16/05/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: EN HR solutions, Event, Partnerships, Select Group

Mercy Ships en het belang van Employer Branding bij het werven van vrijwilligers

Op 27 juni organiseert Recruiters United “The big Pecha Kucha Recruitment Event” in Antwerpen. Het is de allereerste keer dat het grootste onafhankelijke recruitment platform in Nederland Belgische recruiters samenbrengt tijdens een live event. Select Group is een van de hoofdsponsors en zal ook enkele Pecha Kucha presentaties verzorgen.

Pecha Kucha, japans voor chitchat

Met “The big Pecha Kucha Recruitment Event” komt Recruiters United met een orgineel concept: 50 Pecha Kucha’s of korte presentaties op één dag. Pecha Kucha is japans voor chitchat. Binnen dit format krijgt de spreker 20 slides die elk 20 seconden mogen duren. Een Pecha Kucha duurt dus in totaal 6 minuten en 40 seconden.

Op 27 juni serveert Recruiters United een uitgebreid menu van Pecha Kucha’s. Maar liefst 50 verschillende thema’s komen aan bod, onderverdeeld in vier categorieën: Arbeidsmarkt (strategie en kennis), Recruitment (dienstverlening), Employer branding (en arbeidsmarktcommunicatie), Recruitment tech- en tools en Recruitment marketing.

Select Group neemt als hoofdpartner vier Pecha Kucha’s voor z’n rekening in samenwerking met EN HR solutions. Een daarvan gaat over het belang van Employer Branding en dat in het kader van een project met Mercy Ships.

Hoe vrijwilligers warm maken voor Mercy Ships?

Het rekruteren van vrijwilligers die bovendien beschikken over schaarse skills, is alles behalve eenvoudig. Mercy Ships is een organisatie die medische hulp biedt aan de allerarmsten in Afrika. Je bent dus als vrijwilliger voor langere tijd van huis. Een prachtige sociale missie, maar lang niet voor iedereen. Je moet over de juiste medische of technische skills beschikken en bereid zijn om het thuisfront achter te laten voor lange tijd. Mercy Ships schakelde de hulp in van EN HR solutions om vrijwilligers te zoeken.

Door het uitvoeren van een scan, kon de doelgroep van vrijwilligers gedefinieerd worden. Samen met Mercy Ships werd een doordacht plan opgezet om de juiste mensen bekend te maken met de organisatie en hen aan te sporen zich aan te melden als vrijwilliger. Wat dit plan inhoudt, vertelt Annelies Graafland van EN HR solutions tijdens de pecha kucha.

Nu al meer weten?

Wil jij werk maken van jouw Employer Branding? EN HR solutions helpt bedrijven met het uitwerken van een sterk werkgeversmerk. Die vertalen we naar concrete, duidelijke en aantrekkelijke communicatie. Wat jouw bedrijf uniek maakt? Daar komen we samen achter en passen we toe in de arbeidsmarktcommunicatie.

Klik hier om meer te weten over Employer Branding bij EN HR solutions.