23/05/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: Event, Partnerships, Select Group, Select Projects

Jaarevent Essenscia Vlaanderen

Afgelopen donderdag was Select Group aanwezig op het jaarevent van Essencia Vlaanderen in Mechelen. Select Group is partner van de sectorfederatie van Life Sciences en Chemie. Op deze manier blijven we nauw betrokken bij wat er leeft in de sector en kunnen we onze klanten nog beter servicen met onze dienstverlening.

We zagen tijdens het jaarevent van Essenscia inspirerende voorbeelden van acties richting een duurzamere Life Scienes & chemie-sector. Ook het ViTalent-project uit eigen huis (Select Projects) werd er in de spotlights gezet.

STEMfluencers

De avond werd geopend door de kersverse directeur van Essenscia Vlaanderen, Ann Wurman. Verder kregen ook enkele STEMfluencers en duaal lesgevers kort het woord. Zij zijn van zeer groot belang in het warm maken van jongeren om voor een STEM richting te kiezen. Het tekort aan talent in de Farma kan je alleen maar oplossen door ook op het allereerste niveau in te zetten: de middelbare schooljongeren.

Naast de voorzitter van het innovatieve Bluechem Barbara Veranneman, mocht ook algemeen directeur van ViTalent Veerle Van der Linden toelichten hoe we kunnen inzetten op een duurzame toekomst voor de sector. Het ViTalent project is hiervan een goed voorbeeld. Aan de hand van praktijkgerichte opleidingen worden werkzoekenden klaargestoomd voor een job in de farma. En dit in een opleidingscentrum met de allernieuwste apparatuur.

Veerle Van der Linden op het podium bij Essenscia
Veerle Van der Linden, ViTalent

Select Projects & ViTalent

Bij het zoeken naar een geschikte partner voor de opbouw van ViTalent, was Select Projects keuze nr. 1. Dit betekende dat een apart team binnen Select Projects alles zou opstarten vanaf nul: welke opleidingen willen de stakeholders van dit project graag terugzien? Hoe gaan we die opleidingen geven? Welke materialen zijn er nodig in het opleidingcentrum? Wie zal de opleidingen geven?…

Het team begon met schetsen net voor de coronacrisis uitbrak. Vandaag staat het opleidingscentrum van de Life Sciences er en wordt er hard gewerkt aan de laatste loodjes.

Binnen enkele maanden gaan de deuren open voor het grote publiek.

Tijdens het tweede deel van de het Essenscia jaarevent werden acties en uitdagingen voor een duurzame toekomst van de Life Sciences in Vlaanderen verder besproken door een panel van Zuhal Demir, Vlaams minister van Omgeving en Energie, Eline Brugman (Director Energy & Climate, Deloitte Belgium), Paul De Bruycker (CEO Indaver & voorzitter Vlaanderen Circulair), Prof. Dr. Elvira Haezendonck (hoogleraar VUB en Solvay Business School) en Lieven Stalmans (Group Manager Energy & Climate, Borealis).

We willen Essenscia bedanken voor de uitnodiging en de fijne avond.

Meer weten over Select Projects? Bezoek de website.