21/08/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: Partnerships

Select Group trotse partner van Mercy Ships

De rode draad binnen Select Group is de mens. Een van onze vier waarden is dan ook “Wij zetten de mens centraal”. Iedereen waarmee we samenwerken benaderen we vanuit zijn “uniek en waardevol“ zijn. Vanuit die invalshoek willen wij ook hoop op herstel bieden aan de allerarmsten zodat ook zij zich als “uniek en waardevol” kunnen voelen. Met Mercy Ships vonden we een partner die dezelfde waarden deelt en waarmee we dit nobele doel kunnen nastreven.

In september 2023 neemt Select Group opnieuw, voor de vierde keer al, deel aan het Mercy Ships Charity Dinner. Een diner waarbij sponsoren andere bedrijfsleiders uitnodigen om kennis te laten maken met Mercy Ships.

Waarom is Select Group partner van Mercy Ships?

Het verhaal van Select en Mercy Ships start in 2017 toen oud studiegenoot en vriend Filip Willems, Bart Gonnissen (CEO van Select Groep) in contact bracht met Bert Van Dijk (stichter en drijvende kracht bij Mercy Ships België). Bert die van aan zijn keukentafel Mercy Ships België uitgebouwd had tot een volwassen organisatie, had nood aan een extra klankbord om zijn bedrijf verder te structureren.
Laat dat nu zijn wat Bart heel zijn professionele carrière gedaan heeft en zo werd hij bestuurder bij Mercy Ships België.

Mercy Ships
Copyright: ©2022 Mercy Ships – Photo Credit Elizabeth Page Brumley

Iedereen krijgt de kans “uniek te zijn”

Mensen die Bart Gonnissen kennen, weten dat hij een heel groot hart heeft en het belangrijk vindt dat een bedrijf buiten een economische bijdrage ook een sociaal engagement heeft. Zijn toetreden tot de Raad Van Bestuur van Mercy Ships is een persoonlijke drive om ook de allerarmsten de kans te geven om “uniek te zijn”.

In onze HR – business benaderen wij alle mensen, of ze nu kandidaat, klant of leverancier zijn, vanuit hun talent. Iedereen is op zijn of haar manier uniek en waardevol.

Hart voor mensen

Alle diensten die wij aanbieden, van rekrutering tot coaching, outplacement, projectsourcing en het optimaliseren van instroomprocessen van bedrijven vertrekken vanuit de mens. We nemen de tijd om te luisteren naar ieders verhaal en vertalen dat in een kwalitatief plan van aanpak binnen onze HR domeinen.

Onze medewerkers hebben een hart voor mensen net zoals de mensen van Mercy Ships! Dat is dé reden waarom het klikt tussen ons! Een goed doel steunen als bedrijf is eenvoudig maar een partnership aangaan gaat een stap verder. We delen dezelfde waarden en maken die voelbaar bij hoe we zaken aanpakken.

Iedereen bij Select Group is fan

Het engagement van Bart Gonnissen wordt verdergezet door de medewerkers van Select Group met tal van acties. Zo hielpen verschillende medewerkers als vrijwilligers bij lokale evenementen van Mercy Ships (Movies for Mercy, Charity Dinner), werd hun deelname aan de Antwerp 10 Miles gekoppeld aan een gift en verwelkomden enkele collega’s het nieuwste ziekenhuisschip in de haven van Antwerpen.

Tijdens de eindejaarsperiode van 2020 werden klantenbezoeken met de bijhorende eindejaarsgeschenken geannuleerd en ook het traditionele nieuwjaarsfeest kon niet doorgaan. Select Group besloot om het budget dat voor deze zaken gebruikt zou worden, te doneren aan Mercy Ships. Met dit budget maakten ze een tv- en radiospot om hun verhaal met nog meer mensen te kunnen delen. Bekijk de spot hieronder.

We hopen dat Mercy Ships de komende jaren nog meer kan groeien. Meer informatie over de organisatie, vind je op hun website: https://mercyships.be/