwoorden. Je investeert dus heel wat tijd om LinkedIn onder de knie te krijgen. Bij Select HR zitten we iedere dag op het platform, daarom doen klanten een beroep op ons. Zij moeten de aankoop niet doen en de tool niet leren kennen, ze vertrouwen erop dat wij er de juiste kandidaten kunnen uithalen.' LinkedIn is natuurlijk meer dan enkel een platform om kandidaten te zoeken en nieuwe medewerkers te rekruteren. 'Ik gebruik LinkedIn net zo goed om meer te weten te komen over bepaalde bedrijven. Je kan er allerlei weetjes en info terugvinden, over specifieke sectoren en trends. Tenslotte is LinkedIn ook een manier om up to date te blijven van mensen in je netwerk: wie is er momenteel op zoek naar werk? Waar is er net iemand vertrokken?'

  Rekruteringscampagnes in plaats van lukraak berichten sturen

  Ondanks het lager aantal reacties blijft LinkedIn een onmisbaar rekruteringskanaal volgens Michèle. Maar ze ziet dit wel evolueren in de toekomst: 'De klassieke manier van rekruteren neemt almaar meer af. Ik zie meer en meer bedrijven grote marketingcampagnes opzetten via LinkedIn om personeel aan te werven. Die worden ook lang niet alleen op LinkedIn gelanceerd.’ ‘We zijn allemaal wat lui geworden en willen alles binnen handbereik op onze telefoon: het leveren van boodschappen of onmiddellijk een film kunnen kijken. Als werkgever moet je met je vacatures daarom vandaag ook naar je kandidaten stappen, hen het zo makkelijk mogelijk maken en ze bereiken via de sociale media waar ze zelf actief zijn zoals instagram en tiktok, LinkedIn is in dat opzicht nog niet zo populair.’ LinkedIn is dus stillaan geen wondermiddel meer, maar nog wel een goed platform om dicht bij de hand te houden. Al zal je kandidaten vandaag sneller terugvinden op andere sociale netwerken als Instagram & Tiktok. Hoe je jouw doelgroep het beste bereikt, lees je in onze blogpost “Rekruteren via social media: zo bereik je latent werkzoekenden” waar de collega’s van EN HR Solutions enkele tips geven. Heb je zelf nood aan vernieuwing bij de rekrutering van jouw personeel? Zet je graag een rekruteringscampagne op sociale media op? Of wil je beginnen met LinkedIn als rekruteringsmiddel? Schakel de hulp in van onze professionals! Neem contact via onze website en wij zorgen ervoor dat jouw vraag bij het juiste lid van de groep komt.
  Lees meer >
  EN HR solutions
  Recruitment
  Select Group
  Select HR
 • 4 op 10 werkgevers vreest medewerkers te moeten ontslaan
  15 december 2022

  De stijgende levenskosten en inflatiecijfers bezorgen niet enkel de Belgische gezinnen kopzorgen. Ook voor werkgevers vormen toenemende kosten hoe langer hoe meer een uitdaging. Zo blijkt uit recent onderzoek van Liantis dat 4 op 10 werkgevers vreest in 2023 medewerkers te zullen moeten ontslaan omwille van toenemende kosten.

  Deze recente enquête, afgenomen bij 1.568 ondernemers, toont aan dat werkgevers er rekening mee houden dat ze medewerkers zullen moeten ontslaan om hun kosten onder controle te houden. 86,4% van hen verwacht een gemiddelde kostentoename per medewerker tussen de 0 en 30% omwille van de gestegen energie- & brandstofprijzen in combinatie met de loonindexering. 10,5% denkt zelfs dat die toename nog hoger zal zijn.

  Enerzijds ontslagen, anderzijds openstaande vacatures

  Eén manier om de kosten te drukken is om mensen te ontslaan: 39,3% van de ondernemers zegt die intentie te hebben om hun kosten onder controle te houden. Dat aantal ligt hoger bij werkgevers die aangeven dat ze zich dagelijks zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf (47,6%) en bij werkgevers die stellen dat ze letterlijk wakker liggen van de stijgende kosten van hun zaak (49,1%).

  Uit dezelfde enquête blijkt ook dat 26% van de werkgevers dringend op zoek is naar extra medewerkers, een contradictie met de besparingen die ze willen doorvoeren. Zo zullen in sommige bedrijven werkgevers enerzijds mensen ontslaan en anderzijds investeren in knelpuntfuncties. Economische acties die een grote impact kunnen hebben voor de dynamiek en cultuur binnen een bedrijf.

  Hoe kan Select Group helpen?

  Binnen Select Group zijn er verschillende entiteiten die bedrijven kunnen verder helpen doorheen de crisis. De werving & selectie alsook de uitzend-merken binnen de groep (Select HR, iSTORM, Xpertize, Flox, Peps) blijven beschikbaar om bedrijven te ondersteunen met nieuwe aanwervingen, onder verschillende contractvormen. Wilt u bijvoorbeeld werken aan uw employer brand of jobsite om zo makkelijker kandidaten aan te trekken voor uw openstaande vacatures, dan kan u beroep doen op de expertise van EN HR solutions, zowel in Nederland als in België.

  Lees ook: Interne mobiliteit: Soms zit de witte raaf dichterbij dan je denkt!

  Daarnaast is Select Consultancy & Outplacement gespecialiseerd in HR advies op maat inzake interne mobiliteit en outplacement. Zijn er functies die intern ingevuld kunnen worden? Hoe zie je het grotere plaatje? Wat met de dynamiek en bedrijfscultuur in deze moeilijke tijden? Select Consultancy & Outplacement heeft de geschikte coaches om uw bedrijf weer in topvorm te krijgen.

  Lees ook: Waarom outplacement aanbieden ook als het niet verplicht is?

  Zijn ontslagen onvermijdelijk? Ook dan kan Select Consultancy & Outplacement bedrijven ondersteunen. Denk eraan dat in sommige gevallen een outplacementbegeleiding wettelijk verplicht is bij ontslag van een medewerker. Maar ook wanneer dit niet verplicht is, heeft een outplacementbegeleiding tal van voordelen. Een professionele één-op-één begeleiding geeft medewerkers opnieuw perspectief.

  Nood aan advies? Neem vrijblijvend contact op met onze coaches via consultancy@selecthr.be

  Select Group biedt een brede waaier aan HR-diensten en oplossingen. Ontdek onze leden op onze website: www.weareselectgroup.com

  Lees meer >
  België
  Outplacement
  Select Group
 • 5 december 2022

  Het afgelopen jaar werden bij Select Group zes nieuwe collega’s aangenomen die geen voorgaande ervaring in HR hadden. ‘In onze huidige arbeidsmarkt heerst een groot tekort aan ervaren HR profielen,’ legt Caroline Michel uit. Als interne HR business partner bij Select Group is interne rekrutering één van haar taken.

  ‘Wanneer wij op zoek gaan naar nieuwe collega’s, bekijken we het grotere plaatje. We staren ons niet blind op de cv maar kijken ook naar de persoon die erachter zit. Heeft hij of zij de juiste competenties, de juiste ingesteldheid, is er een match met het DNA van Select Group? Dat deden we vroeger natuurlijk ook al, maar we merken dat we op deze manier vandaag echt snelheid nemen ten opzichte van onze concurrenten.’

  Koen startte zonder HR-ervaring bij Select HR

  Dankzij een goede opvolging van nieuwe collega’s en een uitgebreid intern opleidingsaanbod, moeten starters bij Select HR vooral uit het juiste hout gesneden zijn. Een eerdere ervaring in HR is mooi meegenomen, maar afhankelijk van de functie hoeft dit geen hard criterium te zijn. Een goed voorbeeld is Koen Boon. Koen had ervaring in sales en de juiste persoonlijkheid maar geen enkele ervaring in HR. Koen is vandaag iets langer dan een jaar in dienst als HR consultant in het team van Vlaams-Brabant.

  Waar werkte je voor je solliciteerde bij Select HR?

  ‘Ik was sales manager bij een face-to-face marketing bedrijf. We deden aan fondsenwerving door middel van deur tot deur verkoop. Na drie jaar daar te hebben gewerkt, heb ik mijn ontslag gegeven. Ik wist absoluut niet wat ik wilde doen en begon te solliciteren op allerlei vacatures.’

  Hoe ben je dan bij Select HR terecht gekomen?

  ‘Ik had gesolliciteerd via de website van Select Jobs voor een functie als customs medewerker bij DHL. Kirsten, die werkt bij Select HR in Zaventem, vertelde mij tijdens een eerste telefonische screening dat mijn profiel ook zou kunnen aansluiten bij een interne openstaande vacature. Ik zag dat wel zitten en heb dan het hele sollicitatieproces doorlopen.’

  Hoe verliep die sollicitatieprocedure?

  ‘Na mijn telefoontje met Kirsten, heb ik een videogesprek gehad met de verantwoordelijke van de regio. Daarna werd ik uitgenodigd voor een assessment. Dat was best spannend. Het was een echt rollenspel. Ik had me er wat op voorbereid en geïnformeerd bij vrienden die in de HR-sector werken. Op zich verliep alles goed en ik werd in oktober 2021 aangenomen. Nu werk ik dus net iets meer dan een jaar bij Select HR.’

  Hoe verliep je eerste week?

  ‘Ik was volledig nieuw, niet alleen binnen Select HR, maar ook binnen de HR-sector en moest dus alles van a tot z leren. De eerste week was er een kick-off waar we alle ins en outs van Select HR en Select Group meekregen. We maakten kennis met de directie en terug op kantoor, kreeg ik opleiding van Melissa over ons intern vacaturesysteem.

  Die eerste weken mocht ik interviews bijwonen van collega’s en kreeg ik een eerste vacature die ik zelf mocht opvolgen. Ik volgde ook een heel aanbod aan opleidingen om mij op weg te helpen. Daarin leerde ik ook van collega’s die wel ervaring hadden in de HR-sector.’

  Hoe was die overstap naar HR?

  ‘In het begin was die switch wel moeilijk. Het is echt zoeken wat werkt en wat niet. Hoe verdeel ik mijn tijd efficiënt? Welke vragen kan ik stellen? Hoe vind ik een goeie routine? Iedereen heeft ook een beetje zijn eigen manier van werken. De eerste maanden wilde ik mezelf heel hard bewijzen, maar het team heeft me de tijd gegeven om alles te leren. Ook vandaag ervaar ik geen zware druk. Dat maakt het werk ook aangenamer.

  Ik mocht ook al mee uitbellen met mijn collega’s Marije & Melissa. We bellen dan klanten of prospects op om onszelf voor te stellen. Een beetje zoals ik deed als deur aan deur verkoper. Via de telefoon is het toch helemaal anders en best ook moeilijk. Er zijn toch al een aantal successen uitgekomen.’

  Wat vind je van de job, nu je al iets langer dan een jaar in dienst bent bij Select HR?

  ‘Ik vind het echt een superleuke job! Ik haal heel veel energie uit de korte termijndoelstellingen: een kandidaat die op gesprek mag, een positief antwoord van de klant. Maar ook de procedures die wat langer duren, vind ik leuk. Daar kan je echt toewerken naar iets op de lange termijn.

  Het onvoorspelbare is ook een leuk aspect aan de job. Onlangs kreeg een van mijn kandidaten een voorstel, maar ze ging in op een tegenvoorstel uit een andere sollicitatie. Op dat moment is zoiets jammer, maar het houdt het ook boeiend.’

  Brede blik op de cv bij Select HR

  Naast Koen zijn ook tal van andere collega’s het afgelopen jaar gestart zonder ervaring in HR. De teams binnen Select Group zijn zo samengesteld dat ervaren collega’s samenwerken met nieuwkomers binnen de HR-sector.

  Wil jij net als Select Group op deze manier de krapte in de arbeidsmarkt het hoofd bieden? De HR consultants van Select HR kijken met een brede blik naar de cv’s die ze tegenkomen, ze denken met jou mee. Zo faciliteren ze jouw groei.

  Meer weten over de diensten van Select HR? Bezoek de website!

  Lees meer >
  België
  Recruitment
  Select HR
 • Ook Select Group ondersteunt internationale rekrutering vanuit Afrika
  1 december 2022

  Onlangs verscheen Gentis Recruitment in de Belgische krant De Tijd. Het bedrijf rekruteert jong en geschoold talent uit Afrika om er de krapte op de arbeidsmarkt hier deels mee op te lossen. Ook Select Group biedt, dankzij een goede samenwerking tussen de bedrijven binnen de groep, een gelijkaardige service aan en gelooft net als Gentis dat internationaal rekruteren een onderdeel kan zijn om het probleem van de krapte op de Belgische (en Europese) arbeidsmarkt op te lossen.

  'Europese bedrijven kreunen onder het gebrek aan talent, maar op het Afrikaanse continent vind je dat in overvloed', zegt El Machaoud in het artikel. 'Die profielen blijven hier de komende jaren schaars, wat de macro-economische realiteit ook is.' Ook Select Group ziet door de internationale aanwezigheid van haar entiteiten, deze nieuwe realiteit als een opportuniteit. Reeds voor de coronacrisis kreeg Select HR in België zo bijvoorbeeld de vraag om technische profielen te vinden voor een klant in Gent. Uiteindelijk werden meer dan 30 kandidaten gevonden in Marokko.

  30 technisch hooggeschoolde profielen uit Marokko

  Xpertize, onderdeel van Select Group met hoofdkantoor in Casablanca en verder kantoren in Senegal en Ivoorkust, ondersteunde het Belgische Select HR in haar zoektocht naar die 30 profielen. ‘De collega's in Marokko namen het volledige rekruteringsproces op zich, na een uitgebreide briefing van de Belgische collega’s,’ vertelt Jelle Destoop co-CEO van Select Group. ‘Zij zochten naar geschikte profielen en voerden een eerste screening door. Van zodra er een “pool” van beschikbaar talent was samengesteld, vlogen we met de klant naar ons kantoor in Marokko om er twee dagen samen met de klant het rekruteringsproces af te ronden met een finaal gesprek.’

  De technische kandidaten, gerekruteerd in Marokko (fotograaf: Maarten De Bouw)

  Na het succesvol doorlopen van de sollicitatieprocedure bracht Select Group, samen met een gespecialiseerde partner, alle administratie in orde zoals een arbeids- en verblijfsvergunning en konden de hooggeschoolde kandidaten aan de slag bij een productiebedrijf in Gent.

  In Marokko is er nog een gigantisch potentieel beschikbaar van geschoolde en talentvolle kandidaten, zeker voor technische en voor IT functies.

  Internationaal rekruteren deel van de oplossing

  Waarom Select Group dit doet? ‘Om onze klanten te blijven ontzorgen. De huidige arbeidsmarkt in Europa is niet langer voldoende om alle openstaande vacatures in te vullen. Dat weet ondertussen iedereen. Select Group bouwt actief aan een netwerk om klanten van de verschillende entiteiten binnen de groep te kunnen blijven ontzorgen, ondanks de huidige schaarste. Internationaal rekruteren is zeker niet de heilige graal, maar het is wel een deel van de oplossing voor het structureel arbeidstekort in Europa.’

  Zowel Select HR als Xpertize maken deel uit van Select Group. Ontdek hen en de andere leden binnen de groep op onze website.

  Lees meer >
  Klantenverhalen
  Select Group
  Xpertize
 • Select Group zet wellbeing op de agenda in het kader van Baanbrekende Werkgever
  10 november 2022

  Bij Select Group zetten we ons elke dag in voor mensen én organisaties. Waarom? Omdat wij geloven dat iedereen het in zich heeft om de beste versie van zichzelf te worden.

  Met persoonlijke aandacht en vakkennis zorgen wij dat onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Zó faciliteren wij groei, verbeteren we het persoonlijk welzijn en creëren wij economische meerwaarde voor onze klanten.

  De deelname aan het Baanbrekende Werkgever-traject geeft ons een duidelijk kader om verschillende welzijnsprojecten uit te werken.

  Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

  Welzijn krijgt vanaf 2022 meer focus dankzij het leertraject binnen Baanbrekende Werkgever.

  Wat alle merken binnen de Select Group met elkaar gemeen hebben, is oprechte betrokkenheid. Wij denken mee en zetten net een stapje extra.
  Deze grote betrokkenheid en engagement is voor ons als werkgever een geschenk.
  We vinden het dan ook normaal dat wij goed zorgen voor onze medewerkers en onze teams. De uitdagende economische context maakt van de veerkracht van onze medewerkers, onze topprioriteit.

  Als familiaal bedrijf was de aandacht voor het welzijn van onze medewerkers in het verleden ook al aanwezig. Maar eerlijk toegegeven was dit veelal reactief en hadden we niet altijd alle facetten van welzijn in het vizier: eenzaamheid, financieel welzijn, voeding, slaap enzovoort.

  Op basis van een uitgebreide bevraging zijn we gaan onderzoeken hoe het met onze collega’s bij Select HR en Select Projects was gesteld en van daaruit hebben we een plan gemaakt.

  Geen ellenlange theoretische beleidsnota , maar wel concrete acties binnen het thema “Samen voor een gezonde geest in een gezond lichaam”. Dit omvat zowel mentaal, fysiek als sociaal welzijn.

  Concreet hebben onze mensen sinds 21 september toegang tot het EAP van Pulso om hun psychosociaal welzijn te ondersteunen, meer preventief!

  Ook op fysiek welzijn werd gefocust: we trokken naar de Antwerp 10 Miles na een goede voorbereiding met loopschema’s en deskundig voedingsadvies.

  Een volledige opsomming zou tot verveling leiden maar we zijn ervan overtuigd dat door het onderwerp meer onder de aandacht te brengen, de drempel dit jaar verlaagd is om welzijn bespreekbaar te maken, zowel onderling als met de leidinggevenden of HR.

  Maakt dat ons baanbrekend? Voor onze mensen maken we zeker een verschil maar we zijn nog lang niet uitgezongen. Onze plannen liggen al klaar om in 2023 nog een extra mile te lopen.

  Baanbrekende Werkgever is voor ons meer dan een certificaat! Het geeft ons een kader om heel wat zaken operationeel en strategisch aan op te hangen, het is een constant streven naar optimalisatie, het is groeien en samen onderweg zijn naar de beste versie van onszelf!

  Lees hier meer over Baanbrekende Werkgever

  Lees meer >
  Baanbrekende Werkgever
 • De beste versie van jezelf worden: waarom opleiden van personeel loont
  9 november 2022

  We lazen het onlangs in de Belgische krant De Tijd: Ondernemingen investeren almaar meer zelf in opleidingen. Ook binnen Select Group maakt het ontwikkelen van talent deel uit van ons DNA. Het is een punt dat bovenaan de agenda staat van alle leden binnen de groep. Waarom loont het om net in deze tijd te investeren in de ontwikkeling van eigen personeel?

  In deze economisch onvoorspelbare tijd, staan bedrijven voor moeilijke vraagstukken: aan de ene kant stijgen de kosten door inflatie, energie en terugvallende productie. Aan de andere kant blijft geschikt personeel vinden, moeilijker dan ooit. Bedrijven die in de eerste golf van Corona hun aanwervingen hebben stopgezet, weten hoe moeilijk het was om de draad terug op te pikken nadien, bij de heropleving.

  Professionals niet gevonden op de arbeidsmarkt? Leid ze zelf op!

  Om te vermijden geschoold personeel weg te moeten plukken bij de concurrentie, zetten meer en meer bedrijven in op het opleiden van nieuwe medewerkers. Denk maar aan de Niko Academy, de Pfizer Academy of de Volvo Academy. Bedrijven zetten leerplatformen op en voorzien in house opleidingstrajecten bij de opstart van nieuwe medewerkers. Werkzoekenden uit tal van sectoren kunnen zich zo laten omscholen, op kosten van hun nieuwe werkgever.

  Ook als werkgever heeft dit tal van voordelen. Je hoeft niet langer alles uit de kast te halen om tevergeefs meteen een professional te vinden. Je maakt zelf van beloftevolle talenten de professionals die je nodig hebt, met de juiste vakspecifieke skills.

  Bovendien is een werkgever die opleidingen aanbiedt, graag gezien. Als werkgever toon je oprechte interesse in de ontwikkeling van je medewerkers. Ze zijn er niet enkel en alleen om te werken van 9 tot 5, maar kunnen zichzelf ook verder ontwikkelen door bij jou aan de slag te gaan.

  Is opleiden de oplossing voor de mismatch op de arbeidsmarkt?

  Ondanks de onvoorspelbare economische situatie, blijft het aantal openstaande vacatures stijgen. Het aanbod van beschikbare werknemers op de arbeidsmarkt kan slechts moeilijk een antwoord bieden op die stijgende vraag. In die zin kan het opstarten van een Academy of een opleidingsplan de mismatch gedeeltelijk verhelpen. Natuurlijk blijft de vraag naar hoogtechnologisch personeel moeilijker op te lossen met zulke initiatieven.

  Hoe zit dat bij Select Group?

  Binnen Select Group is de ontwikkeling van eigen personeel een prioriteit voor alle merken: De beste versie van jezelf worden, dat is waar het om draait. Zo organiseerde Select Projects onlangs opnieuw een Academy Day en brengt Select Medical zijn medewerkers jaarlijks fysiek samen voor een praktijkgerichte opleidingsdag binnen de zorg. Ook bij de Nederlandse collega’s van EN HR Solutions is talentontwikkeling een focuspunt. Nieuwe collega’s volgen een onboardingsweek en krijgen nadien de kans om leiderschapstrajecten en communicatietrainingen te volgen.

  Lees hier het verhaal van de Young Graduates bij Select Projects

  Maar ook de HR merken binnen Select Group sterken hun hard en soft skills aan met opleidingen: interviewtechnieken, sourcing, rekruteren via social media. Dit alles aangeboden door interne medewerkers: een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat kennis bewaart en gedeeld wordt binnen de verschillende organisaties.

  Wil jij graag werken voor een werkgever die investeert in je persoonlijke ontwikkeling? Neem een kijkje bij de openstaande vacatures van Select Group.

  Lees meer >
  HR
  Select Group
 • EGHT Care vervoegt Select Group
  4 oktober 2022

  Select Group neemt meerderheidsbelang in EGHT Care over van Gumption-Groep en versterkt zo haar positie in de markt van projectsourcing met focus op de zorgsector.

  EGHT Care werd in 2020, met ondersteuning van Gumption-groep, opgericht door Bart Van den Eynde na eerdere ervaringen in de sector. Intussen groeide de onderneming uit tot een trouwe partner voor zorgprofessionals en -organisaties. Aandacht voor bijscholing, onder meer via innovatieve opleidingstools, en een patiënt first-mentaliteit kenmerken EGHT Care. Met EghtFlix ontwikkelde het bedrijf zo bijvoorbeeld een mobiele trainingstool voor verpleegkundigen.

  “De focus op het mensgerichte blijft voorop staan bij EGHT Care”, zegt Bart Van den Eynde en “net die gedeelde visie en doelstelling maakte van de ontmoeting met Select Group en haar entiteit Select Medical een perfecte match. Hun strategie, DNA en toekomstvisie past volledig binnen het plaatje van EGHT Care. Een nieuwe vennoot voor een volgende fase van ons bedrijf. Samen zijn we uitgerust voor de zorg van morgen!

  Projectsourcing is 1 van de 5 strategische dienstenpijlers van Select Group. Een pijler die de afgelopen jaren reeds fors is gegroeid en in de toekomst verder aan belang zal winnen binnen de onderneming. Sinds 2018 bouwde zij via haar entiteit Select Medical reeds een eigen team van projectverpleegkundigen uit.

  Met Select Group als nieuwe partner is EGHT Care verzekerd van de juiste kennis en expertise om versneld te kunnen groeien. Als nieuw lid van de familie zal EGHT Care in eerste instantie haar business autonoom verder zetten. Op termijn is het de bedoeling van Select Group om Select Medical en EGHT Care operationeel en juridisch te integreren.

  Een nieuwe WIN WIN en dit werd begeleid door SDM Corporate Finance Group.

  Ontdek het nieuwe lid van Select Group: www.eghtcare.be

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  EGHT Care
  Partnerships
  Select Group
 • Select Projects werkt ViTalent-project af
  4 oktober 2022

  Select Projects maakt deel uit van Select Group en voert projecten uit binnen de Life Sciences en chemie. Een van die projecten is ViTalent, een opleidingscentrum specifiek voor de Life Sciences-sector in Vlaanderen.

