02/05/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: Select Group, We Are Select Group

CEO Bart Gonnissen te gast in podcast BlackBird

Ondernemers vandaag zitten allemaal met gelijkaardige kopzorgen: hoe trek ik het juiste talent aan? Waar vind ik geschikte mensen? En hoe zorg ik ervoor dat mijn toptalent niet zomaar vertrekt? CEO en oprichter van Select Group Bart Gonnissen deelde zijn visie op de arbeidsmarkt van vandaag in de meest recente aflevering van de podcast BlackBird.

De lijst van knelpuntberoepen blijft maar uitbreiden. Momenteel staan er zo’n 234 beroepen op en ook het aantal vrachtwagenchauffeurs, koks en slagers die van buiten Europa in Vlaanderen komen werken, is in één jaar tijd meer dan verdubbeld. Onze arbeidsmarkt kan niet volgen. Er zijn veel teveel vacatures voor het aantal actief werkzoekenden. Vacatures geraken maar niet ingevuld.

Vergeet niet te werken aan verbondenheid

Ondernemers zitten met de handen in het haar want hoe kan je groeien als je niet de juiste mensen kan vinden? Onze krappe arbeidsmarkt maakt het niet eenvoudig om te ondernemen. Vergeet daarbij ook niet het belang van Employer Branding en verbondenheid. Met goed werkgeverschap houd je de achterdeur gesloten.

Podcast BlackBird met Bart Gonnissen

CEO van Select Group Bart Gonnissen vertelde in de podcast BlackBird niet alleen zijn persoonlijk verhaal: hoe hij een bedrijf van 3 medewerkers deed uitgroeien tot een bedrijf van 600 medewerkers en een omzet van 150 miljoen. Maar hij gaf ook waardevolle inzichten voor ondernemers die in de huidige krappe arbeidsmarkt te maken hebben met personeelstekorten.

Bekijk hieronder de podcast of luister hem via jouw favoriete podcastkanaal.