23/03/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: Bedrijfsnieuws

Update Partnership Royal Antwerp FC

Wij reageren hierbij graag formeel op het bericht dat eerder deze week in de pers verscheen en waarbij Royal Antwerp Football Club de benoeming aankondigde van Marc Overmars als sportief directeur.

Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geconsulteerd noch geïnformeerd.

De keuze om de heer Overmars, die recentelijke werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group. Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen . We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien.

Als Select Group hebben wij dan ook beslist om ons partnership met RAFC niet te zullen vernieuwen voor het seizoen 2022 – 2023.

Vandaag kruist het thema “grensoverschrijdend gedrag” vaker dan we willen ons pad.
In de media en ook dichterbij!
Wij kunnen alleen maar vragen om steeds alert te zijn rond deze zaken en met respect om te gaan met collega’s en andere mensen rondom jullie.

Indien u vragen heeft kan u Co-CEO Jelle Destoop contacteren via jelle.destoop@select-group.be