23/01/2024 | Geschreven door: Emma | Categorie:

Peps Interim breidt uit naar Vlaanderen: eerste kantoor geopend in Gent

In juni van vorig jaar zette Peps Interim een belangrijke stap in hun groeiverhaal door het eerste kantoor in Vlaanderen te openen. Frederick Doublet en Marjolein Van Parys namen deze belangrijke taak op zich. Aan beide kanten van de taalgrens kunnen bedrijven nu rekenen op de ondersteuning van Peps Interim voor de rekrutering van voornamelijk technische werkkrachten.

Actief sinds 2005

Peps Interim is actief sinds 2005. Drie ondernemers richtten Peps Interim op, om de interim wereld anders aan te pakken: lange termijnrelaties met klanten, transparantie en persoonlijk contact met interim medewerkers. Met deze visie groeide Peps Interim in Wallonië uit tot een vaste waarde binnen de sector.

Sinds 2018 maakt Peps Interim deel uit van Select Group. Met deze toetreding kon Peps Interim voluit voor verdere groei gaan. Er kwamen verschillende nieuwe kantoren bij, zonder de vertrouwde formule los te laten. Met zeven kantoren in Wallonië en een gekende naam, trok Peps Interim in 2023 voor het eerst over de taalgrens.

Nieuwe dienst in Vlaanderen: internationale rekrutering

In juni 2023 openden Frederick Doublet en Marjolein Van Parys het eerste kantoor van Peps Interim in Vlaanderen. Meer specifiek werd gekozen voor Gent. Naast de vertrouwde dienstverlening, legt Peps Interim Vlaanderen daarnaast ook de focus op internationale rekrutering.

‘De krapte op de arbeidsmarkt is sterk voelbaar bij onze klanten, die op zoek zijn naar technische profielen. Het belemmert hun groei en dat is een grote kopzorg,’ vertelt Frederick Doublet.

‘De vijver aan beschikbaar talent in België is enorm klein, daarom loont het om te kijken naar het buitenland. Binnen Europa is nog heel wat hoogwaardig technisch talent beschikbaar. Onze klanten kunnen rekenen op een volledige ondersteuning door Peps Interim. De reis naar België, huisvesting, vergunningen en andere administratie, daar houden wij ons mee bezig.’

Synergie met andere leden Select Group

De synergie binnen Select Group blijft groot, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Zo werd recent bijvoorbeeld het kantoor van Select HR in Moeskroen geïntegreerd binnen het kantorennetwerk van Peps Interim. Door samen te werken binnen dezelfde pijler, kunnen nieuwe kansen gecreëerd worden.

Ook aan de noordkant van de taalgrens staat synergie op de agenda. Met de kantoren van Select HR Gent en Peps Interim Gent in hetzelfde gebouw, gaat de wisselwerking tussen beide bedrijven erg snel. ‘Klanten van Select HR die nood hebben aan gespecialiseerde technische werkkrachten zoals bijvoorbeeld profielen in de bouwsector, kunnen wij verder helpen en andersom kunnen we onze klanten die met andere personeelsvragen worstelen, doorverwijzen naar de experts van Select HR.’

Met de opening van het kantoor in Gent heeft Peps Interim haar aanwezigheid uitgebreid naar Vlaanderen, waarmee ze hun positie versterken als een betrouwbare partner voor bedrijven in de technische sector. Peps Interim blijft zich inzetten voor het leveren van kwalitatief hoogwaardig technisch personeel, vanaf nu aan beide kanten van de taalgrens.

Ontdek meer over Peps Interim via hun website: pepsinterim.be