  Op 11 oktober gaan de deuren open van dit hoogwaardig opleidingscentrum. De afgelopen 2,5 jaar is hard gewerkt aan dit project zowel vanuit onze kantoren als vanuit het afgewerkte gebouw in Niel. Hiermee kon Select Projects ook zijn steentje bijdragen aan de sector in zijn geheel.

  Oproep vanuit de sector

  De vraag om een opleidingscentrum te bouwen, kwam er vanuit de sector zelf. In 2017 werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door Essenscia, in nauwe samenwerking met sectorbedrijven Janssen Pharmaceutica, Organon, Novartis, Pfizer en Sanofi en gefinancierd vanuit Co-valent.

  De sociale partners, verenigd in het vormingsfonds Co-Valent, investeerden anderhalf miljoen euro in ViTalent.

  Om ViTalent effectief uit de grond te stampen, lanceerde sectorfederatie Essenscia een vacature. Select Projects, met ondersteuning van Select Group, stelde zich kandidaat en haalde de opdracht binnen. ‘Met een aantal collega’s legden we al onze troeven op tafel tijdens een zeer strenge selectieprocedure’, vertelt Yves De Mey (Select Projects), betrokken bij ViTalent sinds de opstart. ‘In mei 2019 kregen we het goede nieuws te horen dat Select Projects het ViTalent project mocht realiseren.’

  ‘Met ViTalent hebben we een groot steentje bijgedragen aan de toekomst van de Life Sciences sector in Vlaanderen’

  Het centrum komt er voor verschillende doelgroepen binnen de sector: studenten Life Sciences, werkzoekenden die basisopleidingen moeten volgen en werknemers uit de sector die zich verder willen professionaliseren. ‘Met ViTalent hebben we een groot steentje bijgedragen aan de toekomst van de Life Sciences sector in Vlaanderen’, vertelt Bram Damen (director Select Projects). ‘Wij worden iedere dag geconfronteerd met het tekort aan personeel bij onze klanten. ViTalent kan de toegang tot de sector vergemakkelijken.’

  Wil je weten wat Select Projects precies heeft gedaan, de afgelopen twee jaar? Welke stappen hebben ze ondernomen en welke tegenslagen hebben ze moeten verduren? Je leest het in ons uitgebreid artikel op de website van Select Projects.

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  Klantenverhalen
  Select Projects
  Succesverhaal
 • Wat is het verschil tussen een sourcer en een recruiter?
  10 augustus 2022
  Vroeger namen we als recruiters het sourcen van kandidaten erbij, het maakte deel uit van onze job. Maar met de krappe arbeidsmarkt van vandaag, is het zoeken naar kandidaten een echte expertise geworden. Daarom zijn er steeds meer ‘sourcers’ die samenwerken met recruiters. Maar wat is dan net het verschil?

  Wat doet een sourcer?

  Sourcing is de eerste fase in het rekruteringsproces. Sourcen is het ‘googlen’ binnen rekrutering: je zoekt kandidaten die passen bij de vacature die voor je ligt. Dit doe je op de juiste platformen en in de juiste databases. Als recruiter heb je niet voldoende tijd om én te sourcen én een dieptescreening uit te voeren voor iedere kandidaat, daarom zijn er steeds vaker ‘sourcers’ die de eerste fase van de rekrutering op zich nemen. De sourcers van Select HR leggen zelf uit waar het verschil zit: 'Binnen Select HR werken onze sourcers in een tandem met de recruiters. Het zijn de recruiters die de vacature opstellen en briefen aan de sourcer. Een goede communicatie tussen die twee is erg belangrijk zodat de sourcer een goeie eerste match kan maken.’ ‘Sourcers weten met welke zoektermen ze de juiste kandidaten kunnen bovenhalen in verschillende databases. Het gaat dan om functietitels, competenties, diploma’s. Daarnaast hebben ze ook een ruime kennis van de arbeidsmarkt en de concurrenten. Die inzichten delen ze met hun recruiters. Die op hun beurt in contact staat met de klant.’ Wat als een sourcer een geschikte kandidaat vindt? ’Als sourcers kennen wij de kneepjes van het vak. We kunnen overtuigende berichten schrijven door de juiste push- en pullfactoren toe te voegen. Wij houden ook het contact met de kandidaat warm. Stel dat een kandidaat geen interesse heeft op dit moment, dan contacteren we hen na een jaar of half jaar opnieuw. Heeft een kandidaat interesse in de job, dan geven we de contactgegevens door aan onze collega’s, de recruiters.’

  Wat doet een recruiter?

  Natuurlijk blijft de rol van recruiter bestaan. Die werkt in tandem met een sourcer. ‘Een sourcer werkt voor een recruiter, en een recruiter werkt voor een klant. Recruiters stellen de vacature op en nemen deze door met de sourcers. Nadat ze van hun sourcer een geschikte kandidaat doorkrijgen, gaan recruiters verder met het rekruteringsproces. Recruiters doen ook de finale voorstelling bij een potentiële werkgever en staan ook rechtstreeks in contact met de klant.’ Een recruiter bespaart zichzelf heel wat tijd door op deze manier te werken. Hij of zij kan zich echt toespitsen op de gesprekken met kandidaten. ‘Bij Select HR is dit ook ons stokpaardje: kwaliteit, onze tijd nemen om mensen echt te leren kennen. Als de communicatie en de samenwerking tussen recruiter & sourcer goed loopt, kan je echt snelheid maken en bolt de rekrutering als een trein.’

  Wil je zelf aan de slag als sourcer?

  Zie jij de job van sourcer helemaal zitten? Dan beschik je best over enkele specifieke skills: ‘Een sourcer moet analytisch zijn. Je moet de arbeidsmarkt goed kunnen doorgronden zodat je gericht kan zoeken naar de juiste match. Daarnaast moet je ook een doorzetter zijn. De beste kandidaten zitten heel goed verstopt. Het is aan jou als sourcer om de juiste stenen om te draaien.’ Binnen Select Group is er een duidelijk onderscheid tussen de twee: ‘Een recruiter legt nog meer dan een sourcer de focus op de screening van kandidaten. De kerntaak van een recruiter is het onderzoeken of de kandidaat die voor hen zit wel echt de geschikte kandidaat is voor een bedrijf. Terwijl de kerntaak van een sourcer het actief zoeken is.’ Wat jouw toekomstplannen ook zijn: recruiter of sourcer, je bent altijd welkom bij Select Group! Bekijk onze openstaande interne vacatures op onze website of solliciteer spontaan. Nog niet overtuigd? Enkele sourcers van Select HR lieten alvast weten waarom zij graag sourcer zijn: Michael: ‘Het is fijn om expert te zijn op verschillende platformen.’ Dicolet: ‘Super fijn om diverse vacatures te kunnen behartigen en zo met een breed kandidatenpubliek in aanraking te komen. Door onze focus en specialisatie in het sourcen, kunnen wij het verschil maken in deze gekke markt.’
  Lees meer >
  HR
 • Hoe trek je jong talent aan?
  4 augustus 2022

  Jong talent is erg waardevol, zeker in deze tijd van schaarste. Vacatures geraken maar moeilijk ingevuld, ook door jonge starters. Maar hoe krijg je als organisatie jongeren vandaag de dag aan boord?

  Wil je een specifieke doelgroep bereiken, dan moet je daar zijn waar die doelgroep ook is. Het heeft weinig zin om op zoek te gaan naar een buschauffeur voor de regio Brussel aan de hand van posters in de straten van Kortrijk. Wil je jong talent bereiken? Dan zal je jouw vacature op de juiste kanalen moeten delen.

  Help! Waar moet ik mijn vacature publiceren?

  Randstad publiceerde eind 2019 de resultaten van een onderzoek over jobkanalen en door wie ze gebruikt worden. Daaruit blijkt dat min 25-jarigen minder op zoek gaan via openbare jobsites zoals VDAB of LeForem, maar meer gebruik maken van Google & Facebook. Rekruteringsbureaus zijn opvallend populairder bij 25-34 jarigen.

  Het komt er dus op aan om jouw vacature op deze kanalen te publiceren of je budget te heroriënteren naar bepaalde kanalen. Staat je vacature niet op Facebook? Dan is de kans kleiner dat je jong talent zal aantrekken.

  Weg van traditionele kanalen

  Dat je niet iedereen op dezelfde manier bereikt weten ook de experts van EN HR solutions. Het Nederlands bedrijf is lid van de Select Group en specialist in vacaturemarketing. Vind je moeilijk kandidaten dan zorgen de professionals van EN HR ervoor dat jouw vacature zo in de markt wordt gezet dat de juiste doelgroep bereikt wordt.

  Lodi Planting van EN HR Solutions legt uit: “Voor je een vacature publiceert, moet je een doelpubliek voor ogen hebben en je in hun leefwereld inleven. Bij het voorbeeld van jong talent: zij geloven minder in traditionele mediakanalen. Ze lezen geen nieuws via de krant, maar wel via social media. Daar wordt nieuws onderling met elkaar gedeeld. Jongeren hechten meer belang aan wat hun ‘peers’ zeggen, omdat dit authentiek is. Zorg er dus voor dat je op sociale media actief bent.”

  “Daarnaast verandert de manier waarop jongeren informatie opnemen. Een vacature op een website bestaat uit heel wat tekst, terwijl jongeren liever beelden zien. Daarom winnen sociale media als TikTok, WeChat en Instagram meer terrein.” Kortom: Wil je jongeren bereiken? Leef je in in hun wereld. Zorg dat je vacature op sociale media staat én een aantrekkelijk beeld heeft of nog beter: een video.

  Stem je aanbod af op je doelpubliek

  Wist je dat extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering of een bedrijfswagen op de tweede plaats komt van minst belangrijke redenen om te kiezen voor een job bij jongeren? Dat blijkt uit een enquête die VDAB & jeugdorganisatie De Ambrassade uitvoerde bij 940 jongeren tussen 16-30 jaar.

  Wat zoeken jongeren dan wel in een toekomstige werkgever? Een goed loon is een belangrijke factor, vooral voor werkzoekende jongeren, maar wordt toch ‘slechts’ door 50,87% van de werkzoekende en door 28,84% van de werkende jongeren aangeduid als belangrijkste reden.

  Toch staat loon pas op de derde plaats. Jobinhoud en locatie zijn nog net iets meer van belang. Ook flexibele werktijden zijn belangrijk voor jongeren. Ze willen autonomie, hun werk zelf kunnen organiseren en een job doen die ze graag doen. Een afwisselend takenpakket en toffe collega’s geven zin om te werken.

  Conclusie: trek jong talent aan door…

  • Je vacature te publiceren waar de jongeren actief zijn: sociale media
  • Gebruik te maken van beelden en video’s
  • De focus te leggen op die zaken die jongeren warm maken voor een job (jobinhoud, locatie, collega’s)

  Merk je dat je jouw doelgroep moeilijk kan bereiken met je vacature, ondanks deze tips? Neem contact op met onze collega’s van EN HR Solutions via https://enhrsolutions.nl/contact/. Zij kunnen je verder op weg helpen.

  Geen tijd om zelf een vacature op te stellen? Schakel de consultants van Select HR in. Zij publiceren jouw vacature op de juiste kanalen en selecteren geschikte kandidaten op basis van jouw criteria. Je vindt een HR professional bij jou in de buurt op de website van Select HR.

  Lees meer >
  EN HR solutions
 • Waarom de Great Resignation niet overwaait naar België
  24 juli 2022
  Met de Great Resignation werd eerder dit jaar een grote ontslaggolf aangekondigd in Amerika. Medewerkers zouden tijdens de lockdown tot nieuwe inzichten komen en massaal zelf hun ontslag geven, ondanks de onzekere economische tijden. Die ontslaggolf kwam er ook massaal. In Amerika nemen een recordaantal medewerkers zelf ontslag, voornamelijk in de technologiesector en gezondheidszorg. Tot zelfs op TikTok is de Great Resignation te zien. Onder de hashtag #QuitTok worden allerhande filmpjes gedeeld van mensen die ontslag nemen. De vrees dat zo’n golf ook in Europa op gang zou komen was groot. Maar dit blijkt alsnog niet het geval te zijn. Althans niet helemaal, zo blijkt uit de cijfers voor België.

  Ontevreden over corona aanpak

  Directeur Consultancy & Outplacement David Decouche, covert in zijn meest recente HR talk deze trend. ‘Er zijn verschillende oorzaken voor de ontslaggolf in Amerika, waarvan een groot aantal terug te brengen zijn tot de Covid 19-pandemie. Deze heeft vele mensen duidelijk aangezet tot nadenken.’ ‘Medewerkers hebben tijdens de lockdown thuiswerk ontdekt. Ze hebben meer nood aan flexibiliteit, de work-life balance is voor velen belangrijker geworden. Ook is er voor velen sprake van ontevredenheid over de corona-aanpak van de werkgever en/of van een gevoel van disconnectie t.a.v. de werkplek door het verplichte thuisblijven. Een vaak al sluimerende ontevredenheid over de job of het bedrijf worden door deze elementen beduidend versterkt.’
  David Decouche, directeur Consultancy & Outplacement
  ‘Naast deze mentale oorzaken, spelen ook harde economische factoren een rol: lonen stagneren terwijl de inflatie stijgt. Een hoog aantal vacatures in combinatie met een lage werkloosheidsgraad moedigt aan om uit te kijken naar een nieuwe en betere job.’

  België is Amerika niet

  Decouche waarschuwt dat deze oorzaken voor een ontslag gelijkaardig kunnen zijn in België maar dat de ontslaggolf hier niet zomaar zal doorzetten. ‘Onze cultuur is anders dan die in Amerika. De Belgen zijn net iets voorzichtiger en meer honkvast. Wij denken eerst na voor we handelen en zijn vaker iets meer betrokken op het werk, dan de Amerikanen.’ ‘De economie in Amerika is ook anders dan in België. Indexatie van de lonen, anciënniteitsvoorwaarden en contracten van onbepaalde duur zorgen bij ons voor een extra buffer en meer stabiliteit. Algemeen is er in België een lage jobmobiliteit, deels omwille van die buffer maar ook in toenemende mate omwille van de vergrijzing van de arbeidspopulatie.’

  De cijfers in België

  Een Great Resignation is er na de pandemie in België dus ook niet gekomen. Al is de arbeidsmarkt er wel dynamischer op geworden. In 2021 werden er 32 % meer nieuwe arbeidscontracten van onbepaalde duur afgesloten en 31 % meer contracten beëindigd in vergelijking met 2020. Daarmee zitten de instroomcijfers op de arbeidsmarkt ongeveer op het niveau van 2019 (pre-corona): +4,8 %. Wel ligt het aantal stopgezette contracten beduidend hoger dan in 2019: +18,1 %. Daarin speelt vertrek op initiatief van de werknemer een toenemende rol. Terwijl het aandeel ontslag door de werkgever in 2021 afnam tegenover pre-corona (-17% tov 2019), nam ontslag op eigen initiatief in dezelfde periode met gemiddeld 35,9% toe voor werknemers in de leeftijd 20-55 jaar. Vanaf de leeftijd van 55 is de toename minder uitgesproken, om dan weer lichtjes te stijgen richting het einde van de carrière (+20,5% vanaf 60 jaar). Ook die toename is te linken aan de gevolgen van de pandemie en het kritischer staan tegenover hun job en werkgever. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat medewerkers die het afgelopen jaar niet de kans kregen om thuis te werken, meer solliciteerden (68%) dan wie wel die kans kreeg (30%). Wie tijdens de coronacrisis vaak naar kantoor moest, overweegt ook vaker een switch (63% tegenover 44%).

  Conclusie: blijf werken aan retentie

  Het aantal kandidaten op de markt is zeer beperkt, medewerkers die vertrekken zijn niet zomaar te vervangen. Neem daarbij nog de toename van het aantal openstaande vacatures en de stijgende vervangingsvraag voor medewerkers die op pensioen vertrekken en het is duidelijk dat focus houden op het behouden van je huidig talent vandaag meer dan ooit essentieel is. In België zien we vooralsnog geen grote ontslaggolf maar wel een toename van ontslagen in bepaalde leeftijdsgroepen. De krappe arbeidsmarkt wordt er dus niet minder krap op. Retentie en behoud van personeel is en wordt des te meer cruciaal en een uitdaging voor HR. Heb je hulp nodig met jouw retentiebeleid? Op de website van Select Consultancy kan je het gratis e-book "Naar een beter retentiebeleid in acht stappen" downloaden.
  Lees meer >
  Select Consultancy
 • SysAdminDay: bedank jouw systeembeheerder op 29 juli
  22 juli 2022

  Op 29 juli vieren we Internationale Dag van de Systeembeheerder. Het is de dag om de systeembeheerder bij jou in de organisatie te bedanken en even stil te staan bij wat hij of zij allemaal doet om de organisatie up & running te houden.

  De Dag van de Systeembeheerder wordt nu al 22 jaar gevierd en vond zijn oorsprong in Amerika. De systeembeheerder uit Chicago genaamd Ted Kekatos kwam op het idee nadat hij een advertentie zag van HP. Daarin was te zien hoe een systeembeheerder overladen werd met cadeaus omdat hij een nieuwe printer had geïnstalleerd.

  Wat doet een systeembeheerder?

  Misschien zegt het woord systeembeheerder of system administrator je niet veel. Maar hij of zij is jullie redder in nood op de IT afdeling. De systeembeheerder zorgt ervoor dat de software en hardware up to date blijft. Denk hierbij aan virussen die moeten tegengehouden worden, het netwerk waar alle documenten worden opgeslagen, printers installeren, netwerkkabels trekken enz.

  Een systeembeheerder is dus een heel veelzijdige IT’er. Die bovendien goed overweg moet kunnen met collega’s die (soms domme) vragen stellen. Je kent het vast wel: paniek omdat je computer niet opstart, je roept IT erbij en jullie ontdekken samen dat je de stekker niet had ingestoken. In zulke situaties komen systeembeheerders vaak en toch blijven ze ten allen tijden geduldig.

  Ontdek op de website van iStorm Projects waarom je jouw systeembeheerder op 29 juli in de bloemetjes zal willen zetten. En reserveer de datum alvast in je agenda.

  Nood aan een nieuwe vaste of tijdelijke IT medewerker? Contacteer iStorm of iStorm Projects via: info@istorm.be of info@istorm-projects.be. Of neem een kijkje op hun websites: https://www.istorm-projects.be/ of https://www.istorm.be

  Lees meer >
  IStorm Projects
  Tips & tricks
 • Wat is het verschil tussen loopbaanbegeleiding en outplacement?
  11 juli 2022

  Loopbaanbegeleiding en outplacement lijken misschien op elkaar, maar er zijn wel enkele verschillen. Zo is het uitgangspunt al helemaal anders: bij outplacement is er sprake van een ontslag, bij loopbaanbegeleiding initieert een werknemer zelf het traject. Maar er zijn ook overeenkomsten!

  Een onverwachte wending of een gepland traject?

  Wie een loopbaanbegeleiding opstart, is doorgaans nog aan het werk. Die werknemer voelt zich misschien niet op z’n plaats in zijn huidige functie, zoekt meer uitdaging of weet niet goed wat een volgende stap in z’n carrière kan zijn.

  Een kandidaat die loopbaanbegeleiding start, is al aan het nadenken over een volgende stap. De persoon in kwestie is gemotiveerd om zich verder te ontwikkelen, eventueel een onbekend pad in te slaan en te starten in een nieuwe job.

  Bij een outplacementbegeleiding is er minder enthousiasme vanuit de kandidaat. Een outplacement gaat altijd gepaard met een ontslag. Soms komt dit onverwacht. De persoon in kwestie is niet voorbereid om na te denken over een nieuwe job. Bovendien moet hij ook nog eerst een rouwproces doorlopen. Het uitgangspunt is dus verschillend van dat bij een loopbaanbegeleiding.

  Praktische begeleiding

  Een outplacement is vaak praktisch ingericht: ‘Werknemers die ontslagen worden en een outplacementtraject volgen, hebben soms 20 of 30 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt. Ze hebben al die tijd niet meer moeten solliciteren,’ vertelt Nancy Tollenaere (Career Coach bij Select Group). ‘Na een eerste opvang door onze coaches, leren we hen opnieuw solliciteren, een CV opstellen, motivatiebrieven uitsturen. Het is heel praktisch. En dat is nodig. Mensen weten niet waar te beginnen.’

  Bij een loopbaanbegeleiding worden er vooral vragen gesteld over de kandidaat zelf. Wat voor soort job zou bij hem passen? Waar krijgt hij stress van? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de balans werk & privé beter wordt? Hoe zorgen we voor meer of minder uitdaging op het werk? Dit zijn vragen die ook aan bod komen in een outplacementbegeleiding maar het vinden van een job is daar de prioriteit.

  Het einddoel van een outplacement of loopbaanbegeleiding is ook anders. Maar toch hebben de twee trajecten ook veel overeenkomsten.

  Lees het volledige artikel op de website van Select Consultancy

  *Opgepast: voor outplacement geldt een andere regeling in België en Nederland. Zo is het onder bepaalde voorwaarden verplicht bij ontslag in België. In Nederland is dit niet het geval.

  Lees meer >
  België
  Outplacement
  Select Consultancy
 • Dit was Antwerp Spring Festival 2022
  8 juli 2022

  De liefde voor muziek en in het bijzonder klassieke muziek is erg groot bij Select Group en diens CEO Bart Gonnissen. Toen het project “Antwerp Spring Festival” enkele jaren geleden gepitcht werd, sprong Select Group meteen op de kar.

  Nog voor er sprake was van een virus uit China, stond alles al klaar voor een spetterend stadsfestival in de Handelsbeurs van Antwerpen. Jammer genoeg werden de festiviteiten uitgesteld. Select Group bleef de organisatie ondersteunen en is enorm trots op het resultaat dat in mei 2022 geleverd werd.

  Antwerp Spring Festival
  Photographer: antoine porcher | Copyright: @antoine porcher

  Gedurende verschillende avonden werd de Handelsbeurs omgetoverd tot een culturele hotspot. Zowel klassieke muziek als dans en theater traden in de spotlights. Na deze succesvolle eerste editie, kijken we al uit naar de volgende editie. Deze zal plaatsvinden van 11-21 mei 2023.

  Lees hier meer over het partnership tussen Select Group en Antwerp Spring Festival.

  Benieuwd hoe het Antwerp Spring Festival eruit zag? Bekijk hieronder de aftermovie:

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  Partnerships
 • Nederlandse Flox vervoegt Select Group
  4 juli 2022

  Select Group neemt belang in Flox en zet zo haar groei in de Nederlandse uitzendmarkt gestaag verder. Flox, de mooiste club van Veenendaal, is sinds 2009 actief op de Nederlandse uitzendmarkt.

  Jaco Verboom richtte, na ervaringen bij andere HR spelers, zijn eigen bureau op. Flox legt de focus op profielen in Logistiek, Bouw, Techniek & Office. Met 20 collega’s bemiddelen ze elke dag kandidaten in de volgende stap in hun loopbaan.

  Vorig jaar onderging Flox een ware metamorfose naar een fanatieke voetbalclub. Zie voor meer informatie het interview in Werf&.

  Toename Nederlandse activiteiten Select Group

  Ze doen dit met veel passie en zetten de kandidaten en hun ontwikkeling centraal. Dat is waar Select Group en Flox elkaar vinden.

  Na PPM en EN HR solutions zorgt deze volgende stap voor een mooie toename van de Nederlandse activiteiten van Select Group. Als nieuw lid van de Select familie, zal Flox haar business en organisatie autonoom verder kunnen uitbouwen vanuit de synergiëen met andere afdelingen en merken. Corné Verboom zal de rol van Operationeel Directeur voor zijn rekening nemen.

  Het is de intentie van Select Group om in samenwerking met Flox verder te bouwen aan een sterk kantorennetwerk op de Nederlandse markt. Jaco Verboom zal mede zijn schouders zetten onder dit groeiverhaal als acquisitiemanager.

  Een WIN WIN begeleid door SDM Corporate Finance Groep die het juiste kader mee bouwden voor deze Buy and Build.

  Ontdek het nieuwe lid van Select Group: bezoek de website van Flox.

