13/06/2023 | Geschreven door: Emma | Categorie: EN HR solutions, Partnerships, Select Group

Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen

Nog slechts enkele weken en het eerste event van Recruiters United op Belgische bodem gaat van start. Op 27 juni verzamelt Recruiters United zoveel mogelijk Belgische recruiters op “The Big Pecha Kucha Recruitment Event” in Beveren. Select Group is samen met EN HR solutions hoofdsponsor.

Pecha Kucha: presenteren op z’n Japans

Op “The Big Pecha Kucha Recruitment Event” kan je kiezen tussen 50 pecha kucha presentaties. Je leest het goed: 50 inspirerende sessies op één dag. Nee, het event begint niet om 6u ’s ochtends en wordt ook niet verdeeld over 25 zalen. We kunnen die dag zoveel pecha kucha’s bijwonen omdat ze nu eenmaal heel kort zijn.

Pecha kucha vond z’n oorsprong in Japan: 20 slides die elk 20 seconden duren. In totaal zal een presentatie slechts 6 minuten 40 seconden lang zijn. Het komt erop aan om als spreker in die korte tijd jouw boodschap over te brengen.

EN HR solutions, onderdeel van Select Group, zal vier van zo’n pecha kucha’s verzorgen op 27 juni. We hebben al een voorsmaakje gegeven van de verschillende pecha kucha’s op onze website:

· Hoe Unit-T succesvol is in de werving van hoog volume in een krappe arbeidsmart.

· Mercy Ships en het belang van employer branding bij het werven van vrijwilligers.

· Werken-bij websites. Noodzaak of een nice-to-have?

In deze blogpost lichten we een tipje van de sluier over de vierde pecha kucha die zal gaan over de laatste trends in de arbeidsmarkt.

Dé trends in de arbeidsmarkt en recruitment die je niet mag missen

Wie voor wil zijn op z’n concurrenten, moet werk maken van z’n recruitment. Zo eenvoudig is het. Een machine kan niet draaien zonder motor en mensen zijn de motor van iedere organisatie of je nu een leuke zomerbar uitbaat of vaccins produceert op grote schaal. Alleen met de juiste mensen op de juiste plaats, kan jouw organisatie groeien.

Maar recruitment is niet langer een koud kunstje, de evoluties op de arbeidsmarkt maakten van het vak een echt specialisme. Zo zijn er vandaag enkele trends die het extra moeilijk maken: vergrijzing maar ook de drang naar meer flexibiliteit van werknemers. Dit in combinatie met een mismatch tussen beschikbaar talent en openstaande vacatures maakt dat klassieke rekrutering zoals we die kennen niet meer werkt. Gelukkig kan recruitment ook anders.

In deze pecha kucha leggen Tjesca Honnef-Kuytenbrouwer (Algemeen Directeur bij EN HR solutions) en Jelle Destoop (co-CEO bij Select Group) uit tegen welke trends recruiters vandaag botsen op de Belgische markt en hoe we van onze Nederlandse buren kunnen leren anders om te gaan met recruitment. Want de recruitmenttrends in Nederland zijn vaak een voorbode voor wat ons te wachten staat in België.

Nu al meer weten? Ontdek de diensten van EN HR solutions, specialisten op het gebied van recruitment en hoe zij ervoor zorgen dat recruitment ook anders kan. Bezoek de website van EN HR solutions.