16/10/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: Bedrijfsnieuws, EGHT Care, Medisch, Select Group

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ten voordele van Stop Darmkanker

Eind mei startte de Antwerpse ondernemer Bart De Clerck zijn pelgrimstocht richting Santiago de Compostella. Dit deed hij om geld in te zamelen voor het goede doel Stop Darmkanker. Ook Select Group droeg zijn steentje bij.

Meer dan 100.000 euro ten voordele van Stop Darmkanker

Bart De Clerck (57) deelt zijn kantoor aan de Eiermarkt in Antwerpen met de vzw Stop Darmkanker van Luc Colemont. “Ik droomde er al twintig jaar van om de legendarische voettocht naar Santiago de Compostella te ondernemen. Toen mijn goede vriend Philippe vorig jaar overleed aan darmkanker, vielen alle puzzelstukken plots op hun plaats. Het maakte me duidelijk dat je een droom nooit mag uitstellen. Dus wandel ik nu de Camino en zamel ik tegelijk geld in voor de strijd tegen de ziekte.”

Zo gezegd, zo gedaan en Bart trok op pad voor een tocht van om en bij de 2.500 kilometer die 90 dagen duurde. Eind augustus bereikte Bart zijn eindbestemming in Spanje en overtrof hij alle verwachtingen want het initiële doel van 25.000 euro werd ruimschoots overschreden. De actie leverde namelijk maar liefst 100.000 euro op.

Podcasts over zijn wandelavontuur

Tijdens zijn tocht, nodigde Bart af en toe een mede-stapper uit. Zo passeerden onder meer Jacques Vandermeiren, Caroline Craenhals van Belgian Scrap Terminal, reclameman Harry Demey, journalist Frédéric Deborsu en KMSKA-directeur Carmen Willems. De interviews met deze personen zijn te beluisteren in de podcast “Vamos! Van Antwerpen naar Santiago”.

Select Group werkte in het verleden al samen met Bart De Clerck en CEO Bart Gonnissen wilde de ondernemer graag een hart onder de riem steken. ‘Ik kon tijdens de zomervakantie niet meewandelen met Bart, maar wilde toch graag laten zien dat we hem steunen vandaar een gift, waarmee Bart zijn podcastafleveringen kon maken. Door zijn avonturen te delen in een podcast, hebben we samen met vele anderen vanuit het thuisfront de reis van Bart en zijn boeiende gasten op de voet kunnen volgen. Proficiat met deze prestatie en het mooie ingezamelde bedrag.’

Wil je meer weten over deze actie? Dat kan nog steeds op de site acties.stopdarmkanker.be/fundraisers/bart-de-clerck . Eind december brengt Bart De Clerck ook een boek uit over zijn pelgrimstocht.

Meer weten over darmkanker? EGHT Care, actief in de medische sector, deelt enkele weetjes over darmkanker op hun website. Naar de website van EGHT Care.