  Bart Gonnissen (CEO Select Group) met de broers Verboom van Flox
  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
  Flox
  Select Group
 • Dit was de Dag van Recruitment bij EN HR solutions
  1 juli 2022

  Afgelopen dinsdag organiseerde EN HR solutions de Dag van Recruitment. Tijdens dit online event blikten de collega's uit Nederland & België terug op 20 jaar recruitment naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van EN HR solutions.

  Het online event begon met een live DJ set. Na een kwartiertje warmlopen, begroette presenator Koos van Plateringen de meer dan 200 bezoekers. Tijdens een interview met Lodi Planting en Annelies Graafland van EN HR solutions werden leuke anekdotes bovengehaald over hoe rekrutering vroeger ging: CV's faxen naar de klant, telefoonnummers van kandidaten uit je hoofd kennen, advertenties in de krant zien die vandaag niet meer door de beugel zouden kunnen.

  Terugblik met anekdotes uit 20 jaar recruitment

  In een video over 20 jaar EN HR solutions, werd de blik op de toekomst gericht: hoe kijken bedrijven vandaag naar rekrutering? Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer stipte het belang aan van een proactief strategisch recruitment beleid. Ook de term total talent acquisition viel geregeld: talent wordt het belangrijkste in een organisatie en zodoende zullen we verschillende contractvormen terugvinden binnen één bedrijf.

  Gastspreker Richard van Hooijdonk

  Na het interview nam gastspreker Richard van Hooijdonk het woord. Als futurist en trendwatcher waarschuwde hij ons tijdens deze Dag van Recruitment voor robots die op termijn intake gesprekken zullen uitvoeren, die sociale media van kandidaten zullen scannen en die op basis van stem- en gezichtsherkenning vaardigheden en persoonlijkheden kunnen evalueren.

  Hoewel er vandaag al op die manier gerekruteerd wordt, blijft de mens in dit hele proces vandaag nog erg belangrijk. Hierover waren ook veel deelnemers het eens: wat met bugs? Wat als het systeem hapert? Wat met emotie en empathie? Die zorgen konden we laten bezinken tijdens een luchtig stukje ENtertainment. De winnaars van de online Recruitment pubquiz gingen naar huis met een iPad, AirPods en een cadeauon van de Bijenkorf.

  Recruitment is de afgelopen 20 jaar enorm veranderd, maar de evoluties van de laatste jaren beloven nog veel meer verandering in de nabije toekomst. Tijdens de Dag van Recruitment zoomden we met heel wat HR professionals even uit om zo vol inspiratie en met frisse ideeën opnieuw aan de slag te gaan.

  Namens EN HR solutions danken we graag iedereen die heeft deelgenomen. Zien we jou volgend jaar ook tijdens de Dag van Recruitment 2023? Hou de LinkedIn pagina van EN HR solutions in de gaten!

  Leer meer kennen over EN HR solutions op hun eigen website.

  Lees meer >
  EN HR solutions
  Event
 • Rekruteren via social media: zo bereik je latent werkzoekenden
  30 juni 2022

  Als we zeggen dat het steeds moeilijker wordt om personeel te vinden, trappen we een open deur in. Hiring managers in allerlei sectoren merken de krapte van de arbeidsmarkt iedere dag: een vacature publiceren op de bekende jobsites levert geen sollicitanten meer op. Hoe kan social media helpen?

  Om te begrijpen hoe je social media kan inzetten in je rekrutering, moeten we eerst de arbeidsmarkt van vandaag bekijken. We weten dat er ontzettend veel openstaande vacatures zijn. Alle bedrijven zoeken personeel en ze vinden geen geschikte kandidaten. In mei 2022 werden bij VDAB 26.6% meer vacatures gepubliceerd ten opzichte van mei 2021. Iedere maand noteert VDAB een nieuwe recordhoogte.

  Aantal ontvangen vacatures per maand
  Bron: https://www.vdab.be/sites/default/files/media/files/vacaturebericht_mei_2022.pdf

  Wie bereik je via social media?

  Enerzijds zijn er steeds meer vacatures. Anderzijds zijn er steeds minder werkzoekenden, de vijver waarin al deze organisaties vissen wordt kleiner. Wie publiceert op bekende jobsites als VDAB, Indeed of Jobat bereikt wel de actief werkzoekende kandidaten. Maar dit is slechts een klein percentage van potentiële kandidaten. Wil je de niet-actief werkzoekenden bereiken dan is social media de snelste weg.

  Aantal werkzoekenden per maand
  Bron: https://www.vlaanderen.be/alle-hens-aan-dek/covidata-arbeidsmarkt

  Hoe rekruteer je via social media?

  Rekruteren via social media is meer dan alleen maar vacatures delen op je LinkedIn pagina. Je wilt social media gebruiken om je werkgeversmerk bekend te maken met de wereld: hoe is het om te werken voor jouw bedrijf? Wat zijn jullie waarden? Zorg ervoor dat potentiële sollicitanten fan worden van jou als werkgever.

  Binnen Select Group is EN HR solutions elke dag bezig met rekrutering via social media. Van gericht campagnes voor vacatures tot het bereiken van een specifieke doelgroep of het opzetten van een employer brand. We vroegen nog enkele tips aan onze collega’s van EN HR solutions.

  Tip 1: Gebruik het juiste kanaal

  Wil je een jong publiek aantrekken? Dan maak je best een account op Instagram of TikTok aan. Ervaren sales- en HR-profielen vind je doorgaans vaker op LinkedIn, technische profielen kan je bereiken op Facebook. Dit is natuurlijk heel kort door de bocht, denk ook aan de locatie, de sector, de leeftijdscategorie. Test, meet en pas je kanalen aan.

  Lees ook: “Vacaturemarketing: wanneer een gewone vacature niet meer voldoende is

  Tip 2: Post niet steeds vacatures

  Gebruik je social media om een inkijk te geven in je bedrijf. Deel waar jij als bedrijf voor staat, laat zien hoe het is om te werken voor jouw organisatie. Zo maak je mensen warm om zich aan te sluiten bij jullie team, nog voor een vacature wordt gedeeld. Als je enkel vacatures deelt, weten je volgers niet hoe is het is om voor jou te werken en zullen ze minder snel geneigd zijn om te solliciteren.

  Tip 3: Denk een stap verder

  Een mooie advertentie is leuk, maar zorg ook dat kandidaten een vervolgstap kunnen maken. Wijs je ze door naar je website? Zorg er dan voor dat je daar eenvoudig de vacature kan bekijken en kan solliciteren. Wil je het kandidaten nog makkelijker maken? Laat ze solliciteren zonder een verplicht CV te vragen. Heel wat bezoekers die via social media komen, surfen op hun telefoon en hebben dan geen CV bij de hand. Maak je website én je sollicitatieproces mobile friendly.

  Lukt het je niet om de juiste kandidaten te bereiken via social media? Schakel de hulp in van EN HR solutions. Zij zijn experts in het uitzoeken waar jouw potentiële kandidaat zit en weten hem of haar te bereiken met de juiste advertenties.

  Neem contact op via onze website of bekijk de website van EN HR solutions.

  Benieuwd hoe Select Group rekruteert via social media? Volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram.

  Lees meer >
  EN HR solutions
  Tips & tricks
 • Blind gesprongen: spring jij straks naar een nieuwe job?
  28 juni 2022

  Op de Belgische tv-zender VTM kon je de afgelopen maanden kijken naar “Blind gesprongen”, een programma waarin deelnemers hun huidige job opgaven voor een onbekende nieuwe uitdaging. Het project kadert in een grotere campagne van VDAB om meer beweging in de arbeidsmarkt te krijgen. Maar is een sprong naar een nieuwe job altijd de oplossing?

  Blind Gesprongen was de afgelopen maanden op de Belgische televisie te zien. Daarin gaven vijf deelnemers hun baan op om een nieuwe uitdaging ‘blind’ aan te gaan. Ze waren om diverse redenen uitgekeken op hun job en wilden iets nieuws. Arbeidsexperten screenden de kandidaten en zochten voor hen een verrassende nieuwe job. De ene sprong was succesvoller dan de andere. VDAB ging nog verder en plantte een pop-up kantoor in enkele Vlaamse steden om ter plaatse mensen te overtuigen ook de sprong te wagen.

  ‘We willen je laten zien dat er meer mogelijk is dan je denkt. Maak de sprong naar een totaal andere job. En maak daarbij gebruik van opleidingen en werkplekleren,’ lezen we op de website van VDAB. Maar hoef je daarom een sprong in het onbekende te wagen en een nieuwe job te starten? En wordt er vandaag echt nog te weinig gesprongen? Career Coach bij Select Group Nancy Tollenaere nuanceert: ‘Ik denk dat alles afhangt van je persoonlijke situatie.’

  Kijk eerst naar je huidige werkgever

  Ben je uitgekeken op je huidige job? Dan hoef je niet meteen een sprong in het onbekende te maken volgens Nancy. ‘Ook wanneer je binnen dezelfde organisatie een nieuwe functie aanneemt, kan je blijven bijleren en groeien. Kijk dus ook zeker naar interne vacatures. Deze week nog had ik een gesprek met iemand die gestart was in de sales-afdeling. Hij is doorheen zijn carrière bij diezelfde werkgever gegroeid tot sales-verantwoordelijke en is nu de rechterhand van de CEO. Dat is een mooi voorbeeld van interne groei.’

  Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om intern te groeien: ‘Soms merk je dat het plafond in de organisatie bereikt is. Dan is het inderdaad tijd om uit te kijken naar iets nieuws. Ik raad dan wel aan goed na te denken over je volgende job en niet zomaar te springen. Denk goed na over wat je écht wil. Loopbaanbegeleiding kan hierbij zeker helpen.’

  Lees ook: “Wat is loopbaanbegeleiding?”

  Vandaag wordt er meer gesprongen

  Wie van job verandert laat heel wat zekerheden achter: toffe collega’s, een functie die je kent, een aangename bedrijfscultuur. Maar ondanks die vraagtekens bij een nieuwe job, merkt Nancy wel dat er meer ‘gesprongen’ wordt dan vroeger. ‘Ik heb bijna 20 jaar ervaring in HR. Gaandeweg heb ik verschillende generaties zien voorbijkomen en zag ik de beweegredenen van werkzoekenden veranderen.’

  Sollicitatiegesprek
  Photographer: studio-vision.be - Raf Ketelslagers & Ruud Lathouwers | Copyright: © studio-vision.be

  ‘De jongste generatie gaat bijvoorbeeld niet meer op zoek naar een werkgever waar ze de komende 10 jaar kunnen blijven. De mentaliteit vandaag is anders. Ze bekijken een loopbaan meer vanuit de functie: Hoe lang zie ik mij deze functie doen? Wat zijn de volgende stappen? Wat kan deze job betekenen voor mijn loopbaan?’

  Technische profielen kunnen makkelijker de sprong maken

  Tenslotte hangt het ook af van de sector waarin je werkt. Zeker vandaag, nu er in bepaalde sectoren een enorm tekort is. ‘In de technische sectoren worden soms hele hoge lonen aangeboden om er toch maar voor te zorgen dat de activiteiten van bedrijven niet dreigen stil te vallen door een personeelstekort. En sommige werknemers maken dan makkelijker de overstap naar een nieuwe werkgever.’

  ‘Dat mensen vandaag sneller loon op de eerste plaats zetten, heeft natuurlijk te maken met de economische situatie maar ook met een mentaliteitswijziging. 20 jaar geleden was een vast contract prioriteit nummer 1 omdat er meer werkzoekenden dan vacatures waren. Vandaag ligt dit anders en zijn er veel meer vacatures dan er werkzoekenden zijn. De kans op een job stijgt en een vast contract wordt minder belangrijk. Het loon en de bijkomende voordelen als thuiswerk, verlof en een bedrijfswagen zijn de nieuwe prioriteit.’

  Moet je nu springen of niet?

  Of je dus de sprong moet wagen naar een nieuwe job? ‘Dat is een heel persoonlijke kwestie,’ besluit Nancy, ‘Ik raad vooral aan om eerst na te denken over je loopbaan, los van je oude of nieuwe job. Loopbaanbegeleiding loont daarbij echt wel de moeite. Tijdens zo’n begeleiding leer je jezelf kennen en krijg je meer inzicht in wat voor job écht bij je past.’

  Weet je niet of je de sprong durft te wagen? Stuur een mailtje naar Nancy via Nancy.Tollenaere@selecthr.be of neem een kijkje op onze pagina over loopbaanbegeleiding.

  Wil jij de sprong wagen en weet je al helemaal wat je zoekt? Neem een kijkje tussen onze meer dan 1.000 nieuwe vacatures bij verschillende bedrijven in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

  Lees meer >
  Select Consultancy
 • ARCH ondersteunt stap naar digitalisatie bij Belgische politie
  10 juni 2022

  ARCH, het nieuwste lid van Select Group, ondersteunt bedrijven die veranderingen doormaken. Denk hierbij aan geplande vernieuwingen of plotse veranderingen. Hun heldere blik geeft bedrijven nieuwe inzichten en helpt hen gestructureerd veranderingen aan te pakken. Dit jaar is ARCH begonnen met een langdurig digitalisatieproject bij de Belgische politie.

  Digitale revolutie

  Sinds begin januari is het digitaal transformatieproject i-Police van start gegaan bij de Belgische politie. Het project houdt een digitale revolutie in, die bijna 300 miljoen euro kost en alle operationele taken van de politie digitaliseert. Zo'n revolutie vereist de nodige expertise op vlak van change management. ARCH is daarbij de geschikte partner om de verandering te laten gebeuren.

  ARCH ondersteunt de politionele, operationele processen en wil de efficiëntie ervan verhogen. Daarbij passen we een mensgerichte methodiek toe samen met en voor de klant, om de technologie gebaseerde transformatie succesvol door te voeren.

  De heuse verandering die het project voor ogen heeft is een drastische verandering op vlak van de werkprocessen. Daarbij is het belangrijk dat alle geledingen van de politie de transitie aanvaarden. Daarom heeft ARCH aan de hand van enkele bouwstenen een veranderingsaanpak uitgewerkt opdat meer dan 35.000 gebruikers hun weg kunnen vinden in het traject en het platform van i-Police.

  Van verschillende platformen naar één enkele toepassing

  i-Police omvat onder andere een nieuw informatieplatform om alle politiemedewerkers goed te informeren. Verschillende databanken en toepassingen maken plaats voor een enkele toepassing voor informatieregistratie en -databank. Een toepassing die alle informatie analyseert, verbanden legt en hulpmiddelen aanbiedt bij vertalingen en verwerkingen van spraak naar tekst.

  Het project i-Police bestaat uit meerdere fasen van realisatie, waarna de uitrol ingepland staat voor 2026. Meer weten over het project en de rol van ARCH? Volg dan zeker de LinkedIn-pagina van ARCH en blijf zo op de hoogte.

  ARCH werkte eerder al samen met de federale politie. Lees er meer over op hun eigen website.

  Over ARCH

  Lees meer >
  Klantenverhalen
 • 1 juni 2022
  Er bestaan ondertussen ‘dagen van’ voor allerlei beroepen: dag van de secretaresse, dag van de verpleging, dag van de leerkracht, maar een dag van recruitment, die bestond nog niet. Tot nu! EN HR solutions, lid van Select Group, startte tijdens de lockdown met de Dag van Recruitment. Na een eerste editie, volgt nu een tweede. Vier jij met ons mee op dinsdag 28 juni?

  Laat je inspireren door EN HR solutions

  Op dinsdag 28 juni organiseert EN HR solutions de Dag van Recruitment, een online event van 15:30 – 17:00 uur met dit jaar als thema ’20 jaar recruitment’. Laat je deze namiddag inspireren en ENtertainen door EN HR solutions ! “De eerste editie van de Dag van Recruitment was vorig jaar een groot succes!” vertelt Rob de Vormer, Marketing Manager EN HR Solutions. “Ik kijk uit naar deze tweede editie, waarbij we samen kijken hoe ons recruitmentvak de afgelopen jaren is veranderd én wat voor moois er in de toekomst gaat gebeuren. Het belooft opnieuw een mix te worden van vakinhoudelijke thema’s en een informeel programma, dit alles met de beste recruitment professionals.”
  Richard van Hooijdonk is gastspreker tijdens deze Dag van Recruitment
  Tijdens dit online event geeft EN HR solutions het woord aan gastspreker, trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk. Hij is special guest en zal de focus leggen op de toekomst van onze HR sector. Maar er is ook ruimte voor enkele facts & figures: de collega’s van EN HR solutions vertellen je alles over het belang van het inzetten van arbeidsmarktcommunicatie en de evolutie die zij de afgelopen jaren hebben gezien in recruitment. Afsluiten doen ze met een leuke pub quiz over recruitment én een bijzondere prijsuitreiking. De Dag van Recruitment beloofd een inspirerende maar zeker ook ENtertainende dag te worden!

  Programma Dag van Recruitment

  15:15 - 15:30 Inloop met DJ Maia Nova 15:30 - 15:35 Welkom door Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer en Koos van Plateringen 15:35 - 15:40 Filmpje 20 jaar recruitment 15:40 - 16:00 Interview met Lodi Planting en Annelies Graafland over de veranderende rol van marketing en het recruitment proces 16:00 - 16:45 Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk vertelt je over de toekomst van recruitment 16:45 – 17:00 ENtert(r)ainment - mini pub quiz door Tjesca en Koos over recruitment met aansluitend prijsuitreiking Benieuwd wat deze online Dag van Recruitment in petto heeft? Meer info en gratis inschrijven doe je hier: https://www.dagvanrecruitment.com/
  Lees meer >
 • Jaarevent Essenscia Vlaanderen
  23 mei 2022

  Afgelopen donderdag was Select Group aanwezig op het jaarevent van Essencia Vlaanderen in Mechelen. Select Group is partner van de sectorfederatie van Life Sciences en Chemie. Op deze manier blijven we nauw betrokken bij wat er leeft in de sector en kunnen we onze klanten nog beter servicen met onze dienstverlening.

  We zagen tijdens het jaarevent van Essenscia inspirerende voorbeelden van acties richting een duurzamere Life Scienes & chemie-sector. Ook het ViTalent-project uit eigen huis (Select Projects) werd er in de spotlights gezet.

  STEMfluencers

  De avond werd geopend door de kersverse directeur van Essenscia Vlaanderen, Ann Wurman. Verder kregen ook enkele STEMfluencers en duaal lesgevers kort het woord. Zij zijn van zeer groot belang in het warm maken van jongeren om voor een STEM richting te kiezen. Het tekort aan talent in de Farma kan je alleen maar oplossen door ook op het allereerste niveau in te zetten: de middelbare schooljongeren.

  Naast de voorzitter van het innovatieve Bluechem Barbara Veranneman, mocht ook algemeen directeur van ViTalent Veerle Van der Linden toelichten hoe we kunnen inzetten op een duurzame toekomst voor de sector. Het ViTalent project is hiervan een goed voorbeeld. Aan de hand van praktijkgerichte opleidingen worden werkzoekenden klaargestoomd voor een job in de farma. En dit in een opleidingscentrum met de allernieuwste apparatuur.

  Veerle Van der Linden op het podium bij Essenscia
  Veerle Van der Linden, ViTalent

  Select Projects & ViTalent

  Bij het zoeken naar een geschikte partner voor de opbouw van ViTalent, was Select Projects keuze nr. 1. Dit betekende dat een apart team binnen Select Projects alles zou opstarten vanaf nul: welke opleidingen willen de stakeholders van dit project graag terugzien? Hoe gaan we die opleidingen geven? Welke materialen zijn er nodig in het opleidingcentrum? Wie zal de opleidingen geven?...

  Het team begon met schetsen net voor de coronacrisis uitbrak. Vandaag staat het opleidingscentrum van de Life Sciences er en wordt er hard gewerkt aan de laatste loodjes.

  Binnen enkele maanden gaan de deuren open voor het grote publiek.

  Tijdens het tweede deel van de het Essenscia jaarevent werden acties en uitdagingen voor een duurzame toekomst van de Life Sciences in Vlaanderen verder besproken door een panel van Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving en Energie, Eline Brugman (Director Energy & Climate, Deloitte Belgium), Paul De Bruycker (CEO Indaver & voorzitter Vlaanderen Circulair), Prof. Dr. Elvira Haezendonck (hoogleraar VUB en Solvay Business School) en Lieven Stalmans (Group Manager Energy & Climate, Borealis).

  We willen Essenscia bedanken voor de uitnodiging en de fijne avond.

  Meer weten over Select Projects? Bezoek de website.

  Lees meer >
  Event
  Partnerships
  Select Group
  Select Projects
 • 26 april 2022
  Voor de eerste keer nam Select Group deel aan de Antwerp 10 Miles, een loopwedstrijd in en door Antwerpen. Met 32 lopers was Select Group goed vertegenwoordigd. Er werd bovendien niet zomaar gelopen, maar voor een goed doel: Mercy Ships. De actie Miles for Mercy begon 10 weken voor de Antwerp 10 Miles. Iedereen binnen de Select Group kon zich engageren voor een bijzondere challenge: loop van Antwerpen naar Senegal in 10 weken. Als de 4.416 kilometer werd overbrugd, doneert Select Group 2.000 euro aan Mercy Ships. Iets minder dan 50 lopers liepen in totaal 4.470 kilometer. Op de vooravond van de loopwedstrijd ontbraken nog enkele honderden kilometers. Die laatste kilometers werden afgelegd tijdens de Antwerp 10 Miles onder een stralende zon. Met 32 lopers kunnen we spreken van een succesvolle eerste editie. In het bedrijvenklassement van net geen 300 bedrijven, eindigde Select Group als 143e. Bekijk hieronder enkele sfeerfoto’s:
  Lees meer >
  Select Group
 • 19 april 2022
  Eerder deze maand werden de Trends Gazellen awards in Nederland uitgereikt. EN HR solutions, lid van Select Group, mocht tijdens een feestelijke avond een award in ontvangst nemen. Maar zij zijn niet de enige binnen Select Group met een nominatie als Trends Gazelle.
  Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer en Kevin Sebel op de uitreiking van FD Gazellen 2021
  Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer en Kevin Sebel op de uitreiking van FD Gazellen 2021
  Select Group bevat verschillende leden met een sterke groei. Bij drie van hen is dit het afgelopen jaar bevestigd met een nominatie als Trends Gazellen. Zij worden binnen hun regio aanzien als sterkste groeiers. Naast het Nederlandse EN HR solutions zijn ook Peps Interim en Select Projects genomineerd. ‘We hebben als groep het afgelopen jaar enorme stappen gezet. Maar deze nominaties zijn in de eerste plaats de verdienste van de leden zelf.’, vertelt Jelle Destoop co-CEO van Select Group. ‘Het belooft alleen maar veel goeds voor de toekomst. We kunnen elkaar enorm versterken, deze nominaties geven niet alleen de genomineerde bedrijven een boost, maar ook de andere entiteiten van Select Group profiteren hier mee van.’ Lees hier meer over de nominatie van Select Projects en over de nominatie van Peps Interim Samenwerken met een van onze Gazelles? Hier vind je een overzicht van alle merken in de Select Group.
  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • Workshop "War for Talent" partie 1 : Comment retenir les talents ?
  5 april 2022

  Tijdens de maand maart trok David Decouche, directeur van Select Consultancy, door België voor deel 1 van de workshop "War For Talent".

  Select Consultancy maakt deel uit van Select Group en spitst zich toe op doorstroom en uitstroom. Want de medewerkers vormen de motor van een organisatie. Development trajecten, persoonlijke begeleiding, workshops en coachings zorgen ervoor dat medewerkers blijven groeien.

  Hoe behoud ik talent in mijn organisatie?

  In deze krappe arbeidsmarkt loont het om niet enkel in te zetten op instroom, maar ook na te denken over doorstroom. Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn huidige werknemers behoud? Die vraag vormde het uitgangspunt van het eerste deel van de workshop "War for Talent".

  'Door de workshop te combineren met een lunch of een ontbijt, en het te beperken tot een kleine groep, konden we het interactief maken,' vertelt David. 'We beperkten ons niet tot 1 sector, maar nodigden klanten uit van verschillende sectoren. Ze komen immers allemaal in contact met het behoud van talent en interne mobiliteit.'

  lees verder onder de foto

  lunchsessie in Herentals

  Hoe trek ik nieuw talent aan?

