03/07/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: EN HR solutions, Event, Partnerships

Select Group & EN HR solutions @ Big Pecha Kucha Recruitment Event

The Big Pecha Kucha Recruitment Event, het allereerste evenement van Recruiters United in België werd een groot succes! Select Group & EN HR solutions mochten er deel van uitmaken als sponsor én als spreker.

Al van bij de start was duidelijk dat een event van Recruiters United niet zomaar een event is. Nog voor de start van het plenaire panelgesprek, stond iedereen al te dansen. Want de dag werd geopend met een Pecha Kucha Festival: 6 minuten 40 seconden volledig losgaan op een dj.

6 minuten 40 seconden

Een Pecha Kucha is een Japanse manier van presenteren. De spreker krijgt 20 slides die elk 20 seconden mogen duren. Op de slides mogen bovendien geen woorden of tekst staan, enkel afbeeldingen. Op die manier blijft je publiek geboeid door wat je te vertellen hebt. In totaal duurt één Pecha Kucha 6 minuten 40 seconden.

50 Pecha Kucha’s

Omdat 50 wel heel veel keuze is, bood Recruiters United de Pecha Kucha’s aan verspreid over verschillende zalen. Zo was er een zaal met Pecha Kucha’s over arbeidsmarktstrategie, eentje gewijd aan recruitment & employer branding, eentje over recruitment tech & tools. Er werden drie ronden georganiseerd, met in de elke ronde dezelfde Pecha Kucha’s. Zo kon je elke ronde in een andere zaal vijf Pecha Kucha’s volgen. EN HR solutions voorzag vier Pecha Kucha’s.

‘Het bleek een uitdagende opdracht te zijn om te presenteren in dit format,’ vertelt Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer, directeur van EN HR solutions. ‘Maar deze vorm heeft een aantal voordelen. Als spreker beperk je echt tot de essentie en daardoor krijg je als toehoorder in korte tijd de belangrijkste informatie.’

‘We hebben niet alleen onze kennis gedeeld maar namen ook frisse nieuwe inzichten tot ons van concullega’s’, vertelt Jelle Destoop, co-CEO van Select Group. ‘De mix van Nederlandse en Belgische organisaties zat ook goed. Het Nederlands enthousiasme maakte mee het succes van dit event.’

Meer weten over de vier Pecha Kucha’s die EN HR solutions heeft gebracht?

De dag werd afgesloten met een leuk netwerkmoment. Het plafond hing vol met balonnen met daaraan kaartjes. Je kon een ballon nemen en de vraag op het kaartje stellen aan iemand bij jou in de buurt. Een eenvoudige manier om de gesprekken op gang te brengen.

Te winnen: een gratis campagne bij EN HR solutions

Om de deelnemers aan dit Pecha Kucha event kennis te laten maken met de diensten van EN HR solutions, hadden de collega’s van EN HR solutions een rad van recruitment opgesteld in de plenaire ruimte. Onder iedereen die doorheen de dag de hoofdprijs “één gratis campagne” draaide, werd de hoofdprijs van een gratis campagne verloot. Ook werden er een adviesgesprek over diversiteit en inclusiviteit en een UX-scan voor de werken-bij website weggegeven.

Wij hebben alvast enorm genoten van dit evenement. Een eerste geslaagde editie waar recruiters inspiratie konden opdoen, nieuwe inzichten kregen en kennis konden maken met verschillende bedrijven, collega’s en partners.

 

Bekijk hieronder de aftermovie:

https://youtu.be/Oa1Ejp1WP80