01/07/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: EN HR solutions, Event

Dit was de Dag van Recruitment bij EN HR solutions

Afgelopen dinsdag organiseerde EN HR solutions de Dag van Recruitment. Tijdens dit online event blikten de collega's uit Nederland & België terug op 20 jaar recruitment naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van EN HR solutions.

Het online event begon met een live DJ set. Na een kwartiertje warmlopen, begroette presenator Koos van Plateringen de meer dan 200 bezoekers. Tijdens een interview met Lodi Planting en Annelies Graafland van EN HR solutions werden leuke anekdotes bovengehaald over hoe rekrutering vroeger ging: CV's faxen naar de klant, telefoonnummers van kandidaten uit je hoofd kennen, advertenties in de krant zien die vandaag niet meer door de beugel zouden kunnen.

Terugblik met anekdotes uit 20 jaar recruitment

In een video over 20 jaar EN HR solutions, werd de blik op de toekomst gericht: hoe kijken bedrijven vandaag naar rekrutering? Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer stipte het belang aan van een proactief strategisch recruitment beleid. Ook de term total talent acquisition viel geregeld: talent wordt het belangrijkste in een organisatie en zodoende zullen we verschillende contractvormen terugvinden binnen één bedrijf.

Gastspreker Richard van Hooijdonk

Na het interview nam gastspreker Richard van Hooijdonk het woord. Als futurist en trendwatcher waarschuwde hij ons tijdens deze Dag van Recruitment voor robots die op termijn intake gesprekken zullen uitvoeren, die sociale media van kandidaten zullen scannen en die op basis van stem- en gezichtsherkenning vaardigheden en persoonlijkheden kunnen evalueren.

Hoewel er vandaag al op die manier gerekruteerd wordt, blijft de mens in dit hele proces vandaag nog erg belangrijk. Hierover waren ook veel deelnemers het eens: wat met bugs? Wat als het systeem hapert? Wat met emotie en empathie? Die zorgen konden we laten bezinken tijdens een luchtig stukje ENtertainment. De winnaars van de online Recruitment pubquiz gingen naar huis met een iPad, AirPods en een cadeauon van de Bijenkorf.

Recruitment is de afgelopen 20 jaar enorm veranderd, maar de evoluties van de laatste jaren beloven nog veel meer verandering in de nabije toekomst. Tijdens de Dag van Recruitment zoomden we met heel wat HR professionals even uit om zo vol inspiratie en met frisse ideeën opnieuw aan de slag te gaan.

Namens EN HR solutions danken we graag iedereen die heeft deelgenomen. Zien we jou volgend jaar ook tijdens de Dag van Recruitment 2023? Hou de LinkedIn pagina van EN HR solutions in de gaten!

Leer meer kennen over EN HR solutions op hun eigen website.