  In deze workshop ging David dieper in op het behoud van talent. In deel twee zal een ander lid van Select Group zijn expertise delen. Charlotte Mertens van EN HR solutions zal toelichten hoe inzetten op employer branding kan helpen bij het aanwerven van nieuw talent. Na de paasvakantie gaan we van start met dit tweede deel.

  De deelnemers uit de eerste reeks workshops lieten alvast weten tevreden te zijn over deel 1:

  “Zeer interessante workshop die goed to the point was met enkele praktische tips en tricks!”

  “Geen opmerkingen, het was fijn dat er verschillende toonaangevende bedrijven aanwezig waren.”

  “Was een duidelijke uiteenzetting van de huidige problematieken.”

  Benieuwd hoe het team van Select Consultancy u kan helpen? Bezoek de website of neem contact op met David via david.decouche@selecthr.be.

  Inschrijven voor deel 2 van de workshop? Er zijn nog enkele plekjes vrij. Schrijf je in via deze link.

  Lees meer >
  Event
 • 4 april 2022

  Select Group telt meer dan 10 verschillende merken. Tien verschillende entiteiten met elk hun eigen karakter, maar die alle tien de waarden en normen van Select Group delen. Tien (en meer) verschillende directeuren die met hun eigen verhaal toetraden tot de groep. Voor het eerst sinds het ontstaan van Select Group werden al deze merken samengebracht.

  Begin 2022 ontstond Select Group in zijn huidige structuur. Met een eigen logo en website. Meteen hét moment om voor het eerst ook alle leden fysiek samen te brengen. De meesten van hen kenden CEO Bart Gonnissen wel, maar niet elkaar. Een gemiste kans. De verschillende directeuren kwamen samen voor een tweedaagse in Limburg.

  Elkaar leren kennen en leren van elkaar

  ‘De bedoeling van deze tweedaagse was vooral om elkaar beter te leren kennen. Iedereen kent elkaars bedrijf wel bij naam, maar wat doen ze precies en waar zijn ze goed in?’ vertelt Jelle Destoop. ‘Op de eerste dag stond die kennismaking centraal. Iedere entiteit had een presentatie voorbereid.’

  ‘De tweede dag hebben we de tijd genomen om naar elkaars uitdagingen te luisteren: waar lopen we tegenaan en hoe kunnen we elkaar daarbij helpen’, legt Jelle uit. ‘We zitten allemaal samen in dezelfde groep en kunnen zeker van elkaar leren. Er zijn heel wat actiepunten genoteerd en tijdens de tweedaagse hebben we ook al wat inspiratie opgedaan. Een geslaagde eerste bijeenkomst.’

  Ontdek alle merken van Select Group, op onze website.

  Op de hoogte blijven van Select Group? Volg ons op Linkedin, Facebook en Instagram.

  Lees meer >
  Select Group
 • Select HR verhuist naar nieuw kantoor in Pelt: ‘nog dichter bij werkzoekenden’
  28 maart 2022
  Het aantal vacatures in de regio Limburg is ongezien hoog, dat merkt ook HR dienstverlener Select Group. Select HR schakelt een versnelling hoger met een nieuw kantoor in Pelt. Select nam de laatste zes maanden 17 nieuwe consultants aan om het huidige team van 120 te vervoegen in België. Vanuit 17 kantoren ondersteunen zij bedrijven bij het vinden van geschikt personeel. Die extra consultants komen er niet zomaar, de vraag naar personeel stijgt in alle hoeken van ons land.

  Steeds meer bedrijven roepen de hulp in van experts

  In onze regio is de huidige arbeidsmarkt extreem krap: het aantal vacatures overschreed dit jaar het recordaantal van 2019. De grote vraag naar arbeidskrachten in combinatie met het weinig aantal werkzoekenden, maakt het bedrijven in Limburg vandaag erg moeilijk om te groeien. Waar vinden ze nog geschikt personeel? ‘Het is een moeilijke zoektocht geworden. Waar sommige bedrijven vroeger nog zelf op zoek gingen, kloppen ze vandaag bij ons aan,’ vertelt Annemie Baeyens Regional Sales Manager Limburg bij Select HR. ‘De markt is zo krap dat je zonder voldoende expertise in HR, veel te veel tijd verliest in het vruchteloos zoeken naar personeel. Bovendien wil je ook zeker zijn dat je nieuwe werkkracht ook blijft op lange termijn.’

  Groter team om persoonlijke aanpak te blijven garanderen in Pelt

  Select HR is in Pelt bekend voor hun technische vacatures. Het afgelopen jaar hebben ze heel wat productiearbeiders, operatoren, magazijniers en ook engineeringprofielen geplaatst. Dankzij de andere business units (office, sales, hr en finance) ondersteunen ze Noord-Limburg niet alleen op technisch vlak maar plaatsen we ook HR profielen, customer service medewerkers en finance profielen. ‘Ons team is het afgelopen jaar gegroeid en dat was nodig! We moeten bedrijven kunnen blijven ondersteunen op de Select-manier en dat betekent met de volle aandacht voor de mens achter het CV. Dat vraagt tijd. Het groeiend aantal vacatures verhoogt de werkdruk. Extra consultants zorgen ervoor dat iedereen nog steeds de tijd kan nemen om die persoonlijke service te bieden.’ vertelt Mieke Veltjen, Regiodirecteur Limburg.
  Team Select Pelt
  Sofie, Noor, Deniz, Merel en Kevin

  Bereikbaarheid en zichtbaarheid belangrijk

  ‘Het kantoor in Pelt wat oorspronkelijk werd opgericht als satellietkantoor van Hasselt werd te klein en dus verhuisden we onlangs naar een nieuw pand in het centrum van Pelt,’ vertelt Annemie. ‘Op die manier zijn we niet alleen meer zichtbaar voor kandidaten en werkzoekenden maar ook makkelijker te bereiken. Iets wat voor ons erg belangrijk is. Select zet in op mensen, leert kandidaten echt kennen en kan zo nog beter een match maken tussen werknemer en werkgever. Dat lukt nog steeds het beste face-to-face, in het echt, in een van onze kantoren.’ Je vindt Select Pelt terug op hun nieuwe adres: Dorpsstraat 19, 3900 Pelt. Maak je liever eerst een afspraak, dat kan via: pelt@selecthr.be of 011/890850. Wij helpen jouw organisatie graag bij het zoeken naar geschikte kandidaten. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe job? Neem een kijkje tussen onze meer dan 300 vacatures in en rond Pelt: www.select-jobs.be
  Lees meer >
  Select HR
 • 23 maart 2022

  Wij reageren hierbij graag formeel op het bericht dat eerder deze week in de pers verscheen en waarbij Royal Antwerp Football Club de benoeming aankondigde van Marc Overmars als sportief directeur.

  Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geconsulteerd noch geïnformeerd.

  De keuze om de heer Overmars, die recentelijke werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group. Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen . We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien.

  Als Select Group hebben wij dan ook beslist om ons partnership met RAFC niet te zullen vernieuwen voor het seizoen 2022 – 2023.

  Vandaag kruist het thema “grensoverschrijdend gedrag” vaker dan we willen ons pad.
  In de media en ook dichterbij!
  Wij kunnen alleen maar vragen om steeds alert te zijn rond deze zaken en met respect om te gaan met collega’s en andere mensen rondom jullie.

  Indien u vragen heeft kan u Co-CEO Jelle Destoop contacteren via jelle.destoop@select-group.be

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • 21 maart 2022

  Select Group treedt via een buy-out constructie als minderheidsaandeelhouder toe tot het kapitaal van ARCH Group N.V. (Zaventem). Tevens worden zes beloftevolle medewerkers van de volgende generatie in het kapitaal betrokken.

  ARCH Group, gevestigd te Zaventem, is actief in consulting en project sourcing. Ze is gespecialiseerd in change management en begeleidt haar klanten bij vraagstukken rond complexe transformaties in het licht van technologische of organisatorische veranderingen en strategie implementatie. De onderneming wordt geleid door 4 senior vennoten: Bert Kuypers, Jan Van Laer, Bert Van Daele en Frans Beckers.

  Smart deal met Select Group

  Om de ontwikkeling van de onderneming te versnellen zocht ARCH Group een strategische partner met dezelfde visie. Een partner die hen kon versterken in 4 domeinen: mensen, markten, dienstenaanbod en organisatie. ARCH Group vond in Select Group een partner die haar kan ondersteunen in de vooropgestelde groei op vlak van employer branding, visibiliteit en merkherkenning. Via een buy-out constructie treedt Select Group toe als minderheidsaandeelhouder. Er worden tevens 6 beloftevolle medewerkers van de volgende generatie betrokken in het kapitaal, naast enkele individuele investeerders. De transactie heeft aldus mede tot doel om de transitie naar de volgende generatie verder te verzekeren.

  ARCH Group heeft de ambitie om onder deze versterkte kapitaalstructuur haar vooropgestelde groei verder te zetten, zowel organisch als via buy & build.

  SDM-Valorum begeleidde ARCH Group in deze Smart Deal.

  Lees het persbericht hier.

  Blijf Select Group volgen via onze sociale media: LinkedIn, Facebook en Instagram

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • Ondanks krappe arbeidsmarkt, vond Schilderwerken Para snel de juiste kandidaat
  14 maart 2022

  Wat alle leden van Select Group gemeen hebben? Ze zetten de mens centraal. Niet alleen voor klanten, maar ook voor onze kandidaten zijn we een partner. Bij Select HR in Gent zag consultant Karen dankzij die aanpak een opportuniteit voor een van haar kandidaten.

  Wanneer kandidaten solliciteren voor een vacature bij Select HR, worden ze van dichtbij opgevolgd. Past die vacature bij hun competenties? Past de organisatie bij hun persoonlijkheid? Onze consultants in de kantoren zijn echte jobcoaches die niet alleen met klanten maar ook met kandidaten partnerships aangaan. Karen van Select HR Gent vond zo dé oplossing voor kandidaat Ilse.

  “Deze kandidaat paste volledig in het plaatje”

  ‘Ik deed eigenlijk gewoon mijn job,’ vat Karen Imschoot, van Select HR Gent, het lachend samen. Toch ging het voor kandidaat Ilse bijzonder snel. Zij solliciteerde op een vacature via LinkedIn, de sollicitatieprocedure werd opgestart en de eerste gesprekken ingepland. Karen was overtuigd van de competenties van Ilse, maar leerde ook de persoon achter het CV kennen. ‘Ilse werkte al 17 jaar bij dezelfde werkgever. Solliciteren was voor haar nieuw.’

  ‘Toen een collega op kantoor sprak over een vacature bij Schilderwerken Para, moest ik meteen aan Ilse denken. Ze paste echt volledig in het plaatje. Ik stelde haar voor bij hen en we kregen meteen positieve feedback.’

  ‘In eerste instantie had ik een andere functie op het oog, maar toen Karen me contacteerde over Schilderwerken Para had ik er onmiddellijk een goed gevoel bij,’ vertelt Ilse. ‘Vlak bij huis, ideale uren om te combineren met mijn gezin. En toen ik ter plaatse op gesprek ging, klikte het meteen. Dus was de keuze snel gemaakt.’

  Schilderwerken Para is bijna 60 jaar een gevestigde waarde in de schilderswereld. Vooral als partner voor industriële schilderwerken maar ook residentiële schilder- en decoratiewerken.

  Fan van de snelle aanpak

  ‘Het was de eerste aanwerving die we via Select HR deden en we waren meteen verrast van hun service,’ vertelt Yves De Mild, zaakvoerder van Schilderwerken Para. ‘Het was niet alleen heel snel, maar de kandidaat was ook echt wie we zochten. Niet alleen de skills matchten, maar ook de persoon.’

  Op nog geen twee dagen tijd werd er een gepaste kandidaat gevonden voor Schilderwerken Para en kon Ilse haar zoektocht naar een nieuw job afronden. En dat alles dankzij een snelle samenwerking op kantoor.

  ‘Ik begin stilletjes aan mijn draai te vinden bij Para,’ vertelt Ilse. ‘Er werken stuk voor stuk heel aangename mensen, die me heel goed opvangen. Het is snel gegaan, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik de juiste keuze gemaakt heb.’

  Hoe kon Select HR zo snel schakelen?

  ‘Vandaag de dag zijn zelfs gangbare profielen zoals administratief bedienden, moeilijk te vinden,’ legt Karen uit. ‘Vroeger zette ik een dergelijke vacature zoals die van Schilderwerken Para open en solliciteerden er op dag één al tien kandidaten, vandaag is het soms erg lang wachten op een eerste sollicitant.’

  ‘Daarom kan je als bedrijf in deze krappe arbeidsmarkt beter in zee gaan met een HR partner. Select HR heeft een grote reserve aan kwalitatief, gescreende kandidaten en onze samenwerking op het kantoor in Gent is niet uniek. Ook in onze andere kantoren heerst dezelfde drive: past een nieuwe kandidaat beter bij een vacature, dan gaan we daarmee aan de slag. Bedrijven kunnen zo nog sneller in contact komen met de juiste kandidaat.’

  Ben je zelf op zoek naar een nieuwe medewerker? Neem contact op via ons contactformulier.

  Net als Ilse op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem een kijkje op www.select-jobs.be tussen onze meer dan 2.000 openstaande vacatures.

  Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Select Group? Volg ons op LinkedIn, Facebook, Instagram en YouTube.

  Lees meer >
  Klantenverhalen
  Select HR
  Succesverhaal
 • 13 maart 2022

  Wie denkt aan consultants, denkt misschien in de eerste plaats aan IT-ers of boekhouders. Maar ook in de zorgsector is projectwerk aan het groeien. Select Medical biedt zijn projectverpleegkundigen zo de kans om verschillende ervaringen op te doen.

  Voor velen in de zorgsector is dit een nieuwe manier van werken. Zo ook voor Melissa, die na lang twijfelen toch de stap waagde en vandaag andere collega’s aanraadt om ook te kiezen voor projectwerk.

  Nieuwe manier van werken

  Het groot tekort aan verpleegkundigen vraagt om nieuwe manieren van werken. Binnen Select Groep hebben we de afgelopen tien jaar heel wat ervaring opgedaan met projectwerk, voornamelijk binnen de Life Sciences. Met Select Medical zetten we die expertise sinds een aantal jaren ook in in de zorgsector.

  De projectverpleegkundigen van Select Medical werken net als hun collega’s van Select Projects fysiek bij de klant (een zorginstelling), maar worden ondersteund en begeleid door hun werkgever (Select Medical). Voor projectverpleegkundige Melissa kwam Select Medical op het juiste moment op haar pad.

  “Ik werkte al een vijftal jaar op de heelkunde afdeling van een Antwerps ziekenhuis. We waren een hecht team en ik werkte heel graag op mijn dienst. Ik had werkzekerheid, een vast contract en was niet van plan om van job te veranderen.” vertelt Melissa.

  “Als projectverpleegkundige leer ik nu nieuwe diensten kennen”

  Coronacrisis

  “Toen de coronacrisis de zorgsector trof, werd onze dienst opgedoekt. Ons team moest noodgedwongen fusioneren met een andere dienst. Dat was een hele aanpassing voor ons. En dat in een heel zware periode.”

  De projectverpleegkundigen van Select Medical werden tijdens die coronacrisis her en der ingezet in teams zoals dat van Melissa. “Tijdens die periode kwam een collega van Select Medical onze dienst versterken. Ze vertelde mij over projectwerk, iets waar ik op dat moment nog niets vanaf wist. Het klonk heel interessant en ik heb spontaan gesolliciteerd.”

  Betere uurroosters en een betere verloning

  Toch heeft Melissa lang getwijfeld. “Een werkgever waar je al vijf mooie jaren hebt mogen werken plots verlaten, die beslissing neem je niet van vandaag op morgen. William (Director Select Medical) had daar veel begrip voor. Tijdens ons eerste gesprek gaf hij me heel veel informatie en heb ik de tijd gekregen om alles te laten bezinken. William begreep mijn situatie heel goed en zette geen druk, dat apprecieerde ik.”

  Wat heeft Melissa dan toch overtuigd om te kiezen voor Select Medical? “Ik had al gehoord dat er bij Select Medical met meer aandacht naar uurroosters gekeken werd. Zo mag je geen 7 dagen achter elkaar werken. Ook de verloning is heel goed, dat ga ik niet onder stoelen of banken steken (lacht). Maar het zijn vooral die uurroosters en de afwisseling in de job, die mij hebben overtuigd. Het was een zware beslissing, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

  “Ik voelde me welkom”

  Het eerste project waarin Melissa startte was de geriatrie-afdeling van een Antwerps ziekenhuis. Dat is net iets anders dan de dienst heelkunde waar ze de afgelopen jaren werkte. “Ik was op voorhand wel wat angstig. Geriatrie heeft de reputatie een zware dienst te zijn waar je vaak het vuile werk moet opknappen. Maar eens gestart bleek het een leuke dienst te zijn met toffe collega’s. Ik voelde mij echt welkom, ook als projectverpleegkundige.”

  Het is natuurlijk anders dan werken in een vast team, maar toch kan Melissa alleen maar voordelen opsommen van projectwerk: “Ik zat al vijf jaar op dezelfde dienst. Als projectverpleegkundige kan ik nu ook andere diensten leren kennen en heb ik meer variatie in mijn job. Je wordt bij Select Medical ingezet omwille van je kwaliteiten, je hebt inspraak in je projecten je en de zorginstellingen waarderen jouw hulp.”

  Geen nummer, maar een persoonlijke aanpak

  Of we Melissa nog moeten overtuigen van projectwerk? Na enkele maanden heeft ze al een collega kunnen overtuigen om net als haar de stap te zetten. Een beter uithangbord konden we ons niet inbeelden. “Er zijn gewoon zoveel voordelen aan verbonden, dat ik het ook aan andere collega’s vertel.”

  “Bovendien wordt er bij Select Medical ook echt naar je geluisterd. Je bent hier geen nummer. William belt me regelmatig om te vragen hoe het gaat. Die persoonlijke aanpak is naast alle andere voordelen, misschien nog wel de belangrijkste reden geweest om voor Select Medical te kiezen.”

  Wil je net als Melissa aan de slag gaan als projectverpleegkundige of heb je nood aan meer info? Neem contact op met William de Marbaix via William.deMarbaix@selecthr.be of 03 612 22 87

  Nieuwsgierig welke opdrachten we in de aanbieding hebben? Bekijk onze vacatures hier: www.select-jobs.be

  Lees meer >
  Select Medical
 • Select Group partner van Antwerp Spring Festival
  4 maart 2022

  De cultuursector krijgt steeds meer ademruimte en dat is ook goed nieuws voor Antwerp Spring Festival. Naast partnerships met Mercy Ships en Unicef, ondersteunt Select Group ook culturele projecten. Van 17 tot 24 mei vind je ons terug als partner van Antwerp Spring Festival, een feest in Antwerpen voor fans van klassieke muziek met een verrassende twist.

  Cultureel engagement

  De liefde voor muziek en in het bijzonder klassieke muziek is erg groot bij Select Group. Zo is Select Group ook partner van Casco Phil, een bijzonder orkest. Ze omschrijven zichzelf als een collectief: “een ensemble dat inhoud en goesting – naast een voortdurende staat van verwondering en nieuwsgierigheid – voorop plaatst.”

  Bart Gonnissen, CEO van Select Group, maakt deel uit van de raad van bestuur van deze organisatie en is dan ook nauw betrokken.

  Casco Phil Orkest
  Casco Phil

  Select Group & Antwerp Spring Festival

  Toen de organisatoren van Antwerp Spring Festival partners zochten om hun idee verder uit te bouwen, kwamen ze bij Select Group terecht. Wij engageerden ons als sponsor en de organisatie kon vol vertrouwen bouwen aan een interessant programma. Eind februari 2020 startte de ticketverkoop en ook bij Select lagen de uitnodigingen klaar om verstuurd te worden. Corona zorgde ervoor dat alles werd uitgesteld.

  Na meer dan twee jaar, kan Antwerp Spring Festival toch doorgaan. Select Group is de organisatie blijven steunen in moeilijke tijden. We zijn vandaag dan ook erg trots en hopen dat cultuurliefhebbers zullen genieten van de verschillende voorstellingen in Antwerpen.

  Antwerp Spring Festival concert

  Over Antwerp Spring Festival

  Van 17 tot 24 mei is het feest in Antwerpen voor fans van klassieke muziek met een verrassende twist. Beethoven combineert zijn elegante 18e-eeuwse outfit met een stoere lederen jack, en het adembenemend kader van het festival maakt de ervaring helemaal compleet. De prachtig gerenoveerde Handelsbeurs op de Meir, waar verleden en heden naadloos in elkaar samenvloeien, staat symbool voor verfrissende muzikale samenwerkingen met klinkende namen zoals Tom Lanoye, Mauro Pawlowski en het Orkest Opera Ballet Vlaanderen. Dankzij Discovery Day kan je op de koop toe jong aanstormend talent op 4 unieke locaties ontdekken.

  Meer informatie & tickets: https://antwerpspringfestival.be/

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • Select Group zet volgende stap via nieuwe Smart Deal
  3 maart 2022
  Select Group ronde onlangs een nieuwe Smart Deal af, met behulp van SDM-Valorum. Dit om de toekomst van de groep te verzekeren. Lees hieronder het volledige persbericht: Na een eerste Smart Deal in 2018 en enkele succesvolle overnames, schrijft Select Group nu een volgend belangrijk hoofdstuk in haar verhaal. Via een nieuwe Smart Deal wordt de transitie verdergezet naar de volgende generatie familiale aandeelhouders en krijgen ook 17 sleutelmedewerkers de kans om in te stappen in het kapitaal. Bart Gonnissen blijft de groep leiden als CEO, samen met Jelle Destoop (commercieel directeur) en Charlot Van Ussel (operationeel directeur). Beiden vervullen zij sinds eind 2021 ook de rol van co-CEO, om zo op termijn de fakkel volledig over te nemen van Bart.

  Nieuwe structuur zorgt voor focus op verdere groei

  Daarnaast werd via de Smart Deal een aandeelhoudersstructuur gecreëerd die verdere groei mogelijk moet maken. Het aandeel van investeerders groeide, waarbij nu naast de actieve aandeelhouders 80 individuele investeerders het bedrijf ondersteunen met hun netwerk en – indien er zich hiertoe opportuniteiten voordoen – middelen om overnames mogelijk te maken. Door de hertekende organisatiestructuur, waarbij de dagelijkse leiding meer bij Jelle en Charlot komt te liggen, kan Bart zich nu meer focussen op de buy & build strategie van de groep.

  Select Group in cijfers

  De Select Group is een one stop shop voor kwalitatieve HR diensten. In 2021 realiseerde het bedrijf, 500 medewerkers sterk en actief in 32 kantoren over 7 landen, een omzet van 130 miljoen euro en een EBITDA van meer dan 8 miljoen euro. Via een mix van organische en anorganische groei is het de ambitie van de actieve aandeelhouders om de komende vijf jaar te groeien naar een groep van 250 miljoen euro omzet en een EBITDA van 15 miljoen euro. SDM-Valorum begeleidde de Smart Deal van A tot Z.
  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • Hoe complimenten geven aan collega’s die oprecht overkomen?
  25 februari 2022

  Een compliment krijgen is altijd leuk. Je zou denken dat complimenten geven dat ook is, maar dat is het niet altijd zo. Je wilt vermijden als een slijmbal over te komen, zeker op het werk. Denk maar aan een compliment geven aan je baas. Hier vind je enkele tips om alsnog jouw complimenten uit te delen.

  Complimenten geven aan collega’s is niet zo moeilijk, maar hoe kan je een compliment geven aan je baas? Je wilt vermijden het lievelingetje te worden of onoprecht overkomen. Andersom is het voor een leidinggevende ook belangrijk om oprechte complimenten te geven aan zijn of haar medewerker.

  Hier vind je enkele tips om complimentendag op het werk te vieren en een collega een compliment geven.

  Een collega complimenten geven?

  Je wilt twee dingen vermijden wanneer je rechtstreekse collega’s complimenten geeft. Enerzijds wil je oprecht overkomen en niet als een slijmbal. Anderzijds wil je je collega’s niet het gevoel geven dat je ze graag evalueert.

