04/10/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: Bedrijfsnieuws, Klantenverhalen, Select Projects, Succesverhaal

Select Projects werkt ViTalent-project af

Select Projects maakt deel uit van Select Group en voert projecten uit binnen de Life Sciences en chemie. Een van die projecten is ViTalent, een opleidingscentrum specifiek voor de Life Sciences-sector in Vlaanderen.

Op 11 oktober gaan de deuren open van dit hoogwaardig opleidingscentrum. De afgelopen 2,5 jaar is hard gewerkt aan dit project zowel vanuit onze kantoren als vanuit het afgewerkte gebouw in Niel. Hiermee kon Select Projects ook zijn steentje bijdragen aan de sector in zijn geheel.

Oproep vanuit de sector

De vraag om een opleidingscentrum te bouwen, kwam er vanuit de sector zelf. In 2017 werd een haalbaarheidsstudie uitgevoerd door Essenscia, in nauwe samenwerking met sectorbedrijven Janssen Pharmaceutica, Organon, Novartis, Pfizer en Sanofi en gefinancierd vanuit Co-valent.

De sociale partners, verenigd in het vormingsfonds Co-Valent, investeerden anderhalf miljoen euro in ViTalent.

Om ViTalent effectief uit de grond te stampen, lanceerde sectorfederatie Essenscia een vacature. Select Projects, met ondersteuning van Select Group, stelde zich kandidaat en haalde de opdracht binnen. ‘Met een aantal collega’s legden we al onze troeven op tafel tijdens een zeer strenge selectieprocedure’, vertelt Yves De Mey (Select Projects), betrokken bij ViTalent sinds de opstart. ‘In mei 2019 kregen we het goede nieuws te horen dat Select Projects het ViTalent project mocht realiseren.’

‘Met ViTalent hebben we een groot steentje bijgedragen aan de toekomst van de Life Sciences sector in Vlaanderen’

Het centrum komt er voor verschillende doelgroepen binnen de sector: studenten Life Sciences, werkzoekenden die basisopleidingen moeten volgen en werknemers uit de sector die zich verder willen professionaliseren. ‘Met ViTalent hebben we een groot steentje bijgedragen aan de toekomst van de Life Sciences sector in Vlaanderen’, vertelt Bram Damen (director Select Projects). ‘Wij worden iedere dag geconfronteerd met het tekort aan personeel bij onze klanten. ViTalent kan de toegang tot de sector vergemakkelijken.’

Wil je weten wat Select Projects precies heeft gedaan, de afgelopen twee jaar? Welke stappen hebben ze ondernomen en welke tegenslagen hebben ze moeten verduren? Je leest het in ons uitgebreid artikel op de website van Select Projects.