10/06/2022 | Geschreven door: Emma | Categorie: Klantenverhalen

ARCH ondersteunt stap naar digitalisatie bij Belgische politie

ARCH, het nieuwste lid van Select Group, ondersteunt bedrijven die veranderingen doormaken. Denk hierbij aan geplande vernieuwingen of plotse veranderingen. Hun heldere blik geeft bedrijven nieuwe inzichten en helpt hen gestructureerd veranderingen aan te pakken. Dit jaar is ARCH begonnen met een langdurig digitalisatieproject bij de Belgische politie.

Digitale revolutie

Sinds begin januari is het digitaal transformatieproject i-Police van start gegaan bij de Belgische politie. Het project houdt een digitale revolutie in, die bijna 300 miljoen euro kost en alle operationele taken van de politie digitaliseert. Zo'n revolutie vereist de nodige expertise op vlak van change management. ARCH is daarbij de geschikte partner om de verandering te laten gebeuren.

ARCH ondersteunt de politionele, operationele processen en wil de efficiëntie ervan verhogen. Daarbij passen we een mensgerichte methodiek toe samen met en voor de klant, om de technologie gebaseerde transformatie succesvol door te voeren.

De heuse verandering die het project voor ogen heeft is een drastische verandering op vlak van de werkprocessen. Daarbij is het belangrijk dat alle geledingen van de politie de transitie aanvaarden. Daarom heeft ARCH aan de hand van enkele bouwstenen een veranderingsaanpak uitgewerkt opdat meer dan 35.000 gebruikers hun weg kunnen vinden in het traject en het platform van i-Police.

Van verschillende platformen naar één enkele toepassing

i-Police omvat onder andere een nieuw informatieplatform om alle politiemedewerkers goed te informeren. Verschillende databanken en toepassingen maken plaats voor een enkele toepassing voor informatieregistratie en -databank. Een toepassing die alle informatie analyseert, verbanden legt en hulpmiddelen aanbiedt bij vertalingen en verwerkingen van spraak naar tekst.

Het project i-Police bestaat uit meerdere fasen van realisatie, waarna de uitrol ingepland staat voor 2026. Meer weten over het project en de rol van ARCH? Volg dan zeker de LinkedIn-pagina van ARCH en blijf zo op de hoogte.

ARCH werkte eerder al samen met de federale politie. Lees er meer over op hun eigen website.

Over ARCH