  Hoe geef je jouw collega een compliment? Geef een compliment over zijn specialiteit. Iets wat jij zeker niet in je takenpakket wilt opnemen en waar hij of zij zeer goed in is. Heeft jouw collega bijvoorbeeld een update uitgevoerd van de website en heb jij hier al goede dingen over gehoord van klanten, is een voorbeeld van een compliment: “Er hebben al 5 klanten gebeld over onze nieuwe website. Ze vinden hem super goed.” Dat komt oprechter over dan te zeggen dat iemand “goed bezig is”.

  Kantoor Gosselies geeft elkaar graag complimenten

  Complimenten geven aan je baas?

  Een compliment geven aan je leidinggevende is niet zo vreemd. Niet enkel je baas mag complimenten geven aan jou, jij kan hem ook complimentjes geven. Let er dan wel op dat het oprecht overkomt. Geef je een compliment over de nota’s van je baas, maar lees je die nooit? Dan komt dit niet goed over.

  Een voorbeeld van een oprecht compliment: je leidinggevende helpt je op weg met een moeilijke email, jij geeft het compliment: “Bedankt voor je advies. Die zin over hoe een extra week ons nog verder kan brengen, geeft vertrouwen en maakt duidelijk dat we nog steeds op schema zitten.” Door een compliment voor je baas te koppelen aan een les die je leerde, klinkt het veel oprechter.

  Een ander voorbeeld van een compliment aan je baas is: “Dat is een goede oplossing, hoe kom je daarop?”.

  Jouw collega een compliment geven als leidinggevende?

  Medewerkers willen weten wat hun baas van hen vindt. Of ze goed werk leveren én jouw verwachtingen overtreffen. Geef als leidinggevende oprechte complimenten, een voorbeeld van een compliment: “Ik zie dat je meer gefocust bent”. Werkt jouw medewerker een project succesvol af? Complimenteer iedereen die er aan meewerkte.

  Op 1 maart 2022 is het Complimentendag. Dé dag om complimentjes uit de delen. Wees specifiek en oprecht, deel er niet teveel uit en geef complimenten persoonlijk één op één en niet aan een hele groep.

  Geef je graag complimenten? Dat is positief! Jij geeft om mensen! Zo’n warme persoonlijkheden passen perfect bij Select Group. Neem een kijkje tussen onze openstaande vacatures!

  Lees meer >
  Tips & tricks
 • Select Projects gaat voor verdere optimalisatie met competence centers
  17 februari 2022

  Ieder lid van Select Group deelt dezelfde waarden. Een daarvan is het leveren van toegevoegde waarde. Select Projects, onderdeel van Select Group, is een kennisorganisatie die oplossingen levert aan bedrijven in de Life Sciences en streeft naar het leveren van toegevoegde waarde bij haar klanten .

  De laatste jaren is Select Projects geëvolueerd van het bieden van eenmalige ondersteuning naar het aanbieden van geïntegreerde oplossingen op maat. Met het opzetten van competence centers, neemt Select Projects opnieuw een stap richting verdere professionalisering.

  Competence centers staan garant voor kennisdeling

  Het Select Projects team bestaat uit 200 medewerkers met uiteenlopende competenties die verschillende functies uitvoeren als project ingenieurs, laboranten en magazijniers. Competence centers brengen structuur aan in deze grote ploeg. Een competence center verzamelt een groep collega’s met gelijkaardige functies. Maar het doel is niet enkel praktisch. Wij vroegen aan Inge, competence center lead van het competence center Engineering & Validation, wat deze stap nog meer kan betekenen voor Select Projects.

  ‘Een van de grote doelen met de competence centers is het delen van kennis. We hebben zoveel talent in huis, maar het onderling contact tussen deze talenten kon verbeterd worden. Onze medewerkers voeren opdrachten uit, ter plaatse, bij klanten. Projecten duren minstens één maand, maar vaak veel langer. In die tijd hebben ze contact met collega’s die toevallig ook bij dezelfde klant aan het werk zijn. Maar andere Select Projects-medewerkers, die misschien dezelfde expertise hebben, kennen ze niet. Zitten ze met een vraag dan hebben ze niet meteen een klankbord. Dat wordt opgelost met de competence centers. Wij faciliteren dat contact.’

  Select Projects Academy Day
  Opleidingen worden aangestuurd vanuit de Competence Centers

  Hoe weten jullie wie wie kan helpen?

  ‘Bij de start van de competence centers hebben we een competentiematrix opgesteld. Een een gedetailleerde tabel waarin je kan zien welke expertise we reeds in huis hebben en waar er groeimogelijkheden zijn. Alle competenties werden opgedeeld in centers en elk competence center kreeg een lead met daaronder enkele Subject Matter Experts. Het is ondermeer hun taak om ervoor te zorgen dat collega’s met elkaar in contact kunnen komen.’

  Opleidingsprogramma op maat bij Select Projects

  De competence centers zijn nu 1,5 jaar up & running, welke collega’s hebben jullie vanuit de competence centers al kunnen verder helpen?

  ‘Iedereen! Dat klinkt misschien raar, maar een van onze belangrijkste taken is het samenstellen van de opleidingskalender. Bij Select Projects worden heel wat opleidingen aangeboden en welke dat zijn, bepalen wij. Op basis van de skills die ontbreken in onze competentiematrix en op basis van gesprekken die we hebben met collega’s binnen ons competence center.’

  ‘Daarnaast zijn er ook een aantal concrete vragen binnengekomen. Zo was er iemand die een archief moest herorganiseren en niet goed wist waar te beginnen. Die hebben we in contact gebracht met een collega die al een gelijkaardig project deed. Of had er iemand een vraag over technisch tekenen, dan konden we die ook verder helpen. Op die manier zijn we als competence lead een echte technische contactpersoon en zijn de collega’s van de backoffice meer een algemeen contact voor vragen over loon, ziekte en firmawagens.’

  Inge is zelf competence lead, maar startte niet in die rol bij Select Projects. In december 2019 startte ze als planning- en validatiecoördinator. Wat houdt dat juist in?

  ‘Kort samengevat moet ik ervoor zorgen dat alles in de juiste volgorde verloopt op mijn project: eerst de muren zetten en dan de elektriciteit leggen. Ik moet ervoor zorgen dat alle documenten op tijd opgeleverd zijn, alles goed geregistreerd wordt en teams kunnen samenwerken binnen een project.’

  ‘Ik heb eind 2019 voor Select Projects gekozen omwille van het competence center-verhaal. Dat werd toen al bij mijn sollicitatie toegelicht. Ik gaf ook meteen aan dat de rol van lead mij aansprak. Het coachen en mensen begeleiden, dat doe ik heel graag. En dat vind ik nu terug in mijn rol als competence center lead: je zit met collega’s samen om te bespreken waarin ze nog willen groeien, je selecteert kandidaten voor het development traject en begeleidt nieuwkomers binnen Select Projects.

  Competence centers als hulpmiddel voor recruiters

  Rosalie kreeg als schoolverlater steun vanuit de competence centers

  Passen die nieuwkomers dan altijd in de lege vakjes van de competentiematrix? Hoe adviseren jullie het hiring team hierin?

  ‘Nee, niet alle nieuwe collega’s passen binnen die matrix. We hebben iedereen nodig om Select Projects te doen groeien, om projecten bij klanten uit te voeren. We adviseren het hiring team wel om bijvoorbeeld nieuwe collega’s te zoeken die een bepaalde technische expertise hebben om zo onze matrix verder aan te vullen. Op die manier kan Select Projects ook in de breedte groeien.

  We helpen het hiring team ook op andere manieren. Zo kennen onze recruiters niet altijd alle technische details in een specifieke vacature en helpen we hen hierbij. Wanneer een klant een nieuwe opdracht heeft, kunnen we de recruiters ook uitleggen waar ze op moeten letten bij het zoeken naar kandidaten. Soms nemen we ook deel aan sollicitatiegesprekken om de technische kennis te kunnen peilen.

  Klanten krijgen meer inzicht in kennen en kunnen

  Wat maakt de competence centers ook voor klanten van Select Projects interessant?

  ‘Onze service naar klanten is voor Select Projects heel belangrijk. We willen echt een toegevoegde waarde leveren en niet zomaar ergens een tekort invullen. Met onze competentiematrix konden we recent al laten zien aan klanten welke soorten experts we in huis hadden. We delen zo onze inzichten en geven de klant zo een duidelijk beeld van hoe Select Projects oplossingen kan bieden.

  Stel dat er een project wordt opgezet over warmtewisselaars, maar de klant daar niets vanaf weet en wij in onze matrix zien dat we hier een aantal experts in hebben. Dan kunnen we de klant ondersteunen zodat die niet zelf naar oplossingen moet zoeken. Het kan ook een stapje verder, op teamniveau. Met de matrix kunnen we teams gaan samenstellen die over een juiste mix van skills beschikken om projecten volledig uit handen te nemen. Klanten kunnen dan rekenen op een volledig geïntegreerde oplossing, op maat van hun noden.’

  De toekomst van de competence centers

  ‘We hebben reeds een mooie gestart gemaakt met de competence centers, maar er is nog heel veel mogelijk. Ik denk in de eerste plaats aan de competentiematrix, die we nog verder kunnen ontwikkelen. Ook bij de onboarding van nieuwe collega’s en de opleidingskalender is er nog groeimarge. Dit jaar ligt de focus op een aantal interne projecten zoals werken rond welzijn en gezondheid, maar we kijken ook steeds op lange termijn: hoe kunnen we dankzij de competence centers nog verder professionaliseren en duurzaam evolueren.

  Als ik zie hoe Select Projects na 1,5 jaar gegroeid is, mede dankzij de competence centers, dan belooft dit veel goeds voor de toekomst.’

  Wil jij als expert aan de slag binnen Select Projects? Check dan zeker onze openstaande vacatures en vul het plekje binnen onze competentiematrix in!

  Meer weten over het development traject dat High Potentials binnen Select Projects mogen volgen? Lees hier het verhaal van Thomas.

  Lees meer >
  Select Projects
 • 16 februari 2022

  Een jobbeurs dat is dé plek om een nieuwe of een eerste job te vinden. Als HR groep zetten we hier dan ook ieder jaar op in. Met onze verschillende merken zijn we ook in 2022 aanwezig op heel wat (digitale) jobbeurzen.

  Wij faciliteren jouw groei en op de jobbeurzen mag je dit letterlijk nemen. Je kan op onze standen terecht voor advies over jouw loopbaan, we screenen je CV en geven verbeterpunten en kunnen misschien zelfs al wat concrete vacatures aanbieden.

  Kom langs voor een leuke babbel of volg een training op de jobbeurzen

  Ook jonge starters die net afstuderen en op zoek gaan naar een eerste job, kunnen heel wat tips uit de jobbeurzen halen. Op zowel de jobbeurs Thomas More De Nayer als BECE geven onze collega’s sollicitatietrainingen. Daarin geven we tips & tricks over hoe je jouw CV pimpt, hoe je een sollicitatiegesprek voorbereid en hoe je een goede eerste indruk maakt. Kortom hoe je jouw eerste job scoort.

  Hieronder zie je op welke jobbeurzen we aanwezig zijn:

  Overzicht van de jobbeurzen

  Kom je langs op een van deze jobbeurzen, dan kan je je gegevens achterlaten op deze pagina. We nemen dan na de jobbeurs contact met je op over een eerste job.

  Heb je nog nood aan extra tips. Onze collega Charlotte geeft je er 5 in deze video:

  Pas afgestudeerd als ingenieur? Wij helpen je naar een eerste job!

  Als ingenieur ken jij alles over biologie, chemie en fysica. Maar hoe zet je jouw technische kennis om in een job? Select Projects organiseert op 3 mei een online workshop over solliciteren, op maat van pas afgestudeerde ingenieurs. In onze masterclass vertelt Bénédicte meer over de soorten jobs die er bestaan, wat je op je CV zet en hoe je als ingenieur naar een sollicitatiegesprek gaat. Daarnaast delen we ook wat je mag verwachten van je eerste loon en hoe jij nu de juiste werkgever kiest.

  Meer informatie over deze masterclass vind je op deze pagina: “Masterclass: hoe vind ik een eerste job?

  Of schrijf je in via onderstaand formulier:

  Lees meer >
  Event
 • Vacaturemarketing: wanneer een gewone vacature niet meer voldoende is
  14 februari 2022
  Wat doe je als de klassieke kanalen niet meer werken? Als je vacature amper instroom oplevert en je de juiste profielen niet kan bereiken? Met vacaturemarketing zet Select Group jouw vacature op een gerichte manier in de markt. Antwerps bedrijf Solvio maakte als een van de eersten gebruik van onze service en vond in enkele weken de twee kandidaten waar het bedrijf al maanden naar op zoek was.

  Nog nooit zoveel vacatures

  De arbeidsmarkt was nog nooit zo krap als nu. Dat laten de cijfers van VDAB duidelijk zien. In juni telde de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling meer dan 33.000 vacatures, een cijfer dat nooit hoger lag. Ter vergelijking: in juni 2019 ging het om 21.414, in mei 2019 om 27.357. Dat is goed nieuws na de coronacrisis. 'Er is sprake van een inhaalbeweging na de abrupte daling in 2020', legt VDAB uit in De Tijd . 'Heel wat bedrijven hebben in de lockdowns aanwervingen uitgesteld.' Nu de economie aantrekt, zijn ze dringend op zoek naar werkkrachten.
  “Het aantal vacatures bij VDAB lag nog nooit zo hoog.”

  Grote vraag, weinig aanbod

  ‘Ook bij Select merken we dat het aantal opdrachten op korte tijd enorm is gestegen,’ vertelt Jelle Destoop, Commercieel Directeur Select Group. ‘De coronacrisis was zeer onvoorspelbaar. Bedrijven pauzeerden lopende aanwervingen of annuleerden plannen om nieuwe medewerkers aan te werven. Van zodra de economie terug aantrok en bedrijven opnieuw nood hadden aan extra werkkrachten, steeg het aantal vacatures.’ ‘Vandaag worden we overstelpt met vragen. Onze klanten zijn opnieuw op zoek naar medewerkers. En de grote vraag aan werkkrachten in combinatie met het kleine aanbod aan kandidaten, maakt de situatie erg moeilijk. De markt, daar kunnen we niets aan veranderen. Maar met vacaturemarketing kunnen we wel de juiste kandidaten sneller tot bij ons krijgen.’
  “Met vacaturemarketing kunnen we de juiste kandidaten sneller tot bij ons krijgen.”
  Dat kon Solvio als een van de eersten ondervinden. Solvio is een vaste waarde in de Antwerpse regio als syndicus en beheerder van kleine en grote eigendommen van zowel particulieren als bedrijven. Zij zochten een property manager, liefst met wat ervaring op de teller. Een moeilijke opdracht gezien de huidige arbeidsmarkt. ‘Als property manager bij Solvio ben je verantwoordelijk voor het beheer van heel wat gebouwen, een hele uitdaging dus. De job is niet voor iedereen weggelegd,’ vertelt Olivier Blockhuys. ‘We zochten iemand met ervaring, die zijn niet eenvoudig te vinden. Om onze nieuwe medewerker te zoeken, schakelden we al vrij snel de hulp in van Select.’

  Via de gewone weg

  ‘We zijn voor Solvio van start gegaan zoals voor elke andere vacature: na een grondig intakegesprek met Olivier, stelden we een vacaturetekst op en plaatsten we die op onze jobboards. Daarnaast gingen we ook zelf op zoek naar kandidaten in onze eigen database en via andere bronnen’, vertelt Steffi, Lead Consultant bij Select Antwerpen. ‘We merkten al snel dat dit een lastige zou worden. Het aantal kandidaten voor dit soort functies is zeer beperkt. Niet veel mensen kunnen of willen de job uitvoeren en voor deze vacature was er vraag naar iemand met ervaring. Dat maakte het des te moeilijker.’ Steffi begon in april 2021 aan de zoektocht en focuste voornamelijk op LinkedIn. ‘Zulke moeilijke profielen moet je persoonlijk benaderen.’ Uit de intensieve search kwam een goede kandidaat die een voorstel kreeg, maar uiteindelijk toch bij zijn huidige werkgever bleef. In juli gingen we dus opnieuw op zoek.

  “Dringend gezocht: property manager”

  Na de zomervakantie kwam er een uitdaging bij: ‘Een andere property manager had onze organisatie verlaten’, vertelt Olivier. ‘We waren dus niet alleen op zoek naar een nieuwe medewerker maar bijkomend ook een dringende vervanging. We vroegen Select of ze niet iets meer konden doen.’ Op dat moment stond vacaturemarketing bij Select nog maar net op punt. Solvio werd de eerste klant die hier gebruik van zou maken. ‘In de huidige arbeidsmarkt voldoet het niet meer om een vacature online te zetten en te wachten op sollicitanten. Je moet daar zijn, waar jouw potentiële kandidaat is’, legt Steffi uit. ‘Bij Select kunnen we bouwen op onze ervaring: we weten dat het ene profiel meer aanwezig zal zijn op Indeed, en dat het andere profiel vacatures zal bekijken op LinkedIn. Zodoende publiceren we vacatures al op een gerichte manier. Vacaturemarketing gaat nog een stap verder.’
  “Bij vacaturemarketing vertrek je nog meer vanuit de kandidaat.”
  Bij vacaturemarketing vertrek je nog meer vanuit de kandidaat. Aan de hand van een arbeidsmarktanalyse wordt er bepaald op welke mediakanalen de kandidaten die je zoekt bewegen en je dus dient te publiceren, hoe de vacaturetekst eruit moet zien en welke bijkomende campagnes we kunnen ondernemen. Kortom een marketingcampagne op maat voor jouw vacature.

  Wat is vacaturemarketing?

  De core business van Select is het rekruteringsproces: kandidaten vinden, op zoek gaan naar hun talenten en die matchen met wat werkgevers zoeken. Het menselijk aspect staat hierbij centraal: de tijd nemen om je kandidaat echt te leren kennen, verder te kijken dan het cv. Maar om dat te kunnen doen, heb je voldoende kandidaten nodig. In een krappe arbeidsmarkt als deze vergt dat een extra expertise.
  Die vond Select bij EN HR Solutions. In het voorjaar van 2020 nam Select deze Nederlandse RPO-speler over. Een van hun sterktes? Vacaturemarketing. Zij zorgen ervoor dat een vacature bekeken wordt, gelezen wordt en dat de juiste kandidaten solliciteren. Kortom alles wat vooraf gaat aan een sollicitatie. Select en EN HR Solutions vullen elkaar hierin mooi aan want van zodra de sollicitatie bij de recruiter binnenkomt, kan die de juiste vragen stellen en de match maken met een potentiële werkgever. Lees ook: "Select neemt EN HR Solutions over"

  Eerste vacaturemarketingcampagne meteen een succes

  Terug naar het verhaal van Solvio. Olivier kreeg het voorstel om een vacaturemarketingcampagne op te zetten. Begin september ging de campagne live. Amper drie dagen later kwam de eerste sollicitatie binnen. De vacature werd in de eerste twee weken 143 keer bekeken. Ter vergelijking, de twee weken voor de lancering werd de vacature slechts 20 keer bekeken. Tijdens de campagne solliciteerden 13 kandidaten op de vacature. Een week na de start van de campagne, kreeg een eerste property manager een voorstel. De tweede solliciteerde op het einde van de campagne en ondertekende enkele weken later zijn contract. Een zoektocht die meer dan 6 maanden heeft geduurd, werd op minder dan drie weken beslist.
  “Niemand kon snel genoeg de juiste kandidaten aanleveren.”
  ‘We waren enorm tevreden over de campagne!’ vertelt Olivier ‘De nood werd wel erg hoog met de nakende vervanging. We zijn in die periode ook gaan aankloppen bij andere partijen, maar niemand kon snel genoeg de juiste kandidaten aanleveren. Door vacaturemarketing op te starten, konden we veel meer kandidaten op korte tijd aantrekken.’ ‘Het was iets nieuws, maar het heeft gewerkt.! En Select hield ons elke week op de hoogte van de resultaten. Daarnaast konden we ook blijven rekenen op de service die we gewend waren van Select: zij screenden de sollicitanten en brachten ons in contact met interessante kandidaten die matchten met de jobinhoud maar ook met ons als bedrijf. We konden het volledige rekruteringsproces met vertrouwen in handen van Select leggen.’ Ben je momenteel op zoek naar kandidaten? Schakel Select in om de juiste kandidaat te vinden! Neem voor meer informatie contact op met commercieel directeur Jelle Destoop via jelle.destoop@selecthr.be of +32 3 612 22 91.
  Lees meer >
  Succesverhaal
 • Select Projects Development Traject zet in op persoonlijke groei
  27 januari 2022

  De beste versie van jezelf worden, daar streeft Select Projects naar. Het blijven ontwikkelen van je vaardigheden, blijven groeien als persoon. Daarom startte in 2021 het eerste development traject. Een programma voor High Potentials binnen Select Projects die hun carrière verder willen uitbouwen. Een van de deelnemers was Thomas Van der Heyden. Na niet helemaal te weten wat hij eruit zou halen, kijkt hij nu terug op een zeer leerrijke periode.

  Groeikansen zien en benutten

  Marlies Collart, Human Capital Developer

  ‘Niemand start bij Select Projects om enkel en alleen zijn of haar taken uit te voeren. Je krijgt hier de kans om je talenten verder te ontwikkelen,’ legt Marlies Collart uit. Zij staat als Human Capital Developer nauw in contact met de medewerkers van Select Projects en luistert wanneer er loopbaanvragen zijn. ‘Eind 2020, selecteerden we een 20-tal High Potentials op basis van onze gesprekken met medewerkers tijdens de “People Day”. High Potentials waarvan wij denken: die willen én kunnen een volgende stap zetten in hun carrière.’

  Deze 20 High Potentials kregen dan de kans om het Select Projects Development Traject te volgen. ‘In zo’n traject volg je verschillende modules die je een aantal softskills aanleren. Vaardigheden die je als persoon maar ook op professioneel gebied doen groeien. En die je verder ontwikkelen richting een leidinggevende functie. Iedere High Potential die wilde deelnemen aan het traject, moest een motivatiebrief bezorgen.’

  ‘Elke sessie heeft me vooruit geholpen’

  Thomas, project ingenieur aan de slag op een project bij Pfizer, stelde zich kandidaat maar zag niet meteen het volledige potentieel van het traject: ‘Ik vond het leuk dat ik geselecteerd was, maar zag vooraf niet in hoe ik het traject in mijn dagdagelijkse job zou gebruiken. Naarmate het traject vorderde, leerde ik nieuwe skills. Als ik vandaag terugkijk, zie ik dat er heel wat zaken uit de opleidingen terugkomen in mijn job.’

  In mei startte het traject met een eerste training over het kleurenmodel Insights. ‘Alleen al die eerste sessie heeft mij al vooruit geholpen. Vandaag kan ik de mensen in mijn team beter inschatten. Dat is een blauw-groene persoon, die moet ik best op die manier benaderen. Maar ook uit de andere sessies heb ik veel gehaald.’

  Opleiding projectmanagement
  ‘Gelukkig konden de opleiding live en op een covid safe manier doorgaan’

  Chirurgen en me-time

  Thomas Van der Heyden
  Thomas Van der Heyden

  ‘Wist je dat chirurgen hun operaties altijd in de voormiddag doen? Dat is omdat je dan een betere focus hebt. Dat hebben we onder andere geleerd in de module Time Management. Uit die opleiding gebruik ik vandaag heel veel toepassingen : ik plan me-time blokken in mijn agenda, ik zet belangrijke informatie eerst in een mail en probeer hefbomen te zien om zo met minder inspanningen meer resultaten te halen.’

  Thomas werkt als Select Projects consultant in een team bij de klant. Zijn teamgenoten, vast in dienst bij de klant, konden niet genieten van een dergelijk traject. Toch deelt hij zijn inzichten ook met het team: ‘Ik maak nu timeslots op onze meetings. Per topic definieer je een aantal minuten en vermijd je onnodige discussies. Het is ook efficiënter. Collega’s die niet aanwezig moeten zijn voor bepaalde topics, besparen zo ook tijd.’

