07/05/2024 | Geschreven door: Emma | Categorie: Select Projects

Het Belgisch avontuur van ingenieur Mehdi uit Marokko

Eind 2023 maakte Mehdi de oversteek van Marokko naar België om aan de slag te gaan bij Select Projects als ingenieur. De integratie liep zeer vlot en in april vierde hij een grote mijlpaal: zes maanden in dienst bij Select Projects, maar ook zes maanden in België.

Hoe gaat het met je?

Alles is goed. Ik ben nu bijna zeven maanden in België, mijn vrouw en kindje zijn ondertussen ook hier en ik begin het gewoon te worden om hier te wonen. Het weer is wel erg wisselvallig hier.

Wat doe je nu bij Select Projects?

Ik werk op twee projecten. Voor het tweede project zijn we momenteel een haalbaarheidsstudie aan het uitvoeren. In dat project wilt de klant een conventionelen vulllijn aseptisch upgraden.

Hoe zijn deze projecten in vergelijking met het werk dat je in Marokko deed?

Voor mij is het allemaal nieuw. Er zijn gelijkenissen, maar het is wel een uitdaging. Het pharmaceutische is voor mij ook nieuw. En dat betekent heel veel documentatie, nieuwe termen, nieuwe requirements.

Ik zag het dan ook als een mooie kans om dit project te doen. Zo kon ik meer leren over de pharamceutische policies. In het begin was het erg moeilijk, maar nu ben ik al iets meer gewend.

Het verschil met de projecten in Marokko, waar ik als process en continuous improvement engineer werkte) is dat voordien, binnen mijn twee posities, het merendeel van mijn taken van een operationeel niveau waren. Als er problemen waren, loste ik deze zo snel mogelijk op. Nu, als project ingenieur, ga je op een hoger niveau nadenken, meer strategisch. We nemen onze tijd om strategisch na te denken. Het zijn geen operationele posities. Dat is nieuw voor mij, maar helpt mij ook mijn carrière verder te verrijken.

Hoe is het met je Nederlands?

Ik ben de cursus gestart en wil heel graag vlot Nederlands kunnen praten of het op z’n minst kunnen verstaan. Voorlopig kan ik een beetje Nederlands.

Het team waarmee ik werk op m’n project is ook heel internationaal: Canadezen, Spanjaarden, Italianen, Portugezen, mensen uit Katar, Libanon en Iran. We spreken dus vaak Engels (of Frans met sommigen van hen).

Hoe heb je het cultuurverschil ervaren? Wat vind je van ons Belgen?

Ik vind Belgen heel open mensen. Ik praat bijvoorbeeld met mijn buren, collega’s. Belgen zijn erg aardig. Ze zijn niet zo open als de mensen in Marokko, maar ik had verwacht dat ze veel meer gesloten zouden zijn. Op het werk spreken we Frans of Engels, zodat ik ook kan volgen. In de cafetaria, tijdens de lunch, zit ik ook nooit alleen. Er is altijd wel iemand om een babbeltje mee te doen.

Er zijn met Select Projects ook heel wat afterwork activiteiten die ik graag meedoe. De laatste kon ik niet gaan, omdat het samenviel met mijn les Nederlands. Maar in de toekomst zie je mij zeker op een afterwork activiteit.

We wensen je nog veel succes bij Select Projects, Mehdi!

Wilt u met uw organisatie inzetten op internationale rekrutering? Neem contact op via onze website.