12/04/2024 | Geschreven door: Emma | Categorie: Klantenverhalen, Peps Interim, We Are Select Group

Werkhuizen Lentz vindt CNC draaier met hulp van Peps Interim

Werkhuizen Lentz uit Evergem deed eind 2023 beroep op Peps Interim voor de aanwerving van een nieuwe CNC draaier. Na een zoektocht van meer dan een jaar, besloten ze hun horizon te verbreden en samen met Peps Interim op zoek te gaan naar de geschikte buitenlandse kandidaat. Zaakvoerder Cindy Martens vertelt meer over die aanwerving.

Wie is Werkhuizen Lentz?

Werkhuizen Lentz is gespecialiseerd in het draaien en frezen van mechanische onderdelen op basis van een plan of een model voor de staalindustrie, machinebouwers, bouwbedrijven enz. Werkhuizen Lentz is dan ook geregeld op zoek naar CNC draaiers en -frezers.

Hoe zijn jullie bij Peps Interim terechtgekomen?

“We waren al langer dan een jaar op zoek naar een CNC draaier en kregen een mail van Marjolein van het Peps kantoor in Gent met de vraag of we openstonden voor een buitenlandse kandidaat. We hebben niet meteen toegehapt, omdat we dachten dat de taal een probleem zou kunnen vormen. We waren toen vooral nog op zoek naar Nederlandstalige profielen.

Omdat die zo moeilijk te vinden zijn en we echt wel een nieuwe collega nodig hadden, hebben we toch maar contact opgenomen met het Peps kantoor in Gent. In een videocall konden we meteen kennismaken met een kandidaat uit Portugal en dan hebben we de sprong gewaagd.”

Waarom hebben jullie dan toch besloten om met de kandidaat via Peps verder te gaan?

“Omdat het ons zelf echt niet lukte om een geschikte Nederlandstalige kandidaat te vinden. We hebben via allerlei kanalen gezocht, meer dan een jaar lang, maar vonden echt niemand. Toch was het geen eenvoudige beslissing. Vooral de taal deed ons twijfelen. We dachten dan in de eerste plaats aan de veiligheid. Als je de talenkwestie combineert met iemand die nog maar weinig ervaring heeft, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van je medewerkers.”

Wat heeft jullie overtuigd om toch voor een buitenlandse aanwerving te gaan?

“De kandidaat die Peps voorstelde, was uiterst geschikt voor ons bedrijf. Hij had voldoende kennis en ervaring, enkel de taal zou een uitdaging kunnen zijn. Maar uiteindelijk is dat geen groot issue gebleken. Hij spreekt Engels en het lukt goed om met de collega’s te communiceren.

We hebben het erop gewaagd en zijn nog altijd heel tevreden. Hij is sinds november aan de slag bij ons, ondertussen al meer dan vijf maanden. Hij is onlangs gestart met het volgen van lessen Nederlands.”

Zou u Peps Interim aanraden?

“Ja, zeker en vast. We kunnen hen niet vergelijken met andere interimkantoren die gespecialiseerd zijn in buitenlandse profielen, maar we zijn erg tevreden van hoe de samenwerking verloopt. We hebben in het verleden al beroep gedaan op interimkantoren, maar dat was nooit met buitenlandse kandidaten, zoals bij Peps Interim.

Het valt op dat zij heel nauw opvolgen. Ze voorzien een woning en elektrische fiets voor hun arbeiders en brengen alle administratie in orde. Nog voor de eerste werkdag, kwam Frederick (Regional Director Peps Interim Vlaanderen) samen met onze nieuwe Portugese collega kennismaken met ons en het team ter plaatse. Het team in Gent is ook met hem naar de supermarkt geweest en ze hebben hem echt goed begeleid in die eerste weken. Als je alleen in een vreemd land aankomt, is dat wel erg fijn. Als we opnieuw een nieuwe medewerker nodig hebben, neem ik contact op met Peps Interim om op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat.”

Meer informatie over internationale aanwerving, vind je op de website van Peps Interim. Of neem contact op met Frederick via F.Doublet@pepsinterim.be.