  ‘Moest ik het development traject niet hebben gevolgd, bleef ik in mijn comfort zone’

  ‘Een derde interessante module was die van leiderschap. Niet zozeer het geven van leiding aan een team maar wel het leiding nemen over jezelf en werken aan je groei. Daarin zagen we het onderscheid tussen een statische mindset waarbij je vanuit een comfortabele positie niet verder kan groeien versus een groei-mindset waarbij je opportuniteiten ziet en uit je comfort zone komt om te groeien.’

  ‘In dat opzicht is dit development traject voor mij een grote opportuniteit geweest. Moest ik hier niet aan hebben deelgenomen, bleef ik in die comfortabele positie zitten. Je rolt na een tijd automatisch in die positie, je doet elke dag je werk en je wordt niet meteen gepusht om je carrière verder te ontwikkelen. Door zo’n traject te doorlopen, blijf je focussen op je groei.’

  Tweede Development Traject weldra van start

  Ook in 2022 organiseert Select Projects een development traject. ‘De eerste editie was een succes en we willen dit opnieuw doen,’ vertelt Marlies. ‘Tijdens onze people day eind 2021 hebben we opnieuw een aantal medewerkers gesproken die openstaan voor een volgende stap in hun loopbaan. We stellen nu de groep samen en weldra start ook hun traject.’

  ‘Om de groep van vorig jaar te blijven betrekken, worden ze uitgenodigd als buddy’s. Zo kunnen de deelnemers van vorig jaar wat tips meegeven en de nieuwe deelnemers wegwijs maken in het traject.’ Ook Thomas zal zo’n buddy zijn: ‘Daar kijk ik al naar uit! Ik raad het Development Traject ook aan aan alle andere collega’s. Ik was zelf verbaasd over hoeveel tips nu nog toepas. Een echte eye opener.’

  Ben jij op zoek naar een werkgever die investeert in je carrière? Neem contact op met ons hiring team of bekijk de vacatures bij Select Projects op hun website.

  Thomas en zijn collega’s bij Pfizer

  Lees meer >
  Employer Branding
 • De eerste elektrische wagens voor Select Group
  25 januari 2022
  In 2021 engageerden verschillende leden van Select Group (Select, Select Projects en iStorm) zich als Baanbrekende Werkgever, een traject waar je je als werkgever jaarlijks engageert om een project te concretiseren rond duurzaam mobiliteitsbeleid of mensgericht personeelsbeleid. Er zijn 3 pijlers waarvan "slimmer en groener onderweg" er 1 is. Een jaar na het opstarten van dit project, rijden nu de eerste elektrische wagens van Select rond in België. Twee van onze pioniers, Charlotte & Kimberley, leggen uit waarom ze voor elektrisch rijden kozen.

  Naar een elektrische vloot

  De omschakeling naar “groener onderweg” was een hele uitdaging. Een wagenpark van meer dan 250 wagens maak je niet in 1, 2, 3 elektrisch. Wat met laadpalen? Welke type wagens zijn er beschikbaar? Welke impact heeft dit praktisch voor onze medewerkers? Hoe krijgen we hen mee in dit verhaal? Tijdens het traject van baanbrekende werkgever is er heel wat informatie uitgewisseld tussen de deelnemende bedrijven. Hier hebben we heel wat uit geleerd. Binnen Select werd gelijktijdig een interne projectgroep opgericht om de uitrol van het elektrisch wagenpark goed voor te bereiden.
  Vijf ID3's op de parking van het hoofdkantoor
  De eerste elektrische wagens van Select op de parking

  Vervroegd kerstcadeau

  Net voor Kerstmis reden dan de eerste elektrische wagens de parking van het hoofdkantoor van Select op: vijf Volkswagen ID3’s. Vijf uitverkoren pioniers binnen Select Group werden eind vorig jaar klaargestoomd om als allereerste deze elektrische wagens te mogen testen. Charlotte (Léonard, Select België) en Kimberley (Janssens, Select Projects) delen hun ervaringen:

  Waarom ben je zo blij met deze nieuwe wagen?

  Kimberley: ‘Ik ben blij dat ik als een van de eerste personen van Select de elektrische wagen mag testen. Voor mij toont dit aan dat Select zijn werknemers niet zomaar aanziet als een nummer. Ik vind het een hele mooie geste van Select om dit project te laten testen door de werknemers zelf!’ Charlotte: ‘Je krijgt ook meer auto voor je budget: een grotere wagen, meer comfort, een sterkere motor en toch heel stil.’
  Charlotte en haar nieuwe Volkswagen ID3

  Wat vind je van de switch naar elektrische wagens bij Select?

  Charlotte: ‘Ik vind dat Select de overgang goed heeft aangepakt. In mijn ogen zijn we nu zelfs een voorloper op het gebied van elektrisch rijden.’ Kimberley: ‘Het is ook een zeer mooie bijdrage naar het milieu toe. Er rijden de dag van vandaag veel bedrijfswagens rond en door de overschakeling naar elektrisch rijden, is dit een positieve stap vooruit.’

  Hoe zou je collega’s die twijfelen overtuigen om de switch te maken?

  Charlotte: ‘Het is een heel andere manier van rijden. Het is erg comfortabel en een elektrische wagen rijdt soepel. Ik snap dat mensen met veel vragen zitten, bijvoorbeeld over het opladen. We kregen nu thuis een laadpaal, wat erg praktisch is. In de toekomst, wanneer alle kantoren zijn uitgerust met oplaadstations, zal het nog makkelijker gaan. Het is een andere manier van denken, maar nieuwe gewoontes leer je snel aan.’ Kimberley: ‘Het elektrisch rijden is zeer aangenaam en milieuvriendelijker dan een wagen die rijdt op brandstof. In het begin had ik wat schrik voor de afstand die je ermee kan rijden. Zo wordt er aangeraden om de wagen na iedere rit opnieuw op te laden, zodat als je op het onverwachts een langere rit moet doen, je er zeker zal geraken. Je kan ook in “spaarstand” rijden, dan verbruikt hij minder batterij en laadt hij zichzelf op. Dit is ook een positief punt vind ik. Het is even een andere mindset die je moet aannemen, maar dat zal snel wennen.’
  Kimberley en haar nieuwe Volkswagen ID3

  Wat zal de eerste uitstap zijn met je nieuwe elektrische wagen?

  Kimberley: ‘Mijn eerste uitstap was naar Gent om mijn nieuwe wagen te tonen aan vrienden. Ze schrokken er allemaal van hoe zalig de wagen rijdt en hoe hij uitgerust is met zoveel opties, zoals de sfeerverlichting in de wagen.’ Charlotte: ‘Mijn eerste lange rit was die van het hoofdkantoor in Antwerpen naar huis, ik woon in Luik. Gelukkig ben ik veilig thuisgeraakt.’

  Welke muziek luister je in de wagen?

  Kimberley: ‘In de wagen luister in naar de radiozender NRJ.’ Charlotte: ‘Ik luister ook naar de radio of een playlist op Spotify.’ Werk jij graag voor een baanbrekende werkgever? Bekijk de openstaande vacatures binnen Select Group.
  Lees meer >
  Employer Branding
 • 9 Voordelen van werken als consultant
  10 januari 2022
  Wie werkt in ons land kan dat onder verschillende contractvormen: met een vast contract van bepaalde of onbepaalde duur, op uitzendbasis als ‘interimmer’ of als consultant. Binnen de Select Group bieden we al deze vormen aan maar wat zijn de voordelen van werken als consultant? Als consultant ben je ook vast in dienst, maar je dagdagelijkse werk doe je niet rechtstreeks bij je werkgever, maar bij klanten. Tom Andries, consultant bij iStorm Projects, somt negen voordelen op van werken als consultant. Consultancy wint aan populariteit. Binnen de Select Group kan je als consultant werken bij Select Projects als ingenieur of technieker, bij Select Medical als verpleegkundige of bij iStorm Projects als IT-er. Het principe is overal hetzelfde: je bent werknemer bij het consultancybedrijf, maar voert opdrachten uit bij klanten.

  Wat doet Tom?

  Voor Tom zit dat zo: ‘Ik werk voor iStorm Projects als IT Service Engineer en voer momenteel een opdracht uit bij een bouwbedrijf. Zij hebben afdelingen in Duitsland, Engeland, Australië, Frankrijk … met elk hun eigen IT-ers. Ik neem de IT-dienst van de Belgische en Franse afdeling voor mijn rekening. Voor hen doe ik algemeen IT support, maar ook het bestellen van nieuw materiaal, het onderhoud van servers, cyber security, kortom alles wat een onderneming nodig heeft op vlak van IT ondersteuning.’

  Voordeel 1: Meer vrijheid

  ‘Hoewel het niet altijd zo is, solliciteer je meestal voor een job die je toch enige tijd wil doen. Jouw werkgever verwacht ook dat hij of zij je aan boord kan houden voor jaren, en als je het goed doet, zelfs voor de rest van je leven. Mij lijkt dat niet zo fijn, daarom ben ik liever consultant. Als mijn huidige project me niet langer uitdaagt, neem ik contact op met Eric (De Prins, Director iStorm Projects). Hij kan dan een vervanger voor mij zoeken, zodat de klant verder kan en ik kan starten op een nieuw project. Als vaste werknemer gaat dat allemaal niet zo simpel: je moet ontslag nemen bij je huidige job, opzegtermijn, verlofdagen, vakantiegeld, opnieuw een loon onderhandelen, er komt veel bij kijken. Wanneer ik iets anders wil, wissel ik van project en blijft mijn contract bij iStorm Projects lopen zoals voorheen. Die vrijheid heb je niet als je ergens vast in dienst bent. Je kan niet zomaar zeggen ‘ik wil iets anders doen’. Dat gaat niet.’

  Voordeel 2: Meer veiligheid

  ‘Als consultant heb je een extra veiligheid. Wanneer je vast in dienst bent als IT-er in een bedrijf, en dat bedrijf moet besparen of gaat failliet, dan zal je op zoek moeten naar iets nieuws. Wanneer dit zou gebeuren bij iStorm Projects, klop ik aan bij Eric en dan zoekt hij voor mij een nieuw project bij een nieuwe klant. Ik ben nooit mijn job kwijt, wanneer mijn project ophoudt.Voordeel 3: Solliciteren doe je nooit alleen ‘Wie op zoek gaat naar een nieuwe job staat er meestal alleen voor. Je moet zelf informatie over het bedrijf opzoeken, de vacature goed bekijken en je voorbereiden op het sollicitatiegesprek. Als consultant moet je natuurlijk ook solliciteren voor je opdrachten bij klanten. De klant moet zeker zijn dat jij de consultant bent, die hij of zij nodig heeft. Maar ik krijg altijd heel wat inside information voor zo’n gesprek. Eric geeft mij altijd wat tips. Hij weet wat de klant ongeveer gaat vragen en we bereiden het gesprek samen voor.’
  View this post on Instagram

  A post shared by Select (@selectstagram)

  Eric en twee collega’s bij iStorm Projects

  Voordeel 4: Andere manier van werken

  ‘Dit voordeel is misschien niet voor iedereen, maar ik vind het leuker om te werken voor een klant, om een service te leveren. Het is helemaal anders dan rechtstreeks voor een werkgever werken. Je kan een klant echt verder helpen en dat voelt anders. Het vraagt ook een andere skillset. Zo moet je je altijd aanpassen naar de klant: op het ene project verwacht de klant bijvoorbeeld formele communicatie, terwijl een andere klant het graag wat losser wil.’

  Voordeel 5: Jij bent de expert

  ‘Klanten bij wie je een project uitvoert, rekenen op jouw expertise. Als ze vragen hebben, stellen ze die aan jou. Ze beschouwen je niet als een medewerker maar als een externe expert. Dat heeft soms ook het voordeel dat je bij interne bedrijfspolitiek niet betrokken bent. ‘Ik ben hier enkel als extern expert’, zeg ik dan. Maar af en toe heeft het ook nadelen. Zo staan externe consultants soms op een andere parking of hebben ze geen recht op een extra pauze of een gratis lunch in de cafetaria.’

  Voordeel 6: Jezelf verbeteren

  ‘Wanneer je ergens wordt aangenomen pas je meestal in een vakje. Jij bent datgene wat die organisatie nodig heeft, je voert een bepaald takenpakket uit en daar stopt het. Vaak is er geen ruimte of budget om jezelf verder te ontwikkelen. Zeker wanneer je bijvoorbeeld de enige IT-er bent binnen een organisatie, dan heb je geen tijd om opleidingen te volgen.’ ‘Stel je werkt als IT-er vast in dienst bij een bouwbedrijf. Jij bent de IT afdeling en zal enkel datgene doen, wat het bouwbedrijf nodig heeft. Is er geen behoefte aan software development, dan zal je die vaardigheid niet kunnen ontwikkelen op je job. Als consultant kan je dit wel doen. Je traint je skills in opleidingen en kan ze verder ontwikkelen in de praktijk op nieuwe projecten.’
  Tijdens een opleidingsdag leer je andere consultants kenen en schaaf je je skills bij.
  ‘iStorm Projects is het gewoon om opleidingen aan te bieden. Je krijgt de mogelijkheid om trainingen te volgen, examens af te leggen en certificaten te behalen. Op die manier kan je groeien en projecten doen waar steeds andere skills voor nodig zijn. Dat is niet enkel interessant voor jonge IT-ers die hun carrière willen opbouwen maar ook voor ervaren IT-ers die zich willen specialiseren.’

  Voordeel 7: Er wordt naar je geluisterd

  ‘In sommige bedrijven is er slechts één evaluatiegesprek per jaar. Bij iStorm Projects gebeurt dit doorheen heel het jaar. Eric polst geregeld hoe het gaat, we doen 360graden evaluaties en we houden elkaar op de hoogte. Zo krijg je veel meer inzicht in waar je naar toe wilt met je carrière en kan je dit ook veel eenvoudiger aanbrengen bij je leidinggevende.’

  Voordeel 8: Een carrière die blijft uitdagen

  ‘Bij iStorm Projects bouw je aan je loopbaan. In evaluatiegesprekken maken we een roadmap en leggen we doelen vast. Dit geeft me veel motivatie en doet mijn carrière sneller groeien. Als ik ergens vast zou zitten in een job waar ik niet meer kan groeien en zou moeten vechten voor een opslag, dat zou ik niet volhouden. Door doelen te stellen en die te behalen, blijf je jezelf uitdagen.’

  Voordeel 9: Een bedrijfswagen

  ‘Als consultant heb je een bedrijfswagen nodig. Je zit immers niet altijd op hetzelfde kantoor. Een ander project, betekent een andere klant en een andere locatie. Het is een heel praktisch voordeel, maar voor mij wel een belangrijk voordeel. Zo’n auto voegt ook waarde toe aan je loonpakket zonder te moeten onderhandelen over je brutoloon.’
  View this post on Instagram

  A post shared by Select (@selectstagram)

  Niet iedereen kan als consultant aan de slag

  De voordelen die Tom hier deelt, vindt hij zelf een pluspunt aan het werken als consultant. Maar natuurlijk telt dat niet voor iedereen. ‘Er zijn mensen die liever wel 10 jaar dezelfde job uitvoeren, die liever op één vaste plek werken en die graag altijd hetzelfde doen. Maar als je dat niet bent, loont het om te werken als consultant.’ ‘Ik merk dat er wel een trend komt naar meer consultancy. Vroeger was het gangbaar om 40 jaar dezelfde job te doen, vandaag wordt er veel vaker gewisseld. Dankzij consultancy kan dat gewoon veel gemakkelijker.’ ‘Ook voor bedrijven is consultancy interessanter,’ legt Tom uit. ‘In plaats van een sollicitatieprocedure op te starten en te moeten inschatten of iemand wel de juiste IT-kennis heeft, kunnen ondernemers veel sneller en efficiënter te werk gaan door een consultancy bureau in te schakelen. Past het profiel van de consultant toch niet bij de taak voor handen? Dan kan een andere consultant de klus wel klaren. Zo kunnen ze heel wat tijd en geld besparen aan selecties, assessments en opleidingen.’ Wil je net als Tom starten als consultant in IT? Of heeft jouw bedrijf nood aan een expert in IT? Neem contact op met Eric De Prins via eric.deprins@istorm-projects.be Meer informatie over iStorm Projects, vind je op hun website: www.istorm-projects.be
  Lees meer >
  IStorm Projects
  IT
 • 30 november 2021

  Select Group ondertekende eind 2020 het charter van baanbrekende werkgever. Een charter waarin meer dan 112 bedrijven zich engageren om hun medewerkers centraal te zetten in het nieuwe hybride werken. Een van de aandachtspunten in dit charter is de verbondenheid tussen teams creëren. Een uitdaging waar heel wat bedrijven mee kampten het afgelopen corona-jaar.

  Non-verbale communicatie en informele contacten zijn essentieel om sterke teams en culturen te bouwen. Een Baanbrekende Werkgever zet in op het creëren van verbondenheid binnen teams en tussen teams. De kantooromgeving is nog steeds dé plek om teams samen te brengen, al zal de inrichting moeten mee evolueren om verbondenheid verder te stimuleren.

  Charter Baanbrekende Werkgever

  Toch was het charter niet leidend voor de verschillende acties bij Select Group. Als familiebedrijf zijn de medewerkers van Select Group het gewend om vaak samen te komen: twee Gatherings per jaar, een zomer- en nieuwjaarsfeest met alle medewerkers en de Funky Fridays in de kantoren iedere maand. De omschakeling naar verplicht thuiswerk daagde HR uit om de verbondenheid op andere manieren te versterken. Een overzicht van de acties om verbondenheid te versterken in 2021.

  Feestzaal wordt veilige kantoorruimte

  2021 begon niet zoals we het gewend waren. Geen nieuwjaarsfeest zoals anders waar bijvoorbeeld consultants van Select Projects elkaar kunnen ontmoeten. Om dit contact onderling toch te faciliteren stelde het hoofdkantoor van Select zijn feestzaal open. Consultants die in 2020 gestart zijn bij Select Projects en sindsdien enkel nog vanuit hun thuiskantoor hebben gewerkt, konden tijdens deze “work@the office”-dagen op een veilige manier eindelijk kennismaken met hun collega’s.

  Veilig werken op kantoor
  Tijdens de lunch is er tijd om een glaasje te heffen op de verloving van een collega


  Daarnaast zorgde de company radio “Coro-no radio” ook bij zij die wél op kantoor of on site konden werken voor verbondenheid: een namiddag lang verzoekplaatjes, succesverhalen delen en leuke prijzen weggeven.

  Verbondenheid via company radio
  Director iStorm Projects Eric De Prins in de radiostudio tijdens "het Franse uurtje"

  Squeeze the day!

  In het eerste kwartaal was de slogan: Squeeze the day! Een 10.000 stappen-challenge moest iedereen in beweging krijgen: kom met je kantoor samen om aan het begin van de werkdag een wandeling te maken, leg het moment vast op beeld en win een leuke prijs voor je team. Ook een virutele yoga sessie bood medewerkers de kans om hun thuiswerkdag met wat extra frisheid te starten.

  Paashaas & coffee cuddles

  Met Pasen stuurde de Paashaas een Coffe cuddle op: een mok gevuld met chocolade. Maar niet zomaar een mok. Eentje die je kan personaliseren. Ieder team organiseerde coffee cuddle-calls waar je kon zeggen (of op je mok kon schrijven) hoe je je voelde. Tijd maken voor een informele babbel om te ventileren was de doelstelling.

  Eerste online Gathering

  Tijdens de halfjaarlijkse Gatherings brengt de directie van Select Group meer duidelijkheid over de cijfers, de toekomst van de organisatie en lopende projecten. Die formele Gatherings met meer dan 200 medewerkers konden niet langer fysiek doorgaan. Dankzij het partnership met RAFC, kon dit in een professionele setting live worden uitgezonden.

  Online event vanuit persruimte van RAFC
  Online Gathering op de Bosuil

  Sportieve verbondenheid: Select United: het EK 2021

  Omdat ook het zomerfeest in het water viel, haalde Select alles uit de kast om van het EK een Select-EK te maken. Iedere medewerker van de Select Group werd lid van Select United, kreeg een supporterspakket voor Nederland of België en kon zijn of haar pronostiek ingeven op een app.

  De grote prijzen zorgden voor gezonde rivaliteit onder de collega’s. Voor de Belgische medewerkers was er ook een moment om de pronostiek-concurrenten recht in de ogen te kijken tijdens een match op groot scherm. Kantoren werden in bubbels van 4 verdeeld en de bediening zorgde ervoor dat iedereen kon blijven zitten.

  Veilig naar de Rode duivels kijken
  Het team van Peps in een bubbel van vier in het Bosuilstadion


  Hockey trainingen

  Voor sportieve collega’s werden de hockeytraining verdergezet. In de zomer van 2019 nam Select Group deel aan het Hockey Corporate Tournament in Brussel. De belofte om verder te trainen werd meermaals onderbroken door Corona maar de tijd leerde ons dat buiten sporten ook veilig kan. Daarom werden in de herfst enkele trainingen georganiseerd. Het team kijkt ernaar uit snel terug een toernooi te kunnen spelen.

  Eindejaar: Sinterklaas & Christmas Radio

  De eindejaarsperiode bij Select start traditiegetrouw met het Sinterklaasfeest. De Sint komt dan langs op het hoofdkantoor om er de kinderen van de medewerkers een geschenkje en een leuke namiddag te bezorgen. Deze traditie werd omgezet in een tekenwedstrijd: ieder kind dat een tekening instuurde, kreeg een geschenkje in de plaats. Voor de medewerkers was er zoals ieder jaar een chocoladeletter.

  Ook de kerstperiode die normaal gezien gepaard gaat met een kerstdrink op kantoor, moest anders. Dit jaar gaan is er net als vorig jaar company radio. Tijdens onze “Christmas Radio” is er tijd voor leuke babbels met collega’s, kerst-verzoekplaatjes en wedstrijden. CEO Bart Gonnissen sluit de radio af met een digitale ZOOM-kerstboodschap.

  Al deze acties zijn geboren tijdens het corona-tijdperk maar moeten daarom niet meteen opgeborgen worden van zodra het virus verdwenen is. Inzetten op verbondenheid staat hoog op de agenda van de Select Group. Het is een van de aandachtspunten binnen het charter Baanbrekende Werkgever die we ook in 2022 niet uit het oog willen verliezen.

  Ontdek meer over Select als baanbrekende werkgever.

  Werk jij graag voor een baanbrekende werkgever? Bekijk onze interne vacatures

  Lees meer >
  Employer Branding
 • Videocall
  8 november 2021

  Binnen Select Group werken heel wat medewerkers op projectbasis bij klanten on site. Binnen Select Projects is dit niet ongewoon. Ze zetten zich iedere dag in om de beste versie van zichzelf te worden. Een werkdag bij Select Projects ziet er iedere dag anders uit. Nadat Tom ons een dagje meenam, was het deze keer aan Jo om zijn dag te delen met ons. Bekijk hier hoe hij woensdag 17 november beleefde.

  Hey! Mijn naam is Jo! Ik werk sinds april 2017 bij Select Projects. Ik ben gestart als QC analist en sinds september werk ik als Validatie Analist. Je vind mij dus vaak terug in het labo. Momenteel werk ik op een project bij een farmaceutisch bedrijf in Heist-op-den-Berg.

  Podcast

  6:22 Ik start mijn dag altijd met een podcast in de auto op weg naar het werk. Een ontspannende manier om de dag te starten. Geen zorgen, bij het nemen van deze foto was ik niet aan het rijden. Safety first! Zeker in onze Select-auto’s!

  Leeg kantoor

  7:00 Ochtendstond heeft goud in de mond. Helemaal alleen op kantoor! Ik begin elke dag om 7u, zodat ik er meteen kan invliegen!

  Jo in het labo

  10:18 Momenteel ben ik bezig met een project om een nieuwe GC methode te valideren.

  Select Projects collega's in het labo

  13:15 We werken met verschillende Select Projects-collega’s op deze site. Tijdens mijn middagpauze spring ik even binnen in een naburig labo, waar zij aan het werk zijn.

  Videocall met het intranet team

  16:05 Bij Select Projects voeren we niet alleen opdrachten uit bij klanten, ook bij interne projecten mag je je steentje bijdragen. We werken al een tijdje aan een intranet, zo kunnen alle collega’s die op verschillende sites staan, toch in contact blijven met elkaar.

