22/07/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: IStorm Projects, Tips & tricks

SysAdminDay: bedank jouw systeembeheerder op 29 juli

Op 29 juli vieren we Internationale Dag van de Systeembeheerder. Het is de dag om de systeembeheerder bij jou in de organisatie te bedanken en even stil te staan bij wat hij of zij allemaal doet om de organisatie up & running te houden.

De Dag van de Systeembeheerder wordt nu al 22 jaar gevierd en vond zijn oorsprong in Amerika. De systeembeheerder uit Chicago genaamd Ted Kekatos kwam op het idee nadat hij een advertentie zag van HP. Daarin was te zien hoe een systeembeheerder overladen werd met cadeaus omdat hij een nieuwe printer had geïnstalleerd.

Wat doet een systeembeheerder?

Misschien zegt het woord systeembeheerder of system administrator je niet veel. Maar hij of zij is jullie redder in nood op de IT afdeling. De systeembeheerder zorgt ervoor dat de software en hardware up to date blijft. Denk hierbij aan virussen die moeten tegengehouden worden, het netwerk waar alle documenten worden opgeslagen, printers installeren, netwerkkabels trekken enz.

Een systeembeheerder is dus een heel veelzijdige IT’er. Die bovendien goed overweg moet kunnen met collega’s die (soms domme) vragen stellen. Je kent het vast wel: paniek omdat je computer niet opstart, je roept IT erbij en jullie ontdekken samen dat je de stekker niet had ingestoken. In zulke situaties komen systeembeheerders vaak en toch blijven ze ten allen tijden geduldig.

Ontdek op de website van iStorm Projects waarom je jouw systeembeheerder op 29 juli in de bloemetjes zal willen zetten. En reserveer de datum alvast in je agenda.

Nood aan een nieuwe vaste of tijdelijke IT medewerker? Contacteer iStorm of iStorm Projects via: info@istorm.be of info@istorm-projects.be. Of neem een kijkje op hun websites: https://www.istorm-projects.be/ of https://www.istorm.be