28/03/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: Select HR

Select HR verhuist naar nieuw kantoor in Pelt: ‘nog dichter bij werkzoekenden’

Het aantal vacatures in de regio Limburg is ongezien hoog, dat merkt ook HR dienstverlener Select Group. Select HR schakelt een versnelling hoger met een nieuw kantoor in Pelt.

Select nam de laatste zes maanden 17 nieuwe consultants aan om het huidige team van 120 te vervoegen in België. Vanuit 17 kantoren ondersteunen zij bedrijven bij het vinden van geschikt personeel. Die extra consultants komen er niet zomaar, de vraag naar personeel stijgt in alle hoeken van ons land.

Steeds meer bedrijven roepen de hulp in van experts

In onze regio is de huidige arbeidsmarkt extreem krap: het aantal vacatures overschreed dit jaar het recordaantal van 2019. De grote vraag naar arbeidskrachten in combinatie met het weinig aantal werkzoekenden, maakt het bedrijven in Limburg vandaag erg moeilijk om te groeien. Waar vinden ze nog geschikt personeel?

‘Het is een moeilijke zoektocht geworden. Waar sommige bedrijven vroeger nog zelf op zoek gingen, kloppen ze vandaag bij ons aan,’ vertelt Annemie Baeyens Regional Sales Manager Limburg bij Select HR. ‘De markt is zo krap dat je zonder voldoende expertise in HR, veel te veel tijd verliest in het vruchteloos zoeken naar personeel. Bovendien wil je ook zeker zijn dat je nieuwe werkkracht ook blijft op lange termijn.’

Groter team om persoonlijke aanpak te blijven garanderen in Pelt

Select HR is in Pelt bekend voor hun technische vacatures. Het afgelopen jaar hebben ze heel wat productiearbeiders, operatoren, magazijniers en ook engineeringprofielen geplaatst. Dankzij de andere business units (office, sales, hr en finance) ondersteunen ze Noord-Limburg niet alleen op technisch vlak maar plaatsen we ook HR profielen, customer service medewerkers en finance profielen.

‘Ons team is het afgelopen jaar gegroeid en dat was nodig! We moeten bedrijven kunnen blijven ondersteunen op de Select-manier en dat betekent met de volle aandacht voor de mens achter het CV. Dat vraagt tijd. Het groeiend aantal vacatures verhoogt de werkdruk. Extra consultants zorgen ervoor dat iedereen nog steeds de tijd kan nemen om die persoonlijke service te bieden.’ vertelt Mieke Veltjen, Regiodirecteur Limburg.

Team Select Pelt
Sofie, Noor, Deniz, Merel en Kevin

Bereikbaarheid en zichtbaarheid belangrijk

‘Het kantoor in Pelt wat oorspronkelijk werd opgericht als satellietkantoor van Hasselt werd te klein en dus verhuisden we onlangs naar een nieuw pand in het centrum van Pelt,’ vertelt Annemie. ‘Op die manier zijn we niet alleen meer zichtbaar voor kandidaten en werkzoekenden maar ook makkelijker te bereiken. Iets wat voor ons erg belangrijk is. Select zet in op mensen, leert kandidaten echt kennen en kan zo nog beter een match maken tussen werknemer en werkgever. Dat lukt nog steeds het beste face-to-face, in het echt, in een van onze kantoren.’

Je vindt Select Pelt terug op hun nieuwe adres: Dorpsstraat 19, 3900 Pelt.
Maak je liever eerst een afspraak, dat kan via: pelt@selecthr.be of 011/890850.

Wij helpen jouw organisatie graag bij het zoeken naar geschikte kandidaten. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe job? Neem een kijkje tussen onze meer dan 300 vacatures in en rond Pelt: www.select-jobs.be