  Om het intranet op te starten en uit te rollen werd een project team samengesteld. Ik neem de meer technische kant voor m’n rekening. Vandaag hadden we een meeting met het team want de lanceerdatum komt steeds dichterbij!

  Jo en zijn Select Projects firmawagen

  18:36 Na het werk is het tijd om te ontspannen! Ik ben een fervent loper. Vandaag stond er een rustige hersteltraining op de planning na een intervaltraining van gisteren.

  Select Projects Hockeytraining

  19:49 De afgelopen vier jaar hebben we heel wat activiteiten gedaan. Twee grote feesten per jaar, een academy day en geregeld een afterwork drink. Op die momenten kan je ook kennismaken met collega’s die op andere projecten werken. Sinds de coronacrisis zijn we niet meer samengekomen met iedereen.

  Toch proberen we in kleine groepjes en op een veilige manier activiteiten te organiseren. Tijdens de zomer hebben we een office workout gevolgd in openlucht, we hebben een namiddag “Radio Select Projects” gemaakt en deze herfst zijn we terug gestart met hockey trainingen.

  Select Projects hockeytraining

  21:02 Het laatste deel van de training deden we een wedstrijdje. Ons team won met 3-0. In de zomer van 2019 namen we deel aan een hockey bedrijventoernooi. Hopelijk zijn we snel van dat virus af en wordt er opnieuw een toernooi georganiseerd. Wij blijven alvast trainen!

  Net als Jo deel uitmaken van het Select Projects-team? Bekijk hier onze vacatures of stuur ons jouw cv.

  Lees meer >
  Engineering
 • 20 augustus 2020

  Wanneer je op zoek bent naar een job zijn er een aantal manieren om die te vinden: je kan zelf aan de slag en door jobboards scrollen, je kan jouw droomwerkgever rechtstreeks contacteren of je kan een recruiter ter hand nemen. Maar wat is nu de beste methode?

  Er bestaan verschillende manieren om een job te zoeken. Soms is het beter rechtstreeks naar een werkgever te stappen en soms ga je best via een recruiter. We zetten even de voor- en nadelen van elke methode op een rijtje.

  Rechtstreeks solliciteren

  Heb je een openstaande vacature gezien bij een firma die je aanspreekt en wil je hier graag solliciteren? Waag je kans! Informeer eventueel op voorhand of deze vacature weldegelijk nog open staat en zet al je troeven in. Maar wees niet verbaasd als je na een aantal weken nog geen antwoord hebt gekregen. Wanneer je rechtstreeks solliciteert, kan het soms wat langer duren. Bedrijven hebben immers niet altijd een dedicated aanwervingsteam.

  Is er geen vacature, dan wordt het moeilijk. Je kan dan best een contactpersoon binnen het bedrijf kennen om te vermijden dat je sollicitatie verticaal wordt geklasseerd. Ook hier zal je langer op een antwoord moeten wachten. Bovendien hebben sommige grote bedrijven een vaste rekruteringspartner en zullen ze jouw sollicitatie dus niet zelf bekijken. Hier kan je altijd naar vragen.

  Je CV zomaar rondsturen naar tientallen bedrijven, wordt niet geapprecieerd. Niet door werkgevers en niet door recruiters. Wil je na die massale rondvraag nog hulp inroepen van een recruiter, zal die minder snel geneigd zijn je te helpen want je CV is al bekend bij tientallen werkgevers.

  Wil je rechtstreeks solliciteren?

  • Ga gericht aan de slag
  • Solliciteer op een openstaande vacature
  • Zorg dat je reeds een contactpersoon kent.
  • Nadelen? Een langere wachttijd en bij sommige bedrijven kan het niet omdat ze werken via een vaste rekruteringspartner

  Solliciteren via een recruiter

  Wil je een streepje voor hebben bij je sollicitatie? Ga dan te raden bij een recruiter. Dit zijn professionals in solliciteren. Ze weten hoe ze hun klanten moeten benaderen, hoe ze jouw CV aantrekkelijk kunnen maken en hoe ze moeten aandringen wanneer het stil blijft.

  Vaak hebben recruiters ook heel wat vacatures in hun portefeuille die “onder de radar zitten”, zo kan je via hen toegang krijgen tot die “verborgen arbeidsmarkt”. Heb je een vacature bij een topbedrijf gezien? Ook dan kan je via een recruiter solliciteren. Bouw een band op met jouw recruiter en stel de vacature voor.

  Natuurlijk zijn niet alle recruiters dezelfde. Waar maken wij het verschil? Bij alle bedrijven binnen Select Group staat de mens centraal. Onze collega’s gaan eerst in gesprek met jou over je kennen en kunnen, je persoonlijkheid en wat je juist zoekt. Zo kunnen ze voor jou een perfecte match zoeken, niet alleen op basis van de jobinhoud maar ook op persoonlijk vlak.

  Waarom solliciteren via een recruiter?

  • Toegang tot heel wat verborgen vacatures
  • Recruiters frissen jouw CV op zodat hij eruit springt bij je werkgever
  • Je krijgt tips op maat voor je op sollicitatiegesprek gaat
  • Je moet minder lang wachten op een antwoord
  • Recruiters stellen vacatures voor die bij je profiel passen, zodat je zelf niet eindeloos meer hoeft te zoeken


  Ben je op dit moment op zoek naar een job? Neem een kijkje tussen onze vacatures. Niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met onze recruiters in de kantoren.

  Lees meer >
  HR
 • 9 juli 2020

  Als gespecialiseerde generalist, bieden merken binnen Select Group oplossingen op maat van verschillende sectoren. Ieder met z'n eigen specialisme. Zo is iStorm gespecialiseerd in IT rekrutering en biedt Select Projects projectoplossingen in engineering. Beide groepsleden werken met doelgroepen die schaars zijn op de arbeidsmarkt.

  Hoewel de Coronacrisis voor een daling zorgde van het aantal vacatures, verwachten experts nu opnieuw een stijging in de vraag naar ingenieurs & IT’ers. De knelpuntberoepen zullen dus op lange termijn knelpuntberoepen blijven.

  Daling in het aantal vacatures

  VDAB merkte de afgelopen maanden een daling in het aantal vacatures binnen de knelpuntsectoren IT en techniek. Voor het meest gevraagde profiel “analist-ontwikkelaar ICT” verschenen de voorbije 12 maanden slechts 1.512 vacatures, een daling van 41 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

  Het aantal vacatures voor algemeen informatica- en ICT-medewerkers daalde met 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Woordvoerster van VDAB Joke Van Bommel, legt hiervoor de oorzaak bij de coronacrisis: ‘Vooral bij bedrijven die op projectbasis werken met freelancers, zien we een daling.’

  Wat de ingenieurs betreft, merkt VDAB een gelijkaardig beeld: vacatures voor profielen onder de noemer ‘expert onderzoek en ontwikkeling in de industrie’, daalden in aantal met 10 procent. Vacatures voor productmanagers kenden een daling van 37 procent.

  Nieuw onevenwicht maakt witte raaf weer vindbaar

  Volgens Van Bommel maakt de lagere vraag en het groter aantal werkzoekenden het mogelijk voor bedrijven om de witte raaf te vinden. De terughoudendheid van bedrijven en de economische onzekerheid maken bovendien dat kandidaten sneller beslissen om voor een job te gaan.

  Wat het statuut van knelpuntberoep betreft, is er volgens Van Bommel weinig beweging. ‘Het aantal werkzoekende ingenieurs is nauwelijks gestegen en de daling in aantal vacatures is niet voldoende om vraag en aanbod in evenwicht te brengen.’

  Vraag naar IT & ingenieurs zal terug stijgen


  In de afgelopen periode hebben bedrijven meer dan ooit beroep gedaan op technisch talent. Denk maar aan de ontwikkeling van een vaccin of het opzetten van een veilige thuiswerkomgeving. Digitalisering is voor de gehele economie nu in een hogere versnelling geschakeld dankzij Corona. Bijgevolg zal zeker op lange termijn de vraag naar technisch talent alleen maar groter worden.

  Wil jij je professionele carrière een andere wending geven? Bekijk onze openstaande vacatures voor IT talent. Geen IT maar wel ervaring als ingenieur? Neem een kijkje bij onze collega's van Select Projects, gespecialiseerd in technisch talent.

  Bron: https://tinyurl.com/ycwuo4k6

  Lees meer >
  IT
 • 29 juni 2020

  Eind februari, nog net voor de start van een lange reeks Covid-19 maatregelen, nam Select Group officieel een meerderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf EN HR solutions over. Hierdoor versterkt Select Group verder haar aanwezigheid in Nederland, vandaag de dag de belangrijkste markt voor flexibele arbeid in Europa en overstijgt de groepsomzet voor de eerste maal sinds de oprichting de grens van 100 miljoen euro.

  Opnieuw een strategische versterking voor de HR - groep.

  Het partnership creëert niet alleen een grotere geografische balans binnen de groep, die momenteel voornamelijk actief is in de Benelux en ook activiteiten heeft in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar voegt bovenal een belangrijke 4de pijler toe aan haar dienstverlening. Naast Werving & Selectie, Projectsourcing en Consultancy & Outplacement kan Select Group haar klanten vanaf nu ook Recruitment Process Outsourcing (RPO) en Total Talent Acquisition (TTA) aanbieden, de kerncompetentie van EN HR solutions.

  RPO - Recruitment specialist ter plaatse bij de klant

  RPO is een dienstverlening waarbij EN HR solutions als recruitment specialist het rekruteringproces van een organisatie geheel of gedeeltelijk overneemt. Hierbij opereert zij onsite en volledig uit naam van haar klant. Indien er in een RPO constructie naast vast personeel ook flexwerkers en ZZP’ers worden geworven is er sprake van Total Talent Acquisition. Een andere belangrijke pijler van EN HR solutions is de online dienstverlening: ontwikkelingen van werkenbij-sites, vacaturemarketing en employer branding projecten. Deze onderdelen kunnen op zichzelf staand worden aangeboden, maar zijn standaard in de RPO dienstverlening geïntegreerd.

  RPO is al jarenlang groot in de VS en sterk groeiende in Nederland, typische voorlopers in de HR markt. In België staat RPO nog in haar kinderschoenen, maar de wisselwerking tussen de expertise van EN HR solutions en het Belgische netwerk van Select Group kan hier snel verandering in brengen. Omgekeerd kan Select Group via het netwerk van EN HR solutions in Nederland haar klassieke dienstverlening in Nederland versneld uitbreiden.

  Opnieuw vanuit Smart Deal

  Tenslotte biedt deze overname, die werd gestructureerd vanuit een Smart Deal filosofie, de mogelijkheid aan de huidige directie van EN HR Solutions, Algemeen directeur Tjesca Honnef-Kuijtenbrouwer en Commercieel directeur Kevin Sebel, om toe te treden tot het aandeelhouderschap, naast meerderheidsaandeelhouder Select Group en de twee verkopers. Select Group werd in deze transactie begeleid door SDM-Valorum.

  Tjesca Honnef-Kuijtenbrouwer en Kevin Sebel nemen de operationele leiding verder voor hun rekening. Bart Gonnissen, CEO bij Select Group, volgt de integratie globaal op en bouwt mee aan een optimale synergie tussen beide organisaties, waarbij EN HR solutions als merk zal blijven bestaan naast Select Group.

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • 9 april 2020

  De projectverpleegkundigen van Select Medical zetten zich deze dagen in op de covid19-afdelingen van verschillende ziekenhuizen. Ze zijn de zorghelden van België. Ook zij wisten niet wat deze epidemie zou brengen, maar trekken iedere dag weer opnieuw hun beschermingskledij aan om de zwaarst getroffen patiënten te verzorgen. Zo ook Saartje die pas in januari afstudeerde als verpleegkundige en haar eerste werkdag meteen mocht starten op een Covid19-afdeling.

  ‘Zoiets leer je niet op school,’ vertelt Saartje (22). Ze studeerde in januari af en solliciteerde bij Select Medical. ‘Ik wilde ervaring opdoen bij verschillende projecten en dat is me tot hier toe zeker en vast gelukt.’ Al vanaf de eerste dag werd ze ingezet op de covid19-afdeling. ‘Ik had de dagen voordien zoals iedereen thuisgezeten, het nieuws gevolgd en de beelden uit Italië gezien. Toen ik op mijn eerste dag begon en mijn leidinggevende vroeg of ik op de afdeling met Covid19-patiënten wilde starten, was dat toch even schrikken.’

  Continu alert zijn

  Normaal staat Saartje op de afdeling heelkunde. Werken op een Covid19-afdeling is zeker aanpassen: ‘Je werkt altijd per twee en controleert elkaar voortdurend op procedures en kledij. Je moet ook veel aandachtiger zijn dan vroeger en altijd nadenken: ben ik veilig? Is mijn onderliggend uniform niet zichtbaar? Heb ik dubbele handschoenen aan? Handen ontsmet? Je ziet het virus niet en moet dus altijd beschermd zijn, altijd nadenken over wat je doet. Dat maakt het zo vermoeiend.’

  De beschermingskledij is bovendien nodig, maar niet aangenaam. ‘Van de maskers en de brillen krijgen we drukletsels in ons gezicht. Nu steken we al iets in ons masker, om onze neus wat te sparen. Na een lange shift is mijn gezicht pijnlijk en staan het masker en mijn beschermingsbril er helemaal in. Als ik dan de foto’s van Italië bekijkt, snap ik hoe ze daaraan komen.’

  Niet laten zien dat je bang bent

  Maar dat is niet het enige verschil. Ook de angst die leeft onder de collega’s en patiënten is nieuw. Saartje ziet allerlei mensen op haar afdeling. ‘Vannacht stond ik bij een jongen van 28. Het is heel moeilijk wanneer je geconfronteerd wordt met mensen van je eigen leeftijd. Patiënten zijn vaak heel onrustig. Wij als verpleegkundigen proberen dan niet te laten zien dat ook wij bang zijn.’

  ‘Het is mentaal wel zwaar, daar ga ik niet om liegen. Na mijn eerste dag op de covid19-afdeling, kwam ik huilend thuis en heb ik mijn man eens goed vastgepakt, ook al mag dat niet. Je voelt dat je een nog grotere verantwoordelijkheid hebt dan anders.’

  Blij om iets te kunnen betekenen

  Saartje geeft alles wat ze kan tijdens een shift. ‘We zijn continu bezig: medicatie klaarleggen, parameters opvolgen, koorts meten, patiënten goedleggen, medicatie bijgeven. Tijdens de nachtshift neem je maar één pauze. Je moet dan al je beschermingsmateriaal uitdoen om even aan de andere kant van de gang wat te kunnen drinken. Je wilt dat ook zo kort mogelijk doen om je buddy niet te lang alleen te laten.’

  De appreciatie, het applaus, de witte lakens die uithangen voor de zorghelden, Saartje vind het wel leuk. ‘Ik zie mezelf niet als held. Ik doe wat ik hoor te doen, net zoals voor de crisis. Ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor mensen. Daarom koos ik ook voor deze job. De steun van iedereen is wel leuk om te horen en te zien.’

  Collega’s trekken elkaar erdoor

  Van haar collega’s binnen hetzelfde ziekenhuis maar ook binnen Select Medical krijgt ze veel steun. ‘We trekken elkaar erdoor. Rani, die ook voor Select Medical werkt, staat in hetzelfde ziekenhuis als ik. Ze heeft de afdeling mee opgestart en weet er ook heel veel van. Wanneer er collega’s van andere afdelingen zoals geriatrie of cardio komen helpen op onze Covid-afdeling, moet je die telkens opnieuw opleiden. Rani is daar echt wel goed in, ze heeft veel geduld en deelt graag alles wat ze weet.’

  ‘Ik merk dat we nu richting de piek gaan. Het wordt drukker maar het ziekenhuis waar ik werk heeft nog voldoende capaciteit. We zijn goed voorbereid, maar toch hoop ik dat we dit snel achter ons kunnen laten.’ De boodschap die Saartje dan ook iedereen wil meegeven is de gekende leuze: blijf in uw kot. ‘Zeker als je je niet goed voelt, blijf thuis.’

  Lees meer >
  Medisch
 • 27 september 2019

  Mercy Ships, de vzw die medische hulp aanbiedt in Afrika, is een organisatie die CEO van Select Group Bart Gonnissen nauw aan het hart ligt. Select Group is sinds 2017 partner en ondersteunt de organisatie financieel, zo ook met deze actie "Movies for Mercy", een filmavond ten voordele van Mercy Ships.

  De eerste editie van "Movies for Mercy" bleek een succes. De avant-première van Torpedo lokte zo’n 400 mensen naar Kinepolis Antwerpen. De opbrengst van de tickets gaat integraal naar Mercy Ships. Deze internationale liefdadigheidsinstelling vaart met hospitaalschepen naar de allerarmste ontwikkelingslanden om er hoop en genezing te brengen.

  Select Group is sinds 2017 partner van Mercy Ships, we wilden dan ook niets liever dan de eerste editie van Movies for Mercy ondersteunen. Naast het financieel mogelijk maken van dit event, wilden onze mensen ook zelf graag hun steentje bijdragen. Daarom zette zo’n 10 medewerkers van Select en Select Projects (organisaties onderdeel van Select Group) zich tijdens de première in om tickets te verdelen en gasten te ontvangen in de zaal.

  De avond zelf bracht een mooie som van 8.325 euro op. Met dat geld kunnen zo’n 40 kinderen een operatie ondergaan op het ziekenhuisschip. Benieuwd hoe jij Mercy Ships nog kan steunen? Neem een kijkje op hun website.

  Lees meer >
  Partnerships
 • 8 augustus 2019

  Binnen Select Group bieden we verschillende HR oplossingen aan, onder verschillende contracten: vaste aanwerving van onbepaalde duur, bepaalde duur, uitzendarbeid en projectsourcing. Sommige van die contractvormen worden weleens door elkaar gehaald. Waar zit het verschil?

  Consultants kom je vandaag tegen in IT, Finance, Engineering. Kortom tal van sectoren! Ze werken meestal onder project sourcing contracten. Het is geen compleet nieuwe contractvorm maar toch is het verschil met uitzendarbeid of detachering niet altijd duidelijk voor iedereen.

  “Projectsourcing geeft bedrijven de mogelijkheid om projecten door externe specialisten te laten uitvoeren. De werknemers van projectsourcingbureaus zijn specialisten in hun vakgebied: ingenieurs, informatici, technici, financiële specialisten, marketeers, juristen, HR-medewerkers…”

  (definitie Federgon)

  “Projectsourcing geeft bedrijven de mogelijkheid om projecten door externe specialisten te laten uitvoeren. De werknemers van projectsourcingbureaus zijn specialisten in hun vakgebied: ingenieurs, informatici, technici, financiële specialisten, marketeers, juristen, HR-medewerkers…” (definitie Federgon)

  Select Projects biedt bedrijven in de Life Sciences ondersteuning aan de hand van zulke specialisten. De medewerkers van Select Projects voeren projecten uit bij klanten in België, in verschillende sectoren. De projecten zijn afgebakend in tijd maar kunnen verlengd worden. Organisaties die de hulp inroepen van Select Projects rekenen op specialisten om hun bij te staan bij zeer specifieke opdrachten, opdrachten die ze zelf niet kunnen uitvoeren omdat ze de nodige kennis missen.

  Ook in de zorgsector wordt project sourcing toegepast. Verpleegkundigen van Select Medical werken op projectbasis en worden in zorginstellingen gevraagd waar een nijpend tekort heerst. Op die manier kunnen medewerkers van Select Medical hun vaardigheden op verschillende afdelingen ontwikkelen en kunnen ziekenhuizen en zorgcentra rekenen op extra ondersteuning.

  Start je als medewerker bij Select Projects of Select Medical, dan teken je een contract van onbepaalde duur. Select Projects of Medical is werkgever en ondersteunt zijn specialisten met verdere opleidingen, vragen over hun carrière en evaluaties. Zij zoeken nieuwe projecten of krijgen aanvragen van klanten en matchen die met hun bestaande pool aan experten.

  Met project sourcing ontwikkel je jouw talent bij verschillende organisaties. Je hebt afwisseling maar hebt ook een grote werkzekerheid, dankzij de aanvraag die je werkgever krijgt. Als project sourcer kies je voor een engagment op lange termijn met je werkgever en op kortere termijn met je klant.

  Detachering?

  “Een onderneming waarvan de zetel buiten België is gevestigd, kan zijn werknemers naar België detacheren, dwz. deze werknemers in België tijdelijk tewerkstellen.”

  (Definitie Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg)

  Project Sourcing en Detachering worden vaak door elkaar gehaald, toch zit er een nuance tussen de twee. Bij detachering komt een internationaal aspect kijken. Aangezien Select Projects en Select Medical Belgische ondernemingen zijn die hun medewerkers aan het werk zetten op projecten in België, is er geen sprake van detachering.

  Project Sourcing wordt weleens verkeerdelijk detachering genoemd, met een negatieve connotatie. Bij detachering is er een grote fysieke afstand tussen werkgever en werknemer, jij zit als werknemer in het buitenland. Die afstand kan je soms ook ervaren bij project sourcing-bureaus: medewerkers voelen zich in de steek gelaten door hun werkgever maar kunnen ook niet terecht bij hun opdrachtgever. Ze worden aan hun lot overgelaten en van project naar project gestuurd. Zulke project sourcing-bureaus worden dan vaak omschreven als detachering-bureaus.

  De negatieve connotatie van detachering is zeker niet van toepassing bij de bedrijven binnen Select Group: het kiezen van projecten gebeurt steeds in overleg, er is een open communicatie en met tal van initiatieven versterken we de verbondenheid onderling.

  Wat dan met interimarbeid?

  “Bij uitzendarbeid wordt een uitzendkracht (werknemer) in dienst genomen door een uitzendbureau (werkgever) met de bedoeling om te worden uitgeleend aan een gebruikende onderneming (klant van het uitzendbureau) en daar tijdelijke arbeid te verrichten.”

  (Definitie Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg)

  Er is een zekere overeenkomst tussen interimarbeid en project sourcing: je voert een opdracht uit, die jouw wordt voorgesteld door je werkgever. Op het werk zelf, ben je geen intern lid, maar werk je voor een centrale partij. Toch zijn er grote verschillen: als interimmer werk je met weekcontracten die hernieuwd worden. Projectmedewerkers hebben een contract van onbepaalde duur. Project sourcing biedt meer stabiliteit, interimarbeid meer vrijheid.

  Een ander verschil is de opvolging. Als interimmer heb je contact met het uitzendkantoor over praktische zaken als maaltijdcheques en contracten. Er worden geen evaluaties ingepland, je krijgt geen opleidingen en er wordt niet gevraagd naar je verdere carrière. Bij project sourcing ga je een engagement aan op lange termijn, als interimmer op korte termijn.

  Project sourcing in verschillende sectoren

  Project sourcing als contractvorm komt voor in verschillende sectoren. Beroepsfederatie Federgon licht in het jaarverslag de verdeling toe. 

  Wil je weten of project sourcing iets voor jou is? Ingenieur of technisch talent? Neem contact op met de collega's van Select Projects. Ben je een verpleegkundige? Neem dan een kijkje op de website van Select Medical.

  Cijfers Federgon Jaarverslag 2018
  Lees meer >
  HR
 • 10 juli 2019

  Binnenkort zal elke werknemer in de Vlaamse privésector recht hebben op 125 uur opleidingsverlof zonder loonverlies. Sommige werknemers die buiten de werkuren nog een opleiding willen volgen, kunnen gebruik maken van opleidingscheques. Maar wat zijn dat nu juist? En wat verandert er?

  Werknemers die recht hebben op opleidingscheques betalen maar de helft van hun inschrijvingsgeld. De Vlaamse overheid betaalt de rest. De ontslagnemende regering wil met de nieuwe maatregelen werknemers aansporen om te blijven bijleren.

  Wie kan aanspraak maken op deze cheques?

  Alleen werknemers of uitzendkrachten die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijke Gewest wonen hebben er recht op. Ook Europeanen die hier werken kunnen er gebruik van maken.

  Of je nu kort-, midden-, of hooggeschoold bent, iedereen heeft recht op opleidingscheques. Alleen moet je wel je diploma secundair onderwijs op zak hebben. Zij die al een universitaire of hogeschool opleiding gevolgd hebben, komen echter in aanmerking enkel op voorwaarde dat ze kiezen voor loopbaangerichte opleidingen.

