02/05/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: Event

Recruiters United presenteert: The big Pecha Kucha Recruitment Event

Voor het eerst organiseert Recruiters United een event in België. Het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland zal met The big Pecha Kucha Recruitment Event meteen groots uitpakken: maar liefst 50 Pecha Kucha sprekers op één dag. Vier daarvan worden voorzien door EN HR solutions, onderdeel van Select Group.

Op 27 juni zakken honderden recruiters af naar Antwerpen voor het allereerste Recruiters United event in België. De Nederlandse organisatie wil zich meer en meer bekend maken in Vlaanderen en wil Vlaamse recruiters de kans bieden om bij te leren van hun noorderburen. Tijdens The Big Pecha Kucha Recruitement Event zullen 50 sprekers het woord nemen voor 50 Pecha Kucha’s.

Wat is een Pecha Kucha?

Pecha Kucha is een presentatieformat dat oorspronkelijk uit Japan komt en nu wereldwijd wordt gebruikt. Het houdt in dat een spreker 20 afbeeldingen of dia’s toont, elk gedurende 20 seconden. In totaal duurt een Pecha Kucha presentatie dus 20×20 seconden of 6 minuten en 40 seconden.

Zo blijven sprekers bij de essentie en kunnen luisteraars beter de aandacht bij de presentatie houden. De presentaties zijn kort en dus kunnen er veel meer presentaties gegeven worden op één dag. Het aanbod op 27 juni zal niet alleen groot maar ook erg divers zijn.

Vijftig onderwerpen gelinkt aan recruitment

Onderwerpen die aan bod zullen komen: drijfveren van werknemers, Chat GPT en A.I. in recruitment, de kracht van storytelling voor je employer branding, trends in de arbeidsmarkt, succesvolle werken-bij websites, personal branding like a boss, candidate experience 3.0, de Freelance snoepwinkel, online recruitment marketing, het inzetten van supersourcers, talent strategies, mbo-recruitment en nog veel meer.

Select Group is samen met EN HR solutions hoofdsponsor van dit event. EN HR solutions gaat met hun batterij aan innovatieve oplossingen plus ervaring binnen de Nederlandse arbeidsmarkt hun kennis en ervaring delen met het Belgische publiek.

Waar zullen we het over hebben op 27 juni?

Op 27 juni presenteert Select Group samen met EN HR solutons vier Pecha Kucha’s.

“Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmarkt.”

Allereerst zullen we het hebben over de krapte op de arbeidsmarkt. Post & pray is verleden tijd en ook lang niet iedere kandidaat reageert nog op LinkedIn berichten. Hoe kan je in deze krappe arbeidsmarkt toch nog de juiste kandidaat vinden? Wanneer het gaat om grote volumes, voldoen de traditionele strategieën niet meer. Dat weet Unit-T als geen ander. Zij zochten op korte termijn honderden techniekers. Unit-T deed beroep op de innovatieve oplossingen van EN HR solutions om die grote hoeveelheid aan vacatures in te vullen.

Lees meer: “Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmarkt.”

“Mercy Ships en het belang van Employer Branding bij het werven van vrijwilligers.”

In een tweede Pecha Kucha gaan we dieper in op Employer Branding. Het buzzword in recruitment van de afgelopen 10 jaar is vandaag nog steeds relevanter dan ooit. Gen Z zoekt een job waarin ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en een werkgever wiens waarden & normen overeenkomen met dat wat ze zelf uitdragen. Dit is een doorslaggevende factor voor veel sollicitanten en des te meer bij vrijwilligers. Als partner hielp Select Group de liefdadigheidsorganisatie Mercy Ships met hun zoektocht naar vrijwilligers. Wat kunnen we van deze case leren en toepassen op onze eigen employer branding?

Lees meer: “Mercy Ships en het belang van Employer Branding bij het werven van vrijwilligers.”

“Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have?”

De derde Pecha Kucha gaat de digitale kant op: werken bij-websites. Wat is het nut van een goede werken bij-website, wat moet er zeker opstaan en hoe implementeer je dit in je recruitment strategie? Is zo’n website écht nodig? Of kan het ook zonder? Onze expert heeft al verschillende werken bij-websites gebouwd en deelt graag zijn tips & tricks met het Belgische publiek.

Lees meer: “Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have?”

“Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen.”

Tenslotte zullen we de trends in de arbeidsmarkt bespreken. Wat zien we vandaag in de Belgische markt en welke trends die momenteel in Nederland te vinden zijn, zullen ook in België hun weerklank krijgen? Co-CEO van Select Group Jelle Destoop en Directeur van EN HR solutions Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer nemen ons mee in dit verhaal en delen hun ervaringen en kennis ter zake.

Lees meer: “Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen.”

Spreekt een van deze vier Pecha Kucha’s je nu al aan? Schrijf je dan alvast in voor dit event via de website van Recruiters United.

Benieuwd naar de diensten van EN HR solutions? Je ontdekt ze op hun website.