  Andere voorwaarden zijn dat werknemers de opleiding uit eigen initiatief gekozen moeten hebben en ze ook zelf betalen. Bovendien kan je niet zomaar elke opleiding volgen. Voor een overzicht voor opleidingen die recht geven op Vlaams opleidingsverlof neem je best een kijkje in de opleidingsdatabank.

  Wat verandert er vanaf september?

  Vanaf het schooljaar 2019-2020 verandert de regelgeving. Wie nog een opleiding volgt die startte voor 1 september 2019 (waarvoor je betaald educatief verlof opnam en opleidingscheques gebruikte) kan je betaald educatief verlof blijven opnemen tot en met het derde jaar van de opleiding. De uiterlijke datum daarvoor is 31 december 2021. Dit geldt ook voor opleidingen die niet in de opleidingsdatabank zijn opgenomen.

  Werknemers die opleidingscheques wil bestellen voor een opleiding die van start gaat vanaf 1 september, moeten wél hun gewenste opleiding terugvinden in de databank.

  Wil jij ook je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt verhogen? De career coaches van Select geven je graag advies op maat.

  Bron: http://tiny.cc/i7ei9y

  Lees meer >
  HR
 • 28 mei 2019

  Een van de kernwaarden binnen Select Group is toegevoegde waarde leveren. De medewerkers van onze groep zijn experts in hun vak en bieden innoverende oplossingen, zo ook Tarik Alboustani van Select Projects in Rotterdam. Hij is onze BIM-expert. BIM wordt gebruikt in verschillende sectoren. In dit artikel legt Tarik uit welke nieuwe toepassingen van BIM bestaan.

  Auteur: Tarik Alboustani, Research and Development, Select Projects; Nederland; mei 2019

  'BIM': het gebouw voorbij

  Een overzicht van BIM in andere vormen

  BIM is onmiskenbaar een van de populairste softwaretrends. Het is een snelgroeiende markt, niet alleen in gebouwen maar ook op andere vlakken. Men verwacht dat de globale omzet, die in 2017 zo'n 4,5 miljard bedroeg [Value Market Research, 2019], tegen 2022 zal stijgen tot 11,7 miljard [Allied Market, 2019]. Dit proces wordt namelijk niet alleen gebruikt in de bouwsector en in de architectuur. 

  Dit artikel gaat dieper in op enkele geavanceerde projecten die gebruikmaken van dit nieuwe proces. BIM kan een grote invloed hebben op het ontwikkelen van de toekomst van deze ondernemingen. Door BIM te implementeren, kunnen ze hun grenzen verleggen. Van het produceren van gebouwonderdelen, gebouwgeïntegreerde landbouw (BIA) in stedelijke gebieden en het beheren van middelen in telecommunicatie tot slimme steden. Dankzij BIM kunnen bedrijven hun middelen beter beheren, hun werking verbeteren, de kosten onder controle houden en sneller produceren. Deze nieuwe manier van werken kan de toekomst van de bouwsector en alles daarbuiten verder helpen te ontwikkelen.

  In de productie heeft BIM als concept de laatste jaren sterke vooruitgang geboekt, vooral in combinatie met het Internet of Things (IoT) en productieoptimalisatie. BIM wordt bijvoorbeeld met succes toegepast in de glassector, waar het gebruikt wordt tijdens het productieproces, van de fabricage van floatglas tot de toeleveringsketen en in geveltechniek. Van het sorteren van het glas volgens snijgrootte, het ordenen van de racks voor een snellere verwerking, het analyseren van de kosten en de productieaantallen tot het ontwerpen van gebouwenschillen. Door 'BIM' te integreren in de volledige ketting, dalen de kosten en stijgt de productie en de winst in een toepassing buiten de bouwsector.

  Glassnijden
  Fig. 1: Optimalisatie van de productievolgorde & het ordenen van de racks, van de afmetingen van de onderdelen tot de volgorde van de elementen, voor een optimale productiesnelheid van bij de beginfase. Bron A+W Software GmbH. 

  Naast de glassector wordt BIM ook gebruikt in de landbouwsector. Het 'BIAIM', informatiemodellering van gebouwgeïntegreerde landbouw in stedelijke omgevingen, zoals een groen dak, hydrofonische serres en groene gevels. Volledig geïsoleerd of alleen met kunstlicht onder de vorm van plantfabrieken. Er werd veel onderzoek gedaan naar het biologisch proces van planten met behulp van computermodellen. Het biologische groeiproces van planten wordt in deze computermodellen voorgesteld op een manier die sterk gelijkt op de fotosynthese in planten in de natuur. Computermodellen kunnen de groei van de gewassen opvolgen en voorspellen, in combinatie met alle andere gegevens: kosten, winst, energieverbruik. De gegevens worden afgeleid uit deze slimme modellen voor alle CEF-types ('gebouwen gecontroleerde omgevingen').

  Fig. 2. Plantdistributie via de BIAIM plugin in Autodesk Revit. Bron [Zeeshan, Ahmed, Khan, 2018]

  Anderzijds wordt BIM ook gebruikt in andere toepassingen, zoals telecommunicatie, stadsnetwerken, wegen en infrastructuur enz. Dankzij BIM kunnen de data beter geanalyseerd worden. Het maakt de normale 2D-weergave en stadsplanner slimmer en efficiënter wat middelenbeheer en onderhoud betreft. Eén model bevat alle nodige informatiesets.

  De voorbeelden in deze verschillende domeinen illustreren de toekomstige mogelijkheden van BIM. Het nieuwe model heeft meer te bieden dan de huidige klassieke b2b-communicatie. Maar er is meer ruimte om te ontwikkelen in BIM, door technologieën zoals Artificiële Intelligentie en Internet of Things te combineren. Zo kunnen deze intelligente 3D-modellen slimmer op elkaar inspelen en zijn ze niet alleen gebaseerd op data.

  Fig. Z4: Workflow Artificiële Intelligentie (machinaal leren om de best mogelijke input te leveren voor de klimaatsturing van een komkommerserremodel door het daglicht, de schermbeweging, ventilatie en CO2-injectie aan te passen). Concept: Veronika Heidegger Arup. Grafiek door de auteur.


  Wil je meer weten over het artikel of wil je graag aan de slag in de wereld van BIM, contacteer ons via 010-2687110 of info@select-projects.nl

  Referenties

  • Building integrated agriculture information modelling (BIAIM): An integrated approach towards urban agriculture Rana Khan⁎, Zeeshan Aziz, Vian Ahmed; School of the Built Environment, ;University of Salford, Manchester, M54WT, UK; 2018
  • Alboustani Tarik, Mobile Plant Factory An Explanatory guide for designing travelling Plant factory with Hybrid lighting system using computational design workflow; TU Delft; June, 2018 
  • A+W Software GmbH; https://www.a-w.com/uk/products/a-w-clarity/a-w-production/; Visited May 2019 
  • Value Market Research ;Global Building Information Modeling (BIM) Market Report; https://www.valuemarketresearch.com/contact/building-information-modeling-bim-market/download-sample;visited May 2019 
  • Allied Market research; Building Information Modeling (BIM) Market is Expected to Garner by 2022; https://www.alliedmarketresearch.com/press-release/building-information-modeling-market.html; visited May 2019 
  Lees meer >
  Engineering
 • 22 mei 2019

  De samenwerking binnen Select Group heeft klant AGP verder geholpen met hun project in België. AGP Glass was op zoek naar technische talent, zo'n 30-tal medewerkers in de regio Gent. Dankzij een samenwerking tussen Select International en Select Projects werd de vraag snel ingevuld.

  AGP Glass werkt momenteel aan een nieuwe plant in Gent. Het einddoel is om er volautomatisch glaswerk voor de auto industrie te produceren. Dit met nieuwe technieken. Op die manier geven ze de lokale auto-industrie een heuse boost. Flanders Investment and Trade beloonde hen met de titel ‘Nieuwkomer van het jaar’.

  De doorslaggevende factor om naar België te komen? Het groot aantal gekwalificeerde arbeidskrachten met technische achtergrond. Hiervoor schakelden ze de hulp in van Select Projects en Select International voor nationale en internationale werving.

  Ondertussen kunt u in deze rapportage van Kanaal Z Meer ontdekken over de ontwikkelingen bij de Peruaanse glasproducent in Gent.

  Lees meer >
  Klantenverhalen
 • 14 mei 2019

  Na een strenge selectieprocedure werd Select Projects als finale kandidaat gekozen om volgend project te realiseren: ViTalent. Essenscia riep ViTalent in het leven, een eerste opleidingscentrum voor de Life Sciences-sector in Vlaanderen. De invulling van het centrum, het opleidingenpakket, de apparatuur en de finale realisatie ligt nu volledig in handen van Select Projects, onderdeel van Select Group. De sectorfederatie heeft ons dit project toevertrouwd en we zullen alles op alles zetten om met heel veel trots de deuren te kunnen openen in 2021 in Niel.

  Lees hieronder meer over ViTalent in het persbericht:

  Sector investeert in eigen opleidingscentrum voor farma en biotech.

  ViTalent wil werkzoekenden, studenten én professionals opleiden voor job in de life sciences

  Brussel, 14 mei 2019 – Op het Wetenschapspark in Niel opent in 2021 ViTalent, het allereerste specifieke opleidingscentrum voor de farma- en biotech-industrie in Vlaanderen. Studenten en werkzoekenden maken er kennis met de sector en krijgen in een gesimuleerde werkomgeving de juiste vaardigheden aangeleerd voor een job in de life sciences. Maar ook bestaande medewerkers kunnen er zich permanent bijscholen. Werkgevers en vakbonden slaan hiermee de handen in elkaar om geschikt talent op te leiden voor de farma en biotech, een sector die de voorbije jaren heel wat jobs heeft gecreëerd maar waarvoor nog geen praktijkgericht opleidingscentrum bestond.

  Nog voor de zomer wordt de aanbestedingsprocedure voor de bouw van ViTalent opgestart. Het centrum wordt gebouwd door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en komt op het Wetenschapspark in Niel. Op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter komen er leslokalen, labo’s, praktijkruimtes en een zogenaamde cleanroom om de werkomstandigheden in de farma- en biotechbedrijven op een levensechte manier na te bootsen. ViTalent wil de deuren openen in de tweede helft van 2021 en hoopt na vijf jaar op volle toeren te draaien. Op kruissnelheid wil het enkele duizenden mensen per jaar opleiden.

  ViTalent mikt op drie verschillende doelgroepen. Bestaande werknemers uit de sector kunnen er zich permanent bijscholen. In samenwerking met de VDAB kunnen werkzoekenden er terecht voor een herscholing naar een job in de life sciences en studenten uit het secundair en hoger onderwijs kunnen er hun theoretische opleiding aanvullen met praktijkervaring. Om het opleidingsaanbod optimaal af te stemmen op de noden van de sector wordt intensief samengewerkt met grote en kleine ondernemingen uit de farma en biotech.

  Frank Beckx, voorzitter ViTalent en gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen: “We hadden al sectorale opleidingscentra voor de chemie met ACTA in Brasschaat en voor de kunststoffen met PlastIQ in Kortrijk en Genk. Met ViTalent beschikken we nu weldra ook over een gespecialiseerd opleidingscentrum voor de vele biotech- en farmabedrijven in Vlaanderen, zowel kmo’s als internationale ondernemingen. Dat is dringend nodig, want het is een sector in volle bloei die kwaliteitsvolle jobs creëert en permanent op zoek is naar geschikt talent.”

  Marian Willekens, ondervoorzitter ViTalent en secretaris ACV BIE: “Met ViTalent bieden we zowel werkzoekenden, studenten als bestaande medewerkers de juiste vaardigheden voor een duurzame loopbaan in de sector. Het opleidingscentrum zal gebruik maken van de modernste didactische methodes en de praktijkopleidingen zullen gebeuren in een waarheidsgetrouwe werk- en leeromgeving met de meest geavanceerde apparatuur.”

  Opleidingscentrum ViTalent biedt in eerste instantie trainingsmodules aan voor operationele functies in labo, productie en verpakking. Het gaat dan bijvoorbeeld om labo-analisten, technische proces- en verpakkingsoperatoren en kwaliteitsdeskundigen, zowel voor farma als biotech. Onder impuls van de sociale partners en met de steun van het sectorale en paritaire vormingsfonds Co-valent werden sinds 2017 een haalbaarheidsstudie en een businessplan uitgewerkt. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met sectorbedrijven Janssen Pharmaceutica, MSD, Novartis, Pfizer en Sanofi. Dit jaar investeert vormingsfonds Co-valent anderhalf miljoen euro in de opstart van ViTalent.

  Koen Laenens, voorzitter Co-valent: “Naast de eerdere investering in de uitbreiding van het opleidingscentrum Cefochim in Seneffe kiezen de sociale partners van Co-valent opnieuw bewust voor een duurzaam project waarbij de opleiding van huidige medewerkers hand in hand gaat met het aantrekken van nieuw talent. Het sociaal overleg geeft hiermee een sterke stimulans om levenslang leren effectief in de praktijk te brengen. Vakbonden en werkgevers beheren ViTalent samen, als evenwaardige aandeelhouders, en delen daarbij dezelfde visie: developing skills for the life sciences industry.”

  De hoogtechnologische en kennisintensieve life sciences industrie – wat staat voor farma en biotech – is een van de sleutelsectoren van de Vlaamse economie. De (bio)farmaceutische industrie in Vlaanderen is zowel op vlak van onderzoek en ontwikkeling, productie als export toonaangevend in Europa en zelfs in de wereld. De beschikbaarheid van hooggekwalificeerde en goed opgeleide medewerkers is een cruciale factor om de internationale concurrentiekracht van de farma- en biotechbedrijven op lange termijn te garanderen en deze belangrijke industrie langdurig in Vlaanderen te verankeren. Met een uitgebreid vormingsaanbod op maat kan opleidingscentrum ViTalent uitgroeien tot een extra troef voor de life sciences in Vlaanderen.

  Meer info: www.vitalent.be

  Lees meer >
  Bedrijfsnieuws
 • 3 oktober 2018

  Select Group is een HR totaalpartner. Naast selectie en werving bieden wij ook loopbaanbegeleiding aan. Onze dienst Consultancy bestaat uit experts die al jaren actief zijn in HR. Zij helpen kandidaten terug op weg na een periode van afwezigheid of bij een carrièreswitch.

  Het is een vraag die je je misschien al eerder heb gesteld. Wat is loopbaanbegeleiding en is het iets voor mij? Hoe gaat het in z’n werk? En vind ik er een nieuwe job mee? Onze expert loopbaanbegeleiding Aurélie beantwoordt jullie vragen.

  Waarom zou loopbaanbegeleiding iets voor mij zijn?

  ‘Loopbaanbegeleiding kan helpen om de zaken helder te krijgen', vertelt Aurélie. 'Ik heb al heel wat mensen begeleid en zie dit als de belangrijkste reden om voor loopbaanbegeleiding te kiezen. Veel mensen weten wat ze willen, maar hebben moeite om hier een beeld bij te schetsen.'

  Wat doe je tijdens een loopbaanbegeleiding?

  ‘Een loopbaanbegeleiding is een volledig op maat gemaakt traject. We doen samen een aantal gerichte oefeningen en werken rond gesprekstechnieken. Zo krijg je inzicht in je talenten en vaardigheden. Hiermee kan je aan de slag om gericht op zoek te gaan. Het geeft je ook zelfvertrouwen tijdens een sollicitatiegesprek.'

  Wat gebeurt er na de loopbaanbegeleiding?

  ‘Een loopbaanbegeleiding is slechts een startpunt. Je leert er jezelf beter kennen, krijgt enkele handvaten mee die je in de toekomst kan gebruiken en overloopt de verschillende opties. Daarna is het aan jou. Volg je loopbaanbegeleiding bij Select? Dan kan je rekenen op een breed aanbod van openstaande vacatures. Zo kunnen we je ook na je loopbaanbegeleiding in contact brengen met interessante bedrijven.'

  Wat is het voordeel aan loopbaanbegeleiding volgen bij Select?

  ‘Binnen de Select Group werken alle merken heel nauw samen. Zo hebben de collega's van Select steeds contact met de dienst Consultancy. Op die manier kunnen we de interesses van kandidaten uit de loopbaanbegeleiding meteen toetsen aan de praktijk: Is het haalbaar om voor die loopbaan te gaan? Waarop wordt er vooral geselecteerd? Zijn er veel vacatures? De uitkomst van een loopbaanbegeleiding is niet altijd een nieuwe job. Als dat wel zo is, kunnen de collega's van Select Group helpen zoeken.'

  Het verhaal van Ilse

  Een voorbeeld van de gebundelde krachten van Select Group is het verhaal van Ilse. Zij solliciteerde voor een openstaande vacature van het Select-kantoor in Herentals. Toen ze hiervoor niet in aanmerking kwam, stelde een van de collega's loopbaanbegeleiding voor. 'Ilse wilde stoppen met haar huidige job, maar wist niet goed wat ze dan wel wilde. Ze had geen zicht op de arbeidsmarkt en miste ook wat zelfvertrouwen. Ze twijfelde over haar waarde voor de arbeidsmarkt. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat iedereen zijn specifieke waarde heeft en er voor iedereen een goede match kan gerealiseerd worden.’

  Aurélie kon Ilse praktisch enorm helpen met de sollicitatiegesprekken. ‘Wie 10 jaar dezelfde job doet, is het niet gewend om te solliciteren. Daarom wou ik haar een “oefen”-sollicitatie geven door een specialiste in het veld,’ vertelt Aurélie. ‘Zo kon ze wat we in de loopbaanbegeleiding hadden overlopen in praktijk omzetten, alvorens er “echt” mee aan de slag te gaan.’ Hiervoor kon Aurélie beroep doen op een collega uit de Select Group: Veronique uit het kantoor in Herentals noteerde in de oefensollicitatie dat Ilse de geschikte kandidaat was voor twee vacatures die zij nog had openstaan. ‘Ilse mocht voor deze twee jobs op gesprek komen en raakte tot in de laatste ronde voor beiden, een luxepositie. Vandaag doet ze een job die ze graag doet en die volledig op haar lijf geschreven is.’

  Lees hier de volledige getuigenis van Ilse.

  Interesse in loopbaanbegeleiding? Hier vind je alle informatie.

  Lees meer >
  HR
 • 7 februari 2018

  Select Group is een HR totaaldienstverlener. Dankzij de samenwerking van onze groepsleden, kunnen we organisaties HR-advies op maat geven. Deze case toont hoe dat advies tot nieuwe inzichten kan leiden.

  Je kan er niet meer omheen, de arbeidsmarkt wordt krapper en daar wil ook minister Philippe Muyters nu iets aan gaan doen. België spant de kroon in het aantal vacatures die niet ingevuld raken. Een reële bedreiging voor kleine en grote ondernemingen. Want geen personeel, is geen motor en dus geen vooruitgang.

  De Ceuster Meststoffen kan er van meespreken, zij waren op zoek naar een procesoperator. Dankzij de jarenlange en goede samenwerking tussen Select en DCM kon de functie relatief snel worden ingevuld. Sander Kennes, een vroegere patissier is er in september gestart en sinds januari vast in dienst. Van pateekes naar meststoffen, een mooi voorbeeld van hoe een brede kijk op talent een oplossing kan bieden bij een kleiner aanbod aan werkkrachten.

  PERSONEELSTEKORT GROOTSTE VREES VAN BELGISCHE KMO'S

  De cijfers van VDAB liegen er niet om: in de afgelopen 12 maanden kwamen er meer dan 250.000 vacatures bij, 15% meer dan vorig jaar en het hoogste aantal in 15 jaar. 3,6% van die vacatures blijft niet ingevuld, een recordcijfer in Europa. En dat is niet alleen slecht nieuws voor het imago van minister van werk Muyters.

  Uit een enquête van SD Worx bij 547 kmo's blijkt dat driekwart van de ondervraagden de gespannen arbeidsmarkt als een bedreiging ziet voor de groei van hun bedrijf. Logisch, want het personeel is de motor van élke organisatie. Missen er teveel schakels, dan zal de machine uit elkaar vallen. Daarom is een andere blik op het ingekrompen aantal kandidaten noodzakelijk.

  NIET BLINDSTAREN OP CV

  Bij De Ceuster Meststoffen (DCM), een Belgisch familiebedrijf dat organische meststoffen produceert en exporteert naar meer dan 65 landen wereldwijd, kijken ze alvast met een open blik naar hun kandidaten. 'Wij staren ons niet blind op een CV,' legt Dorien Hoes van de HR-afdeling uit. 'Indien een kandidaat beschikt over het nodige potentieel én de juiste motivatie, maar nog geen relevante ervaring kan voorleggen, dan kan dat vaak toch tot successen leiden.'

  Zo wierven ze bij DCM enkele jaren geleden een bachelor in de rechtspraktijk aan voor de functie van procesoperator. 'De kandidaat in kwestie was notarieel medewerker maar was in z'n vrije tijd actief binnen de bosbouw. Hij toonde de ambitie om meer hands on te werken, maar dan wel in een functie die hem mentaal voldoende zou uitdagen. Dankzij een sterk onderbouwd verhaal en de juiste motivatie wist hij ons te overtuigen. Vandaag is hij nog steeds vol enthousiasme bij ons aan de slag!'

  VAN BAKKERIJ NAAR MESTSTOFFENFABRIEK

  Ook Sander is een verrassende keuze. Kim Biesemans van Select stelde de jonge bakker voor bij DCM: 'Sander solliciteerde eerst voor een andere vacature, maar bij dat bedrijf zou hij niet kunnen starten zonder specifieke technische scholing. Dus stelde ik hem de vacature van procesoperator voor bij DCM.'

  Sander was op zoek naar een job waarin hij meer tijd voor z'n gezin zou hebben. Hij wilde het over een andere boeg gooien en nog meer kunnen leren en groeien. Als hoofd van een patisserie-afdeling werkte hij van 6u 's ochtends tot 's avonds laat. Nu staat hij in shiften.

  'Natuurlijk was dit een grote stap, maar ik merkte dat Sander goed voorbereid was. Hij had zich via via al wat geïnformeerd over de functie en stelde gerichte vragen tijdens het gesprek. Sander zag zelf de parallellen tussen wat hij als bakker deed en wat de functie van procesoperator inhield. Bovendien was hij erg gemotiveerd.'

  ANDERE SECTOR, DEZELFDE KWALITEITEN

  Die motivatie viel ook op bij Dorien. 'We wisten dat Sander in een drukke omgeving kon werken, hard kon werken en de lat hoog legde als bakker. Hij had oog voor detail, kon goed linken leggen en had het potentieel en de zin om de rol van procesoperator op te nemen. Zijn motivatie en zijn verhaal wisten zowel mij, als de operations manager én de productieverantwoordelijke meteen te overtuigen.'

  Sander startte in september en is vanaf 1 januari al vast in dienst, daar is hij zelf enorm blij mee: 'De klik met het team was er direct en ik ben content met mijn job. Ik heb nu ook meer tijd voor mijn gezin en op zich verschilt dit niet hard van wat ik als bakker deed. Het proces is nagenoeg hetzelfde en de kwaliteit staat nog steeds voorop, alleen het product is anders.'

  NIET IEDEREEN KAN DE SWITCH NAAR PROCESOPERATOR MAKEN

  Het verhaal van Sander is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven, vindt Dorien. 'Zeker naar de toekomst toe is het belangrijk je blik te verruimen. Kijk niet alleen naar het CV maar luister vooral naar het verhaal en kijk naar het potentieel.' Kim van Select waarschuwt dat dit natuurlijk niet voor alle functies kan: 'Sommige processen zijn te complex om iemand voor om te scholen. En de grootte van het bedrijf speelt ook mee. Bij een kmo of familiebedrijf is er meestal wel plaats voor een ruimere blik.'

  Bovendien is zo'n switch niet voor iedereen vanzelfsprekend. 'Sander was een ruwe diamant, eentje die dankzij zijn capaciteiten en positieve mindset de kans kreeg om te starten in een andere functie.' Kim vindt het alvast een positief verhaal voor alle partijen. 'DCM heeft een goeie procesoperator, Sander heeft een kans gekregen en wij bij Select zijn gelukkig omdat we de twee partijen hebben kunnen helpen.'

  Lees meer >
  Klantenverhalen